Tarih: 29.09.2022 13:32

Çin Savunma Bakanlığı: ″“Vostok-2022” tatbikatı Çin’in yurt dışı askeri operasyon becerisini artırdı″

Facebook Twitter Linked-in

Çin Savunma Bakanlığı, “Vostok-2022” tatbikatına katılmakla Çin’in yurt dışı askeri operasyon becerisinin artırıldığını açıkladı.

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tan Kefei bugün Beijing’de düzenlenen basın toplantısında Çin ordusunun “Vostok-2022” tatbikatına katılması hakkında bilgi verdi. Tan Kefei’nin verdiği bilgilere göre, Çin ve Rusya arasında yıllık askeri iş birliği planı doğrultusunda, Çin Halk Kurtuluş Ordusu’na (ÇHKO) bağlı birlik, 31 Ağustos-7 Eylül döneminde Rusya’nın Ussuriysk kentinde ve Japon denizinin ilgili açıklarında düzenlenen “Vostok-2022” tatbikatına katıldı. Tatbikatta Çin ve Rusya dahil 14 ülkeden askeri güç yer aldı. Çin ordusu, tatbikata katılmakla yurt dışı askeri operasyon becerisini yükseltmenin yanı sıra, yabancı ordularla dostluğu da pekiştirdi.
Tan Kefei, Çin tarafının dışa açık ve dostluk ilkeleri doğrultusunda, daha fazla ülke ile askeri iş birliği ve değişimi pekiştireceğini, stratejik karşılıklı güveni yükselteceğini ve ayrıca dünya barışı ile istikrarının korunması için ortak çaba harcayacağını söyledi.  

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —