Tarih: 11.02.2023 16:30

DEVA Partili Şahin: ″Eğitimi feda edersek daha çok afetle karşılaşırız″

Facebook Twitter Linked-in

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, depremin ardından uzaktan eğitime geçilmesi kararını eleştirdi. 

Hiçbir istişareye dayanmayan akıldan uzak, bilimsel bir temeli olmayan bu karar son derece hatalıdır diyen Şahin, “Yüz yüze eğitimler, eğitimin vazgeçilmez yöntemidir. Her afet durumunda önce eğitimi göz ardı etmek hükümetin en büyük yanlışı” diye konuştu.

Afetlerde ilk olarak eğitimi feda edersek daha çok afetle karşılaşmaya devam ederiz diyen Şahin, “Zerre kadar konunun uzmanlarına danışmış olsaydınız, ülkemizin geleceği için afet dönemlerinde de olsa kesintisiz eğitimin ne kadar kıymetli olduğunu size söylerlerdi. Sadece afetzedelerin barınması için yurtlar değil, binlerce otelimiz var. Anadolu insanının sıcacık yuvaları var. Onları kendi evinde misafir edebilecek kocaman yürekleri var” dedi.

Uzaktan eğitim sürecinde aidiyet hissinin oluşmaması, yalnızlık, öğrenme-öğretme isteğinin azalması, sosyalleşme sorunu, motivasyonsuzluk, derse odaklanamama, gerçeklik algısının zayıflaması, psikolojik boşluğa düşme ve ilgisizlik gibi duyuşsal yönü ağır basan durumlar dikkate alınmadan bu işe kolları sıvamak öğrenene yapılmış en büyük haksızlık olacağını söyleyen Şahin, “Uzaktan eğitim bu yönlere sahip değildir. En önemlisi, uygulamaya dayalı dersler açısından öğrencilerin, beceri ve tutumlarına yönelik davranışların gerçekleşmesinde yaşayacağı sorunlardır” şeklinde konuştu.

DEVA Partililer olarak Türkiye’nin sahip olduğu tüm imkanları çocuklarımızın geleceği için seferber etmeye hazırız. Bu nedenle size bir sefer daha sesleniyoruz diyen Şahin, “Lütfen üniversiteleri kapatmayın, gençlerimizi cezalandırmayın.” ifadelerini kullandı.

Eğitim ve öğretim çok önemli. Bunu belki siz tam olarak idrak edemiyor olabilirsiniz diyen Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Mühendislik, tıp, eczacılık, hukuk, mesleki ve teknik eğitim, uzaktan olmaz Sayın Erdoğan. DEVA Partisi Eğitim Eylem Planı açıkladı ve bir suretini Milli Eğitim Bakanınıza ve size gönderdik. Orada afetlerde kesintisiz eğitimin ne kadar önemli olduğunu tüm detaylarıyla açıkladık ve yapılacak işlem türlerini de sizler istifade etsin diye paylaştık. Lütfedip DEVA Partisi’nin Eğitim Eylem Planını incelediğiniz takdirde vermiş olduğunuz uzaktan eğitim kararının nasıl hatalı olduğunu gayet iyi göreceksiniz.”

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —