• BIST 100

    14091,43%0,31
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,10% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5950,68% 1,61
  • Ç. ALTIN

    9510,67% 2,38

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenyurt Eğitim Kampüsü Temel Atma Töreni’nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenyurt Eğitim Kampüsü Temel Atma Töreni’nde konuştu.

GÜNCEL 20.01.2023 13:05:07 531
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenyurt Eğitim Kampüsü Temel Atma Töreni’nde konuştu
Haberi Sesli Oku

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

'Bugün uzun bir aradan sonra tekrar sizlerle birlikte olmanın sizlerle hasret gidermenin bahtiyarlığı içindeyim. Vefanız, sevginiz ve meydanlara sığmayan şu aşkınız için sizlere teşekkür ediyorum. Emniyetten resmi rakamı istedim, şu anda 30 bin. Esenyurt'ta siz kardeşlerimle attığımız bu adımla 2023'e bir sinyal veriyorsunuz.

Yetmez 2024'e de sinyal veriyorsunuz. Sözlerimin hemen başında bugün burada niçin toplandık biliyorsunuz. Temel atma törenlerine pek gitmem. Bay Kemal musluk açma törenlerine gidiyor biliyorsunuz. Bizim işimiz çok farklı. 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk dönemini başarıyla tamamlayan öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyorum.

Öğretmeni, öğrencisi ailesi, idarecisi, bakanlığıyla bir bütün olarak eğitimde kalitenin daha da artması için canla başla çalışıyoruz. Evlatlarımızın eğitime erişimini kolaylaştırma gayesiyle ülkemiz genelinde pek çok projeyi hayata geçirdik. Medeniyetimizin gözbebeği vasfı yanında tüm insanlığın gıpta ile baktığı İstanbulumuza ayrı bir önem verdik. 20 yılda İstanbul'a eğitim alanında toplam 90 milyar liralık yatırım yaptık.

Sadece bu sene şehrimize yaklaşık 1 yılda 17 milyar liralık yeni eğitim yatırımı yapıyoruz. Amacımız İstanbul'un eğitimdeki performansıyla diğer vilayetlerimize örnek olmasını sağlamaktır. 20 bin yeni öğretmenden 10 bininin atamasını İstanbul'a gerçekleştirdik. İstanbul'a ayrı bir önem veriyoruz.

Şehrimizin öğretmen ihtiyacını büyük oranda gidermiş olduk. Sınıf mevcutlarını çok daha aşağı çektik. Öğrencilik yıllarımızda sınıflarda mevcut 60-70-100 böyle durumlar vardı. Bugün Esenyurt'umuzun marka değerini artıracak eğitim alanında ilçemizi cazibe merkezi haline getirecek külliyenin inşasına başlıyoruz. Toplam 10 bin 791 metrekarelik büyüklüğe sahip bu eser, Esenyurt'la birlikte İstanbulumuzun medarı iftiharı olacaktır.

40 derslikli 5 ayrı anadolu lisesi, 40 derslikli imam hatip listesi, 40 derslikli fen lisesi, 45 derslikli mesleki teknik anadolu lisesi, 3 derslikli anasınıfı bulunuyor. Engelli odası olan 151 2 tane öğrenci kapasiteli kız ve erkek yurtlarımızla da ülkemizin dört bir köşesinden gelecek evlatlarımıza barınma imkanı sağlayacağız. Tesis bünyesinde 600 kişi kapasiteli tatbikat cami, kapalı spor salonu, kütüphane, 88 adet laboratuvarıyla öğrencilerimizi akademik, sosyal ve kültürel bakımdan teşvik edeceğiz.

Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Biz halka hizmeti hakka hizmet olarak gören, icraat odaklı olarak çalışan bir hükümetiz. Belediye başkanlığı, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı dahil olmak üzere 40 yıldır milletimizin huzurundayız. Vatandaşımıza neyi taahhüt etmişsek göreve gelince de onu fazlasıyla yerine getirmeye gayret ettik.

Meydanlarda bol keseden atıp tutup, millet yetki verince mazeretlerin arkasına saklananlardan olmadık. Hokkabazlık siyasetinin bizim tarihimizde de kitabımızda da yeri yoktur.

Biz program hazırlar, proje geliştirir, temel atar, takip eder, sıkıntıları çözer ne söz vermişsek onu vatandaşımızın hizmetine sunarız.İstanbul'da 36 bin metrekareyi aşan kullanım alanıyla peyzaj alanlarıyla yaklaşık 110 bin metrekareyi bulan Türkiye'nin en büyük kütüphanelerinden biri olan Rami Kütüphanesi'nin açılış heyecanını yaşadık.

Tavsiye ederim, muhakkak gidin, yerinde görün ve elhamdülillah AK Parti olarak biz neymişiz bunu görünce takdir edeceksiniz.

6 yıl süren öğrencilerimiz çayını, kahvesini, çorbasını ve kek alacak. Para falan yok. 24 saat buradaki kütüphaneden istifade edecek. Aynı şekilde 6 yıl süren titiz restorasyon çalışmasının ardından İstanbulumuzun sembol mekanlarından Yeni Camii'yi tekrar ibadete açtık. Çamlıca Kulesi'nden YSS'ye Marmaray'dan Avrasya Tüneline, AKM'den İGA'ya metrodan hızlı trene kadar sayısız yatırımı İstanbullu kardeşlerimizin emrine verdik. Çam Sakura'yı yaptık mı? Gidiyorsunuz görüyorsunuz. İstanbul'a ve İstanbulluya buralar yakışır.

Bay Kemal SSK müdürü olduğu zaman hastanelerin halini biliYorsunuz dimi. Savaş Ay hayatta olsa da filmlerini tekrar gösterse. Benim vatandaşım hastane kapılarında sefil olmamalı. İnşallah Pazar günü ilklerin ve enlerin eseri olacak Kağıthane - İstanbul Havalimanı metro hattını açıyoruz.

Geçenlerde birşey oldu, altılı masadan birileri metroya binmişler. Metroda vatman yok. Kendiliğinden gidiyormuş. Konuşuyorlar, bu Paris'te bile yok. Paris'i görmüş bile değiller. Biz bunları yapalı unuttuk, siz nerdesiniz ya. Vah zavallılar. Bizim icraatımızın ulaştığı yerlere bunların hayalleri bile ulaşamaz.

Bugün temelini attığımız inşallah atacağımız diyelim, Esenyurt Eğitim Kampüsümüzün de önümüzdeki yıl eğitim öğretim yılına yetiştirmeyi planlıyoruz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Milli Eğitim Bakanımızı yürekten tebrik ediyorum.

Ülkeyi yönetme sorumluluğunu bizlere yüklediniz. O günden bugüne yola çıkarken ne dedik. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, tarım, diplomasi, dış politika ve bütün bunlarla beraber Türkiye'yi ayağa kaldıracağız dedik. Böyle çıktık mı bu yola. Eğitimde önemli adımlar attık. Yılbaşında devreye giren 2023 bütçesi dahil şimdiye kadar hazırladığımız tüm bütçelerde en büyük payı eğitime ayırdık.

Bunun arkasında durduk. Bu yıl eğitim bütçemiz 651 milyar liraya ulaştı. Derslik sayımızı 343 binden 612 bine çıkardık. Bugüne kadar 750 bin yeni öğretmen ataması yaptık. 60 yıldır gündeme getirilen öğretmenlik meslek kanununu hayata geçirerek öğretmenlerimize ilave mali, ekonomik haklar tanıdık. Derslik ve öğretmen sayılarındaki artış sınıf mevcutlarına müsbet yansıdı.

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında OECD ortalamasını yakaladık. İlk orta öğretim öğrencilerine toplamda 3,5 milyar adet ücretsiz ders kitabı dağıttık. Bizim jenerasyon kırtasiyeci dükkanlarına gider 10 gün bekler kitabını almaya çalışırdı. Okullar açılırken kitaplar masanın üstünde.

Bu sene birşey daha yaptık. Yardımcı ders kitaplarını da vermeye başladık. İnsanımızın hafızasında derin yaralar açan 8 yıllık eğitim yerine 4+4+4 olmak üzere zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirdik. 100 kızımızdan sadece 39'u orta öğretime devam ediyorken bugün ne oldu evet 95'e yükseldi. Biz kızlarımızı cehaletten çekip çıkardık. Bunu başardık. Şimdi onların standardını yükseltiyoruz. Lisans değil, lisansüstü, bunları başarmak lazım. Devletin birçok kademesinde kızlarımız, kadınlarımız var mı? Asker subay, vali oluyor mu? Bunları Cumhur İttifakı olarak aldığımız kararla başardık.

Hazır mıyız? Sandıkları patlatıyor muyuz? El ele omuz omuza sandıklara yürüyor muyuz. Ben size inanıyorum, siz de bize inanıyorsanız Allah'ın izniyle bu işi başarırız. Geçen hafta Muğla'dayım, yarın Bursa'dayım. Bursa'da on binlerle buluşacağız. Bursa'dan sinyalimizi vereceğiz. İstanbul'daki milletvekili sayılarının kahir ekseriyetini almamız gerekiyor. Esenyurt'u sıfırlamamız lazım ona göre. Geçen seçimlerde bir yanlış oldu bir daha olmaması lazım.

28 Şubatçı zihniyet tarafından kasıtlı biçimde atıl bırakılan mesleki eğitim kurumlarını ihya ettik. Bu okulları tekrar cazibe merkezi haline getirdik. Meslek liselerimiz 2022 yılında 2 milyar liralık üretim kapasitesine ulaştı. Bunun 100 milyon lirasını öğrencilere 200 milyon lirasını öğretmenlere katkı olarak ödedik. Meslek liselerinde 3 milyar liralık üretimi hedefliyoruz. Yeni bir yaklaşımla köy okullarını hizmete sunduk.

Belediye başkanlığından bu yana 40 yıldan fazla bir süreden bu yana bu anlayışla milletimizin huzurundayız. Meydanlarda bol keseden atıp tutup millet yetki verince de bahane arayanlardan olmadık.

Geçtiğimiz hafta da Rami Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirdik. Aynı şekilde 6 yıl süren titiz bir restorasyon çalışmasının ardından İstanbul'umuzun sembollerinden Yeni Camii'yi yeniden açtık.

Bay Kemal SSK'nın genel müdürü olduğu zaman hastanelerin halini biliyorsunuz değil mi. Biz Çam Sakura, Atatürk Havalimanı'nda Murat Dilmener Hastanesi, buraları 49 günde yaptık.

Pazar günü de Kağıthane İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nı açıyoruz. Esenyurt Eğitim Kampüsü'nü de önümüzdeki yıl açmayı hedefliyoruz.

Şimdiye kadar hazırladığımız tüm bütçelerde en büyük payı eğitime ayırdık. Bu yıl toplam eğitim bütçemiz 651 milyar liraya ulaştı. Derslik sayımızı 343 binden 612 bine çıkardık. Bugüne kadar 750 bin yeni öğretmen ataması yaptık. Öğretmenlik meslek kanununu hayata geçirerek öğretmenimize ilave haklar tanıdık.

Seçim için sayılı haftalar kaldı. İstanbul'daki milletvekili sayılarının kahir ekseriyetini Cumhur İttifakı olarak almamız gerekiyor.

2023'te Cumhur İttifakı olarak el ele sandıklara yürüyor muyuz. Ben size inanıyorum. Siz de bize inanıyorsanız Allah'ın izni ile bu işi başarırız. Yarın Bursa'da buluşacağız. Bursa'dan İnşallah sinyalimizi vereceğiz.

Türkiye'nin kaderini İngiliz The Economist mi belirleyecek. Türkiye'nin kaderini benim milletim belirleyecek. Onlar daha kendi ülkelerinin kaderini belirleyemiyor.

Ayrıca Yunanistan adaları silahlandırırsa eli kolu bağlı durmayız. Bak Miçotakis şunu iyi bil; yanlış yapmaya kalkarsan çılgın Türkler yürür bunu bilesin. Ama akıllı durursan seninle işimiz yok.'

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Enerjide, Füzyon Reaksiyonu Hedefine Bir Adım Daha Yakın

Kanser Aşısı, mRNA Teknolojisi, Kişiselleştirilmiş Tedavi, Biyoteknoloji, Genetik Kodlama

Dünyanın suyu okyanuslardan mı karşılanacak?

Nakit Para Tarih mi Oluyor?

NASA ve ESA, Kızıl Gezegen Mars'ta, "Yaşamın Kanıtı"nı Bulduğu mu?

Lokman Hekim Hakmlı Çıktı ve Bilim, Yaşlanmayı Bir Hastalık Olarak Tanımladı ve İlk Tedavi Yöntemi Kapıda

Dünyamızın "Gizli Nefesi" Duruyor: Amazon ve Sibirya Ormanları Karbon Tutucu Rolünü Kaybediyor

Yeni Nesil Yapay Zeka Atılımı: Bilim İnsanları 'Bilinçli Makine' Eşiğinde mi?

Anamur Belediyesinin Plastik Atık Toplama Kampanyasında Rekor Katılım

Anamur Yer Fıstığının Coğrafi İşaret Başarısı Pazara İmzasını Attı

Otogar ve Çevre Yolunda Trafik Düzenlemesi

Anamur Ören Antik Kenti'nde Yeni Mozaik Keşfi Heyecan Kattı

Muz Üreticisine Yeni Sertifikasyon Programı İhracat Kapılarını Aralıyor

KKTC’de Emlak Yatırımı Yapmanın Cazip Fırsatları

Cilt Bakımında Hangi Ürünler Kullanılmalı?

Anamur Teknolojiye Koşuyor

Anamur'da Su Kaynakları Yönetimi

Anemurium Antik Kenti'nde Yeni Keşifler

Anamur Çevre Yolu Projesinde Son Durum

Muz Üretiminde "Akdeniz Rüzgarı"

Mersin Asayiş Raporu: Silahlı Saldırı, Hırsızlık ve Kaza Olayları Gündemde

Mersin'de Korkutan Yangınlar: İki Ayrı Evde Maddi Hasar Meydana Geldi

MESKİ Su Kesintisi Duyurusu: 10 Aralık'ta Birden Fazla İlçede Planlı Çalışma

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Göksu Deltası’nda Kuş Cenneti Hareketi: Göçmen Kuşlar Yine Mersin’de!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Yapay Zeka Yasası TBMM Gündeminde: Etiğe ve Veri Güvenliğine Odaklanma

Yeni Nesil Finansman Modeli: Türkiye'den Yeşil Tahvil Hamlesi

Türkiye, Orman Varlığını En Çok Artıran Ülkeler Arasında Zirveye Tırmanıyor: Küresel İklim Mücadelesinde Kritik Başarı

Yükleniyor

Anamur Belediyesinin Plastik Atık Toplama Kampanyasında Rekor Katılım

Otogar ve Çevre Yolunda Trafik Düzenlemesi

Anamur Çevre Yolu Projesinde Son Durum

Mersin Asayiş Raporu: Silahlı Saldırı, Hırsızlık ve Kaza Olayları Gündemde

Mersin'de Korkutan Yangınlar: İki Ayrı Evde Maddi Hasar Meydana Geldi

MESKİ Su Kesintisi Duyurusu: 10 Aralık'ta Birden Fazla İlçede Planlı Çalışma

Türkiye, Orman Varlığını En Çok Artıran Ülkeler Arasında Zirveye Tırmanıyor: Küresel İklim Mücadelesinde Kritik Başarı

Anamur-Gazipaşa Tünelleri İnşaatında Son Viraj: Turizm ve Ticaret Ufku Açılıyor

Anamur Çileğinde Erken Hasat Başladı: İhracat Pazarlarında Rekabet Kızışıyor

Tarsus Saint Paul Kuyusu ve Kültürel Miras Restorasyonlarında Son Durum

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

HP’de İmamoğlu Sonrası Ankette Dikkat Çeken İsim: Vahap Seçer Yükselişte

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.