Tarih: 06.01.2023 11:59

Çinli temsilciden Filistin-İsrail gerginliğini tırmandırmama çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

Çin’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Zhang Jun, Filistin-İsrail gerginliğinin daha da tırmanmasını önlemek için tüm taraflara soğukkanlılığı koruma çağrısında bulundu.

Zhang Jun, dün BM Güvenlik Konseyi’nde Filistin ve İsrail arasındaki son gelişmeleri ele almak için düzenlenen olağanüstü toplantıda, gerginliğin sürekli tekrarlanmasının en temel nedeninin, iki devletli çözümün yerine getirilememesi olduğuna işaret etti.

Zhang, Çin’in uluslararası toplumla birlikte Filistin sorununun kapsamlı, adil ve kalıcı bir şekilde çözülmesini ve Orta Doğu bölgesinde kalıcı barış ve ortak güvenliğin gerçekleştirilmesini sağlamak için katkılarda bulunmaya hazır olduğunu söyledi.

İsrail’in aşırı sağcı Yahudi Gücü Partisi lideri ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir 3 Ocak’ta Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmişti. Bu girişim, Filistin ve birçok Arap ülkesinden büyük tepki çekti.

BM Güvenlik Konseyi’nde dün düzenlenen olağanüstü toplantıda, birçok ülkeden temsilci Kudüs’ün mevcut durumuna saygı gösterilerek, iki devletli çözümün yerine getirilmesinin hızlandırılması çağrısında bulundu.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —