-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Çocuk Hakları Buca’da unutulmadı
20 Kasım 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla kutlanan “Dünya Çocuk Hakları Günü ' Buca’da unutulmadı.
20 Kasım 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla kutlanan “Dünya Çocuk Hakları Günü " Buca’da unutulmadı. Çocuk Hakları günü nedeniyle Buca Belediyesi AR-GE Müdürlüğü öncülüğünde bir panel gerçekleştirildi.
Buca Belediyesi ana hizmet binası Meclis Salonu’nda Ar-Ge Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Merkezi tarafından düzenlenen panelin moderatörlüğünü Psikolog ve Sosyolog Demet Işık gerçekleştirdi. Konuşmacılar ise Buca Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Avukat Eylem Kutluer Türker, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birim Sorumlusu Makbule Kurt, İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Psikoloğu Ezgi Sönmez, İzelman A.Ş Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı İcra Kurulu Üyesi Sevgi Tanboğa oldu.
Tarihsel süreçte çocuk haklarının gelişimi ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri kapsamında çocuk hakları kavramları üzerinde durulan panele katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.
Buca Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Eylem Kutluer gerçekleştirmiş olduğu konuşmada Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirgesi’nden bahsederek ülkemizde hukuk sistemi içerisinde çocuk haklarının yerinden bahsetti. Kutluer, “Çocuğa bakış açısı Cumhuriyet dönemi ile yeni bir döneme giriyor. Medeni Kanunla birlikte kadını ve çocuğu korumaya yönelik olarak çağdaş adımlar atılıyor. Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutlamamıza vesile olan Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi 1989 yılında imzalanıyor. Türkiye’de bu anlaşmayı imzalıyor. 1995’de Resmi Gazete'de yer alarak yürürlüğe giriyor” dedi.
İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Psikoloğu Ezgi Sönmez, “Suça sürüklenen çocuklar ve nedenleri” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Kendini güvende hisseden çocukların daha sağlıklı bireyler olduğunu ifade eden Ezgi Sönmez, çocuk gelişiminin bir süreç olduğunu belirtti. Sönmez, aileler ve toplum tarafından kabul görmeyen çocukların kendilerini ifade edebilmek için olumsuz ortamlara girip suça karışabildiklerini belirterek “Çocukların suça teşvik edilmesinin hem ebeveynlerle hem toplumsal bakış açısıyla hem eğitim sistemiyle doğrudan bir ilgisi bulunmaktadır” diye konuştu.
ANKET SONUÇLARI AÇIKLANDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birim Sorumlusu Makbule Kurt, kurum olarak yaptıkları Çocuk Hakları Farkındalık Anketi sonuçlarını açıklayarak şöyle konuştu: ”Çocuk hakları multidisiplin bir alan. Çocuk haklarını tek başına değerlendiremeyiz. Bir noktada psikoloji, sosyoloji, hukuk, pedogoji gibi bir çok alan çocukla ilgili. Ancak bütünsel olarak çalışılınca değer kazanıyor.”
Yaptıkları anketlerle çocuk hakları konusunun bilinirliğini ölçtüklerinden bahseden Makbule Kurt, ne yazık ki bu konuda toplumsal bilincin çok düşük seviyelerde olduğunun altını çizdi.
İzelman A.Ş Sosyal Hizmetler Uzmanı Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı İcra Kurulu üyesi Sevgi Tanboğa ise sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin İzelman Anaokulları’nda eğitim gören çocuklara öğretilmesi amacıyla kurum olarak yaptıkları çalışmalardan bahsetti. “Çocuklar için projeler yapılırken çocukların fikirleri alınmıyor. Onların özel alanları, biz yetişkinlerin değil. Oysa ki projeler geliştirilirken çocukların da katılımı sağlanmalı, çocukların istediği biçimde olmalı. “ diyerek sözlerini sürdüren Sevgi Tanboğa, kavramların çocuklar tarafından bilinirliğinin artması için kurum olarak projeler geliştirip, uygulamalı olarak hayata geçirdiklerini kaydetti.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
Yükleniyor


