Tarih: 29.11.2022 12:41

Cep Telefonu Kılıfı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Cep telefonları pahalı olmakla birlikte aynı zamanda tüm kişisel verilerin içinde bulunduğu, gizli bir kutu konumuna ulaşmıştır. Gündelik yaşantıda hiçbir birey, telefonu elinden bırakmadan hayat koşturmacasında bulunmaktadır. İş dünyası, eğitim dünyası ya da sosyal medyanın eğlence dünyasında yer bulan kişilerin telefon seçimleri de ona göre olmaktadır. Telefonlar darbelere karşı hassas ürünlerdir, bu nedenle telefonlara gerekli özen gösterilmeli ve yüksek koruyuculu telefon kılıfı ile tam korunma sağlanmalıdır. Peki, pek çok seçeneğin olduğu pazarda doğru telefon kılıfı nasıl seçilir?

 

1. Kılıfın Materyali

 

Telefon kılıfı alacak bireylerin ilk bakacakları detay, ürünün materyal yapısı olmalıdır. Yüksek koruma sağlaması için ürünün deri ya da silikon olabilir. Deri ürünleri sert yapıları sayesinde yüksek koruma sağlarken aynı zamanda nefes alabilen yapısı sayesinde telefonun arka bölümünde olması muhtemel olan terlemeyi engeller. Düşüş ya da darbe anında telefonun yere yumuşak dokunmasına imkan sunar. Aynı konular silikon kılıflar için de geçerlidir. Yapıları gereği yumuşak bazlı oldukları için telefonlar ile bütünleşirler. Uzun süre kullanım gerçekleşmesi adına kaliteli telefon kılıfları tercih edilmelidir.

 

2. Kullanım Kolaylığına Göre Model Tercihi

 

Günümüzde hem materyal olarak hem de model olarak çok çeşitli telefon kılıfları bulunmaktadır. Bu kılıflar arasından doğru tercih yapılması için bireyin kullanım noktasında kendisini incelemesi gerekmektedir. Örneğin, cep telefon sürekli çanta ya da cep gibi dar alanlarda taşınıyorsa, ekran çizilmemesi adına kapaklı modeller tercih edilebilir. Veyahut telefondan video izlemeyi seven bireylerin, kılıfın arka bölümünden yer desteği olan ürünleri tercih edebilir. Bu tip detaylar kullanım kolaylığını engellemiyor, telefonu kalınlaştırmıyor ve hantal hale getirmiyor ise telefon kılıfı seçimi yapılırken ihtiyaç ve istekler eşit seviyede göz önünde bulundurularak tercih yapılabilir.

 

3. Tasarımı Göz Doldurucu Olmalı

 

Evet, sadece bir telefon kılıfı değil. Moda dünyasının hakim olduğu alanlar genişlemiştir. Telefon kılıfları artık bir tasarım ürünü olarak vitrinlerde yer almaktadır. Çeşit çeşit renkleri, desenleri ve tasarımları bulunurken aynı zamanda kişiye özel telefon kılıfı alternatifleri de aynı oranda artış göstermiştir. Her daim el içinde taşınan, masada yer bulan telefonların şık ve ilgi çekici bir tasarımı olması gerekmektedir.

 

4. Temizliği ve Bakımı Kolay Yapılmalı

 

Telefon kılıflarının belirli aralıklarla temizliği yapılmalıdır. Bu durum sadece görünüş için değil aynı zamanda kap içinde giren tozların, telefonu çizmesini engellemek için de yapılmalıdır. Bu nedenle çabuk sararan, çatlama yapan ya da boşluklu kılıflar tercih edilmemelidir. Haftada bir telefon kılıfının içi dışı dezenfekte edilmelidir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —