Tarih: 08.11.2022 08:58

Çocuğunuzun Ders Başarısı Nasıl Olursa Olsun Tatile İhtiyaç Var

Facebook Twitter Linked-in

Bahçeşehir Koleji Kariyer ve Rehberlik Merkezi, yeni döneme daha verimli başlamaları için çocukların ara tatilde dinlenmesinin önemine dikkat çekiyor. Ders başarısı düşük olsa da bu çocukların da tatile ihtiyaç duyduğunu hatırlatan Bahçeşehir Koleji Kariyer ve Rehberlik Merkezi, ara tatil için ebeveynlere altın değerinde önerilerde bulunuyor.

 

Yılın ilk ara tatili 14 Kasım’da başlıyor. Okul dönemi boyunca derslerinde başarılı olsa da olmasa da her çocuk yoğun bir sorumluluk taşıyor. Okulda geçirdiği tüm zamanlarda bir şeyler öğrenmesi bekleniyor, öğrenip öğrenilmediği de test ediliyor. Ayrıca evde de ailelerin kontrolü ve uyarısına maruz kalıyor. Doğal olarak her çocuk böyle bir yoğunluğun ardından tatile ihtiyaç duyuyor. Oysa tatilde bile özellikle ders başarısızlığı olan ya da ödev yapmakta, ders çalışmakta zorlanan çocukların aileleri tarafından daha fazla baskı altında tutulabildiğine dikkat çeken Bahçeşehir Koleji Kariyer ve Rehberlik Merkezi, bu çocukların da tatile ihtiyacı olduğu unutulmaması gerektiğini hatırlatıyor.

 

Öğrencilerin gerçek anlamda tatil yapmaları ve öncelikle dinlenmiş olarak yeni döneme başlamalarının çok önemli olduğunun altını çizen Bahçeşehir Koleji Kariyer ve Rehberlik Merkezi, ara tatili verimli geçirmek için önerilerde bulunuyor. Çocukların başarısında ebeveynler teşvik ve desteğinin güçlü olması önemli bir rol oynuyor. Sıkıntıların altında yatan nedenler düşünülerek, sonraki ara döneme hazırlık yapılması da gerekiyor. Dikkat edilmesi gereken noktanın tatilin derslere boğulmaması olduğunu hatırlatan Bahçeşehir Koleji Kariyer ve Rehberlik Merkezi, eğer çocuğun derslerle ilgili sorunları varsa bunu eleştirmek yerine bir süre için onun bu sıkıntıdan uzaklaşmasını sağlayacak şekilde birlikte zaman geçirmek gerektiğinin de altını çiziyor. 

 

Hafif tekrarlarla derslerden kopmasını önleyebilirsiniz

 

Anaokulu ve ilkokul öğrencileri bu etkinliklerden çok keyif alacak


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —