Tarih: 17.07.2023 13:50

Depremzedelerden Anamur Garnizon Komutanlığına Ağırlama Teşekkürü

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL-  Anamur Garnizon Komutanlığında 6 aydır misafir olarak kalan depremzedeler, askeri erkandan gördükleri hizmet, ilgi ve alakadan dolayı Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel’in şahsında askeri erkana teşekkür ettiler. İlk etapta 965 kişilik 302 aileyi misafir eden Anamur Garnizon Komutanlığı Eğitim Kampında hala 224 kişi barınmasını sürdürürken, komutanlık depremzede misafirlerin, zaruri ihtiyaçlardan sağlık, eğitim, sosyal etkinlikler başta olmak üzere bütün ihtiyaçlarını karşılıyor.  Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, “Misafirlerimiz başımızın tacıdır. Barınmadan beslenmeye, hijyenden sağlığa, sosyal faaliyetlerden eğitimlerine kadar bütün ihtiyaçlarını memnuniyetle karşılıyoruz. Halk Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte hayat boyu eğitim kapsamında, okul öncesi eğitim, Fotoğrafçılık ve Kur’an-ı Kerim Kursu veriyoruz. Eğer misafirlerimiz arzu ettikleri taktire farkı kurslarda açabiliriz.” Dedi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin savaş ortamında olduğu gibi barışta da vatandaşının hizmetinde olduğunu kaydeden Tükel, bütün bunların yanında, Psikolog Subayının da depremzedelerimize terapi desteği verdiğini kaydetti. Kampta kalan misafirlerin kayıtları tutularak ihtiyaçların karşılandığını kaydeden Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel de "Türkiye’nin birçok birliğinde misafir ettiğimiz afetzedelerimiz var. Burada onların bütün ihtiyaçlarıyla yakından ilgileniyoruz. Bugün onlar bize misafir oldu ama yarın belki biz onlara misafir olacağız" dedi. 
Allah Askerlerimizden Razı Olsun
Anamur Garnizon Komutanlığında kalmaya devam eden depremzede vatandaşlarımız da memnuniyetlerini askerlerimize dualar ederek gösteriyorlar. Anamur Garnizon Komutanlığında kendilerinin çok iyi ağırlandığını kaydeden depremzede misafirler; “Komutanımız başta olmak üzere tüm askeri erkan deyim yerindeyse bizleri memnun etmek için gece gündüz çalışıyorlar. Biz onlardan razıyız Allah’ta razı olsun. Anamur Garnizon Komutanlığı nezrinde Türk Silahlı Kuvvetlerimiz başta olmak üzere bize bu fırsatı sağlayan herkese teşekkür ederiz.” Diyerek dua ediyorlar. 
Asrın Felaketi 11 İlimizi Yıkıp Geçti
6 Şubat 2023 Pazartesi günü, saat 04.17’de, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğünde ve ardından saat 13.24’te Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi merkezli 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde yaygın bina göçmelerine ve ağır bina hasarlarına yol açmış, çok sayıda yurttaşımız hayatını kaybetmişti . 13 Şubat 2023 saat 10.55 itibarıyla resmi rakamlara göre, 31 bin 643 yurttaşımız hayatını kaybetmiş, 80 bin 278 yurttaşımız yaralanmış, 6 bin 444 bina yıkılmış, 11 bin 302 binadan ise yıkıldı ihbarı gelmişti. Allah hiçbir canlıya böyle acılar yaşatmasın…
MHA





 


 


 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —