• BIST 100

    10933,50%5,41
  • DOLAR

    41,29% -0,16
  • EURO

    48,60% 0,05
  • GRAM ALTIN

    4844,75% -0,01
  • Ç. ALTIN

    7877,36% -0,17

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü programında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuştu.

GÜNCEL 25.11.2022 09:32:29 713
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü programında konuştu
Haberi Sesli Oku

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

'Hükümet olarak geçtiğimiz yıl kamuoyuna açıkladığımız Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planımız çerçevesinde 2023 yılında yapacağımız faaliyetleri de sizlerle paylaşmak istiyoruz. Dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi ülkemizde de uzunca bir süre kanayan yaramız olan, kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi konusunda epeyce bir mesafe katettiğimiz bir gerçektir. Tek bir kadının bile şiddete uğramasına hele hele cinayete kurban gitmesine asla rıza gösteremeyeceğimiz için bu mücadelenin çitasını sürekli yükseltmek mecburiyetindeyiz.

Kadın, insanın yarısıdır. Kadını dışlayan, haksızlık yapan, şiddete uygulayarak onurunu zedelen bir toplum, insan varlığının yarısından vazgeçmiş demektir. Böyle bir durum insanoğlunun kendi eliyle kendi sonunu hazırlaması anlamına gelecektir. Tarih boyunca olduğu gibi bugün de kadınlara yapılmış her bir yanlış uygulamayı doğrudan insanın eşrefi-mahlukat sıfatına yönelik bir saldırı olarak görüyoruz.

Esasen akıl, vicdan, ahlak ve izan sahibi hiçbir erkeğin de anne, eş, kardeş, evlat olarak hayatının her alanında ve anında yanında olan kadına karşı farklı bir yaklaşım sergilemesi düşünülemez. İnsanlığın varlığının ve geleceğinin gerek şartı olan ailenin de toplumsal hayatın da temel direği kadındır. Bugün dünyadaki tüm ülkeler kalkınma vizyonlarının en önemli kısmını fark oluşturabilecekleri yegane alan olan kadınlar üzerine inşa etmektedir. Biz de işte bunu için kendi kalkınma planlarımızın merkezine güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye ilkesini yerleştirdik.

Ülkemizde bu doğruda çok önemli mesafe katettik. Elbette henüz arzu ettiğimiz seviyede değiliz ama bu elde edilen kazanımları görmemize ve takdirini beklememize mani değildir. Türkiye’nin geçtiğimiz 20 yılda şiddet meselesi başta olmak üzere kadınlarımızın haklarının, hukuklarının teslimi konusunda gösterdiği başarı diğer alanlardaki zaferlerinin gerisindeki en önemli amillerden biridir.

Ülkemizi bu konuda Şiddet Önleme Merkezlerimizle, Sosyal Hizmet Merkezlerimizle, Kadın Konukevlerimizle, Mağdur Destek Sistemimizle, eğitim çalışmalarımızla dünyada örnek gösterilen bir seviyeye getirdik.

Cinsel şiddet ve bağımlılık gibi bu alanlardaki mücadelenin teknik altyapısını güçlendiriyoruz. Her kesime ayrı mesajlar ulaştıracak iletişim faaliyetleriyle toplumsal farkındalığı artırmayı hedefliyoruz.  Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhurbaşkanı olarak şahsi, Cumhurbaşkanlığı olarak kurumsal himayemiz altında milletimizin tamamını kuşatan bir seferberlik ruhuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Kadın diğer vasıflarının yanı sıra iyi bir öğretmendir. Kadının öğretmenlik vasfının  tezahürlerini kendi evlatlarının yanında tüm çocuklar üzerinde de görmek mümkündür. Bugün ülkemizdeki öğretmenlerin yüzee 60’ının akademisyenlerinin yarıya yakınının kadınlardan oluşması bu hakikatin bir ifadesidir.

Terör örgütlerinin son dönemde yapmış olduğu saldırılarda hayatını kaybeden 8 vatandaşımızdan 2’si kadın öğretmenimiz, 3’ü de çocuk yaştaki evlatlarımızdır. Dünyanın başka bir yerinde terör örgütü öğretmenleri ve çocukları böylesine alçakça katletmiş olsa günlerce haftalarca aylarca gündem olur. Tepkilerin ardı arkası kesilmezdi.

Türkiye olunca timsah gözyaşları kabilindeki kınama mesajları dışında ne siyasetçilerden ne sivil toplum kuruluşlarından ne de medyadan kayda değer bir ses çıkmıyor. Dünyadaki insan hakları örgütleri nerede? Bunların hiçbirini Diyarbakır annelerinin yanında gördünüz mü? Terör örgütleri söz konusu olduğu zaman Kandil’e kadar çıkan Batı’nın STK’ları maalesef Türkiye’de evet Diyarbakır annelerini ziyaret etme özelliğini göstermemiştir.

Son saldırılarda hayatlarını kaybeden Arzu ve Ayşenur öğretmenlerimiz ile daha önce yine benzer bir saldırıda katledilen, şehit edilen Aybüke öğretmenimizi rahmetle yad ediyorum. Kadına şiddeti konuştuğumuz bir platformdayız. Burada kadının canına kast eden, genç kızlarımızı kandırıp dağlarda ölüme sürükleyen, tecavüzden infaza her türlü insan hakkı ihlalinde bulunan terör örgütünü görmezden gelemeyiz.

Bunun parlamentomuzdaki uzantılarını görmezden gelemeyiz. Onların demokrasi adına söyleyecekleri hiçbir söz kalmamıştır. Biz kimin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bunların neyin peşinde olduğunu da gayet iyi biliyoruz. Parlamento kürsüsünde fırsattan istifade kullandıkları cümlelerin bizim indimizde hiçbir kıymeti yoktur. Kadın ve çocukları katledip dağda dolaşanlar bu milletin temsilcisi olamaz. Dolayısıyla 2023 seçimlerini bu anlamda çok önemli buluyorum. 2022 seçimlerinde inanıyorum ki benim milletim Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Boşnak sandıklarda hep birlikte bunlara en güzel demokratik cevabı verecektir.

Anayasa’da yaptığımız değişikliklerle kadına şiddete sıfır toleransla yaklaşıyoruz. Terör örgütünün insan canına özellikle de kadınlara yönelik saldırılarına aynı tepkiyi göstermenin boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz. Her türlü sapkınlık gibi ülkemizi kana bulayan bu kadın ve çocuk katili terör örgütünün de arkasında duranlar, yaşanan vahşete dökülen kana, işlenen insanlık suçuna ortaktır.

Bir kez daha kadına yönelik şiddetle uluslararası mücadele gününün ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınlar için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Önümüzdeki yıl için belirlediğimiz faaliyet planını çok daha fazlasıyla hayata geçirme kararlılığımızı tekrar ifade ediyorum.'

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Anamur’da 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında Yeni Dönem Coşkusu Mersin

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Anamur’da Yeni Adli Yıl Törenle Açıldı: "Adalet, Milletin Teminatıdır"

Türkiye'nin güvenilir insan kaynakları ve işe alım platformu olan Secret CV

Tartıştığı Gelinini 5 Yaşındaki Kızının Güzü Önünde Bıçakla Öldürdü

Lokman Hekimin Çırağı Sinema Yolculuğu Başlıyor

Kurtsan Robot Kol Kapatma: Esneklik ve Üstün Performans

Ankara Botoks Merkezi Profesyonelleriyle Kırışıklıklara Elveda

Kaymakam Duru’dan Öğrencilere Emniyet Kemeri Uyarısı

Bozyazı’da Mutluluğa İlk Adım: Zeynep Uysal ile Gökhan Kurt Nişanlandı

​Gezegenimizdeki Gerçek Su Miktarı Geleceğe Dair Endişeleri Artırıyor

Jandarmadan Kaçak Makaron Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı

Endüstriyel Temizlikte Yeni Nesil Yaklaşımın Öncüsü Tahawash ile Fark Yaratın

Motorcu Küçük Dayı Yeni Yerinde

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Başkan Deniz, Bingen TH Bingen Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Fakültesi’ni Gezdi

Kardeş Kent Bingen, Ekim ayında Anamur Belediyesi’ne Hasta Nakil Ambulansı Hibe Edecek.

Kanlı Ay Gecesi Anamurda Deprem

Gökyüzünde Nadir Bir Şölen: Bozyazıdan Gözlemlenen Kanlı Ay Tutulması

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

Kaymakamlıktan Su Kaplumbağalarına Can Suyu

Bozyazı Gölevezi ve Kavutu Gülnar 8. Ekonomi Sempozyumunda

Gökyüzünde Gizemli Işıklar Anamurda da Dikkatli Gözlemcilerin Takibindeydi

Bez Kalemlik ile Doğal ve Sağlıklı Seçenekler

Popo Büyütme ile Brezilya Kalçalarının Sırrını Keşfedin

Meme Dikleştirme Operasyonları ile Daha Doğal ve Çekici Görünüm

​Anamur'da Elektrikli Bisiklet Kazası: 2 Yaralı

Güvenli ve Verimli Çalışma için İdeal Ekipmanlar

Modern Moda Dünyasında Abiye Elbiseler: Stil, Kombin ve Tavsiyeler

Husi Başbakanı İsrail Saldırısında Öldü

Yükleniyor

Anamur’da Yeni Adli Yıl Törenle Açıldı: "Adalet, Milletin Teminatıdır"

Tartıştığı Gelinini 5 Yaşındaki Kızının Güzü Önünde Bıçakla Öldürdü

Jandarmadan Kaçak Makaron Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı

Başkan Deniz, Bingen TH Bingen Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Fakültesi’ni Gezdi

Kanlı Ay Gecesi Anamurda Deprem

Gökyüzünde Nadir Bir Şölen: Bozyazıdan Gözlemlenen Kanlı Ay Tutulması

Anamur’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkkulu Kutlandı

Şahinden Kimlik Kartı Değişimi İçin Son Çağrı

Başkan Denizden, 30 Ağustos Zafer Bayramı Nesajı

Doktor Yalçın ve Ailesinden Örnek Çevre Duyarlılığı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Süper Lig'de Sürpriz Lider: Konyaspor Zirvede!

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.