Tarih: 05.09.2022 06:10

Piyasa gelişmeleri

Facebook Twitter Linked-in

Bugün içeride Ağustos ayı enflasyon rakamı takip edilecek; Tüfe beklentisi aylık %2.04 artış olması yönünde, yıllık beklenti ise %81.20. Gün içerisinde Kabine Toplantısı’nın yapılması bekleniyor, ABD piyasaları ise resmi tatil dolayısıyla kapalı olacak.

Cuma günü beklentilerin hemen üzerinde gelen ABD istihdam verilerinin ardından piyasalar ilk aşamada yukarı yönlü tepki verse de ABD endeksleri günü %1’in üzerinde satışlarla tamamladı. Bugün Avrupa vadeli endekslerinde görünüm negatif, ABD vadeli tarafında yatay konum hakim. BIST’te ise XBANK öncülüğündeki trend korunuyor, Bankacılık Endeksi günü %8.02 artışla tamamladı.

İZLENECEKLER

—Ağustos’22 TÜFE (bekl: %2.04)

ŞİRKET HABERLERİ

—GESAN, %70 bağlı ortaklığı Europower Enerji’nin Irak’ta yerleşik bir firma ile orta gerilim anahtarlama ürünleri ve yedek malzemeleri satışına yönelik $5.3mn tutarında sözleşme imzaladığını duyurdu.

—ALGYO hisse geri alım programı kapsamında Cuma günü TL38.90 fiyat ortalamasıyla toplam 86.450 adet pay alımı yapıldığını bildirdi.

—VERUS hisse geri alım programı kapsamında Cuma günü TL66.84 fiyat ortalamasıyla toplam 27bin adet pay alımı yapıldığını bildirdi.

—EGGUB ödenmiş sermayesini %300 oranında bedelsiz olarak artırıyor, şirket payları bugün bölünmüş fiyatla işlem görmeye başlayacak.

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —