Tarih: 15.09.2022 09:56

ABB’den Çocuk Etkinlik Merkezleri personeline eğitim

Facebook Twitter Linked-in

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı iş birliğinde; Çocuk Etkinlik Merkezleri, Çocuk Kulüpleri ve Aile Yaşam Merkezleri’nde görev yapan 200 personel ve veliye “Çocuklarda Ev Kazaları ve İlk Yardım Eğitimi” verdi.

ABB’nin Çocuk Etkinlik Merkezleri, Çocuk Kulüpleri ve Aile Yaşam Merkezleri’nde personel ve velilere yönelik eğitimin yanında 6 bin personele; temel iş sağlığı ve güvenliği ile ilk yardım eğitimleri düzenledi. ABB, belediye personeline eğitim verilen ilk yardım merkezlerinden dördüncüsünün de açılışını gerçekleştirdi.

Eğitimler yıl boyu devam edecek

Teorik ve uygulamalı olarak verilen eğitimlerle ilgili bilgi veren Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Serkan Yorgancılar, “Yıl içerisinde bütün çocuk etkinlik merkezlerimizde bu ilk yardım eğitimlerini Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ile birlikte yürüteceğiz. Profesyonel yardım gelene kadar yapılan ilk yardım hayati öneme sahip. Eğitimlere bütün çocuk kulüpleri, aile yaşam merkezleri ve çocuk eğitim merkezlerinde vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Personele “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi”

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü, 2 Eylül’de Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda belediye personeline yönelik “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinde iş sağlığı kültürü oluşması adına düzenledikleri eğitimlerle ilgili bilgi veren İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürü Mustafa Can, “Ankara Büyükşehir Belediyesinde yaklaşık 6 bin personelimize temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verdik. Sahada ve büroda çalışan personelimize tehlikeli durumlar hakkında bilgilendirmeler yaptık. Böylelikle 6331 sayılı kanun kapsamında yükümlülüklerimizi de yerine getirmiş olduk” dedi.

Dördüncü ilk yardım merkezinin açılışı yapıldı

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından ABB personeline eğitim verilen ilk yardım merkezlerinden dördüncüsünün açılışını yaptı.

Yenimahalle Ragıp Tüzün İlk Yardım Merkezi açılış törenine ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan ve çok sayıda personel katıldı.

Merkezin açılış konuşmasını yapan ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, “Son dönemde kaza sonrası yanlış müdahalelerde çok ciddi can kayıplarının yaşandığını görüyoruz. Bu yanlış müdahalelerin önüne geçmek, insan canını öncelemek için bugün dördüncüsünü açtığımız ilk yardım merkezimizdeyiz. Herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —