-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Büyükşehir'den Muğla'ya çevre dostu projeler
Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde çevrenin korunmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü açıkladı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde çevrenin korunmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü açıkladı.
Büyükşehir Belediyesi’nin, şehrin doğasının korunması ve çevre hassasiyeti ile yürüttüğü projeler kapsamında; usulsüz olarak imara açılan ve çevreye zarar verebilecek yapıların inşasına zemin hazırlayan düzenlemelere karşı hukuki mücadelenin sürdüğü belirtildi.
Büyükşehirden il genelinde 3 milyar 660 milyon liralık yatırım
Muğla Büyükşehir Belediyesi altyapı, arıtma tesisi, yol çalışmaları, otogarlar ve sosyal tesisler başta olmak üzere 2014-2022 yılları arasında çok farklı hizmet alanlarında 3 milyar 660 milyon TL’lik yatırım yaptı. Yapılan yatırımlar ise ilçelerin tespit edilen eksikleri ve bu eksiklerin aciliyet durumuna göre belirlenirken Bodrum, Fethiye ve Datça’da büyük altyapı yatırımları devam ederken Kavaklıdere, Ula, Menteşe gibi ilçelerde bu yatırımlar tamamlandı.
Fethiye’de 237 milyon TL’lik yatırım
Büyükşehir Belediyesi, Fethiye’nin Hisarönü-Ovacık bölgesinde 237 milyon TL yatırımla 120 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı yapıyor. Ayrıca Fethiye’de hizmet vermekte olan 25 bin m3/gün kapasiteli Fethiye Atık su Arıtma Tesisini 50 binm3/gün kapasiteye çıkaracak projenin yapımı devam ediyor. 125 bin nüfusa hizmet verme kapasitesine sahip olan tesis tamamlandığında 250 bin kişilik nüfusa hizmet verecek.
Bodrum’a 1 milyar 230 milyon TL’lik altyapı yatırımı
Fethiye’de devam eden yatırımların yanı sıra Bodrum ilçesinde kanalizasyon ve atıksu probleminin ortadan kaldırılması için büyük yatırımlar başlatan Muğla Büyükşehir Belediyesi bu bölgede önemli projeleri hayata geçiriyor.
Bodrum halkının yüzde 30’unun yaşadığı Turgutreis, Akyarlar ve Gümüşlük çevresine yapılan en büyük altyapı yatırımı olarak dikkat çeken Bodrum kanalizasyon projesi güncel kur ile 512 milyon TL maliyetle devam ediyor. Proje kapsamında Akyarlar, Peksimet, İslamhaneleri, Turgutreis, Bahçelievler, Geriş/Erdemil, Koyunbaba ve Gümüşlük Mahalleleri kanalizasyon hatlarına kavuşacak.
128 çevre davası açıldı
Muğla Büyükşehir Belediyesi turizm merkezlerin alt yapı ve üst yapı çalışmalarını sürdürürken diğer yandan koyların ve çevrenin korunması için hukuki mücadelesini de sürdürüyor. Seydikemer’den Bodrum’a kadar Büyükşehir Belediyesi başta koyların ve çevrenin korunması için bu güne kadar toplam 128 dava açtı. Özellikle sit derecelerinin değiştirilerek eşsiz koyların yapılaşmaya açılması ve farklı inşaat çalışmalarının yapılmasının önüne geçmek için Büyükşehir Belediyesinin hukuki mücadelesi devam ediyor.
Hibya Haber Ajansı
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
Yükleniyor

