Tarih: 08.11.2023 17:56

Demir ve Yılmaz’dan Çocuklara “Pozitif Psikoloji Temelli Hikayeler” Kitabı Raflarda

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL-Anamur Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde Uzman Psikolojik Danışman olarak görev yapmakta olan Ramazan Demir’in, okul öncesi öğretmeni Mehmet Yılmaz ile birlikte kaleme aldığı çocuklara yönelik “Pozitif Psikoloji Temelli Hikayeler” kitabı raflardaki yerini aldı. 
Pozitif psikoloji, bireylerin eksik yönlerine, zayıflıklarına, sorunlarına olan vurguyu eleştiren ve bireyin güçlü yönlerine, olumlu taraflarına, çözüm gücüne, var olan kapasitesine odaklanmamız gerektiğini belirten yazarlardan Uzman Psikolojik Danışman Ramazan Demir, “Pozitif psikolojinin önemli çalışma alanlarından bir tanesi eğitim kurumlarıdır.  Bu anlamda, bireyin var olan gücüne inanmak ve olumlu özelliklerini ortaya çıkarmak pozitif psikoloji için önem taşımaktadır. Pozitif bireyler yetiştirmek pozitif eğitimin önemli amaçlarından birisidir. Bu çalışma, ülkemizde de gün geçtikçe rağbet gören bir psikoloji akımı olan pozitif psikolojinin temel kavramlarının öğrencilerin seviyesine uygun bir şekilde hikayeler aracılığıyla yer verildiği özgün bir çalışmadır. “ dedi. 
Yapılan araştırmalar sonucunda bu çalışmanın Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Demir, sözlerine şöyle devam etti.  “Bu hikaye setinde, bireyde geliştirilmesi istenen pozitif özelliklerin her birisi ayrı bir hikaye olarak ele alınmıştır. Çocukların mutlu, iyimser, umutlu, affedici, azimli, öz-anlayışlı, minnettar ve özgeci birer birey olarak pozitif özelliklere sahip olmalarına katkı sunmayı amaçladık. ‘Pozitif Psikoloji Temelli Hikayeler’ kitabı,  gerek eğitim kurumlarında öğretmenlerin gerekse aile ortamında anne-babaların çocuklar için gönül rahatlığı ile yararlanılabileceği bir kaynaktır.” 
Ramazan Demir 
Ramazan Demir, lisans ve yüksek lisans eğitimini Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde tamamladı. Şu anda Anamur ilçemizde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde uzman psikolojik danışman olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında doktora eğitimine devam etmektedir. Uzman Psikolojik Danışman Ramazan Demir’in ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda kitap, kitap bölümü, makale ve bildirileri yayınlanmıştır. 
Mehmet Yılmaz
Mehmet Yılmaz, lisans eğitimini Okul Öncesi Öğretmenliği, yüksek lisans eğitimini Yönetim Organizasyon bölümünde tamamladı. Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde okul öncesi öğretmeni olarak çalıştığı yılların ardından şu anda okul müdürlüğü görevini yürütmektedir. 
MHA


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —