• BIST 100

    11056,03%0,86
  • DOLAR

    40,92% 0,06
  • EURO

    47,68% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4375,78% -0,22
  • Ç. ALTIN

    7041,11% -0,16

Depremde can kaybı 5 bin 894 oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, AFAD Genel Merkezi'nde deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL 7.02.2023 21:42:39 741
Depremde can kaybı 5 bin 894 oldu
Haberi Sesli Oku

Oktay’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Her bir vatandaşımızın kaybı, her bir kardeşimizin kaybı bizi yürekten, derinden üzmekte. Tüm sahadaki ekiplerimiz olsun, buradaki çalışan arkadaşlarımız olsun bunu yürekten hissediyoruz. Ama bu da bir gerçek. 5 bin 894 hayatını kaybeden vatandaşlarımız. Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Biz bir an önce hayatta kalanlar açısından çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Yaralılarımız, 34 bin 810 ve yıkılan binalarımız da 5 bin 775. Yine enkazdan kurtarılanların da 8 bin civarında olduğunu ifade etmiştik. Yaralılarımıza da Allah’tan acil şifalar diliyorum.

Arama kurtarma faaliyetlerimiz devam ediyor. Enkaz altında bulunan son vatandaşımıza ulaşana kadar da bu çalışmalarımız devam edecek. Toplam arama kurtarma ekipleri olarak 16 bin 139 arama kurtarma ekibimiz şu anda tüm illerimizde ve ilçelerimizde fiilen sahada.

Uluslararası alandan gelecek ekipler ve yine yerelden tahlisiye ekipleri ve ekipmanlarıyla birlikte yine hazır olan bazı arama kurtarma ekiplerini de sahaya sevk ediyor olacağız. Bu gece çok yoğun bir operasyonla özellikle Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş özelinde yine diğer alanlarda da spesifik alanlar olursa onlar da dahil bu ekiplerimizi havadan sevk etmeye devam ediyoruz.

Sahada 4 bin 794 iş makinamız var sahada. Yabancı ülkelerden gelen arama kurtarma ekiplerimiz 3 bin 251 idi. Sabaha kadar da yarın da dahil buna 2 bin 400 civarında ilave arama kurtarma ekipmanlarıyla birlikte ekiplerini Türkiye’de birlikte çalışma fırsatımız olacak. Sahalara sevk ediyor olacağız. Tüm birimlerimizden, bakanlıklarımızdan, güvenlik güçlerimiz de dahildir buna ve sivil toplum örgütlerimiz de fiilen çalışma gruplarında yer alan arkadaşlarımız bunlar. 60 bin 218 kişi sağlık ekiplerimiz de dahil fiilen sahada görevlendirilmiş ve fiilen de çalışıyor.

Tüm havalimanlarını kullanmaya başladık. Özelikle Adana Havalimanımız bizim lojistik boyutunda işimizi son derece hızlandırdı, rahatlattı. Orada da hava araçlarımız özellikle bugün 35-36’yı bulan helikopterlerimizle yoğun şekilde ve tüm farklı bölgelerden uçaklarla alana indik oradan da sadece karadan değil havadan da fiilen uçuşlarımız devam etti. Gece boyunca da devam ediyor.

Barınma imkanları yine Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerimizin imkanlarını dün de ifade etmiştim. Orada şu anda kullandığımız toplam buradaki imkanları değerlendiren Milli Eğitimde 301 bin 502’ye ulaşmış durumda. Gençlik Spor üniversitelerde de 150 bin 368 vatandaşımız değerlendiriyor. Toplamda 451 bin 880 kişi buralarda gerek barınma gerekse de beslenme ihtiyaçlarını karşılıyor.

Afet bölgesinin dışında 1 milyon yaklaşık 100  binlik bir barınma alanları kapasitesi oluşturulmuş durumda. İller bugün itibariyle yine AFAD’ın resmi sitesinde de ilan edilecektir.

Çadır kentlerimiz kuruluyor. Havaların da soğuk olmasından kaynaklı çadır ve battaniyelerin dağıtımına yoğunlaştık. Battaniyede an itibariyle sahada olan ve sahaya erişmek üzere olan 1 milyona yaklaşmış durumda. Bunu çok hızlı bir şekilde 1,5-2 milyon civarına taşımayı arzu ediyoruz.

Hem sahada olanlar hem teslimat aşamasına gelen çadırlarımız da 100 bini bulmuş durumda. Konteynır kent kurulumuyla alakalı çalışmalarımız başlamış durumda.

Dün trafolarımızda 30’un üzerindeki trafo merkezimizdeki çalışmalardan tamamı bakım onarıma alınmıştı. 6 tanesinin kaldığını ifade etmiştim. Bunlardan da ikisinin gün içerisinde tamamlanacağını söylemiştim. An itibariyle 3’ünün bakımı tamamlandı. Artık elektriği daha rahat verebilecek haldeyiz.

Doğalgaz ana hatlarımızda 6 farklı bölgemizde ana iletim hatlarında kırılmalar ve yoğun hasarlar var demiştim. Bugünkü sürekli artçılarla devam eden bir süreç bu. Bugün bu 9’a çıkmış durumda ama bizim çalışma süremizi etkilemedi, etkilemeyecek. Kısmet olursa yarın akşam itibariyle biz bu hatların yeni bir sürprizle karşılaşmazsak şayet yarın akşam itibariyle bunu tamamlamayı planlıyoruz.

Bu 10 ilimize baktığımızda 4 ilimiz var ki orada rahatlamış durumdayız. Kilis bunların başında geliyor. Şanlıurfa, Diyarbakır ve Adana’da normalde diğer yerlere göre çok rahatlamış durumdayız.

Ulaştırma konusunda güzel bir haberimiz var. Afet bölgesine bizim lojistik anlamda destek verebilmemizle ilgili bize sıkıntı verebilecek kapalı hiçbir yolumuz kalmamıştır.”

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Görüntülü sohbet romantik ilişki ihtiyacınızı nasıl karşılayabilir?

Acı Tablo Tekirdağdan Barajlar Kurudu, Kriz Kapıda

Jandarma’Anamur Aydıncık Arasında Faaliyet Gösteren Gizli Ağın İzini Sürdü 6 Kişi Tutuklandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Masa Bayrağı ile Ofislerinize Prestij Kazandırın

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Anamur Kaymakamı Duru: Hafızlarımız, Kur’an’ın Muhafızlarıdır

Promosyon Powerbank ile Yeni Nesil Tanıtım Avantajı

Baskılı Kupa Bardak Modellerinde En Yeni Trendler

Alice Walton'un Serveti Türkiye'nin üçte Biri Ailesinin Serveti ise Ülkemizin 1,5 katı. Walton Ailesinin serveti ise 432 milyar dolarla Türkiye'yi yaklaşık 1,5 kat geçiyor.

Meteorolojiden Kuraklık Sendromu Uyarısı; ‘Ateş Topu” Senaryosu Kapıda mı?’

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Ankara’da Modern Diş Tedavisi Deneyimi

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Tolam 48 Yıl Hapis Cezalı İki Şahıs JASAT’a Yakalandı

Cinayet Şüphelisi Jandarmadan Kaçamadı

Korucuk Yangını Kontrol Altına Alındı 16 Vatandaş Dumandan Etkilendi

İbrahim Kaya Ormanı Ciğerlerimizi Yakanlara İthaf Olsun

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

Deprem Sonrası Balıkesir Artçılar Sürüyor

Döviz ve TL İlişkisinde Son Durum Ne?

Bankacılık ve Tarım Verileri Bu Zirve Ele Alındı

Karahan’dan Enflasyonda Yılsonu Hedefimiz Yüzde 24

AK Parti 24. Yıldönümünde Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan R.Tayyip Erdoğan Katıldı

BTC'nin Yükselişi Sürdürülebilir mi?

Gece Meteor Seremonisi Nasıl İzlenmeli?

Mithat Ünal’dan Zaman Mekân Kitabı AN Büyük İlgi Görmeye Başladı

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

Silifke’de Kritik Orman Yangını Alarmı

Yükleniyor

Jandarma’Anamur Aydıncık Arasında Faaliyet Gösteren Gizli Ağın İzini Sürdü 6 Kişi Tutuklandı

Tolam 48 Yıl Hapis Cezalı İki Şahıs JASAT’a Yakalandı

Cinayet Şüphelisi Jandarmadan Kaçamadı

Korucuk Yangını Kontrol Altına Alındı 16 Vatandaş Dumandan Etkilendi

İbrahim Kaya Ormanı Ciğerlerimizi Yakanlara İthaf Olsun

Deprem Sonrası Balıkesir Artçılar Sürüyor

Gece Meteor Seremonisi Nasıl İzlenmeli?

Silifke’de Kritik Orman Yangını Alarmı

Anamur Elektrik Bakım Kesintisi

INTERPOL Tarafından Kırmızı Bültenle Aranan Dolandırıcı, JASAT Operasyonuyla Yakalandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Ahlatçı Çorum FK 2 2 0 0 5 6
2.Vanspor FK 2 2 0 0 2 6
3.Erzurumspor FK 2 1 0 1 2 4
4.Keçiörengücü 2 1 0 1 2 4
5.Pendikspor 2 1 0 1 2 4
6.Sakaryaspor 2 1 0 1 1 4
7.Serik Belediyespor 2 1 0 1 1 4
8.Iğdır FK 2 1 1 0 0 3
9.Manisa BBSK 2 1 1 0 0 3
10.Ümraniyespor 2 1 1 0 0 3
11.Bodrum FK 2 0 0 2 0 2
12.İstanbulspor 2 0 0 2 0 2
13.Boluspor 2 0 1 1 -1 1
14.Erokspor 2 0 1 1 -1 1
15.Sarıyer 2 0 1 1 -1 1
16.Amed 2 0 1 1 -2 1
17.Bandırmaspor 2 0 1 1 -2 1
18.Sivasspor 2 0 1 1 -2 1
19.Hatayspor 2 0 2 0 -3 0
20.Adana Demirspor 2 0 1 1 -3 -5

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.