Tarih: 29.09.2022 13:24

Malatya’da ‘Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu’ etkinliği düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Malatya’da “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla başlatılan farkındalık kampanyası gerçekleştirildi.

Meslek Yüksek Okulu önünde gerçekleştirilen programa Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Umut Yalçın, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, kamu, kurum ve kuruluşu müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Türkiye’nin 81 ilinde İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı projeyi eş zamanlı olarak gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Şahin, “Malatya’da yaşanan trafik kazalarına baktığımız zaman tedbirsizlik, dikkatsizlik ve uykusuzluk gibi insan hatasından kaynaklandığını görmekteyiz. Bütün amacımız bütün paydaşlarımızla birlikte trafik kültürünün en iyi şekilde uygulanmasını sağlamak.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi yaya güvenliğinin artırılması amacıyla öncelikli olarak 2022 yılı içerisinde 54 okul bölgesinde 156 kasis, 405 yaya geçidi, 168 önce yaya figürü ile 120 adet levhalama çalışması gerçekleştirdi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —