Tarih: 20.09.2022 07:47

Çin’in son 10 yıldaki uluslararası eğitimde iş birliği başarısı

Facebook Twitter Linked-in

Çin Eğitim Bakanlığı, Çin’in son 10 yıl içinde uluslararası eğitim alanında 3 binden fazla iş birliğinden başarılı sonuç elde ettiğini açıkladı.

Çin Eğitim Bakanlığı bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, Çin Komünist Partisi 18. Ulusal Kongresi’nin düzenlenmesinden bu yana geçen 10 yıl içinde Çin’in yabancı ülkelerle gerçekleştirdiği uluslararası değişim programlarının verimli geçtiğine işaret ederek, devlet başkanları rehberliği altında çok taraflı etkileşime dayalı yeni düzenin oluşturulduğunu bildirdi.  

Çin Eğitim Bakanlığı, geçen 10 yıl içinde Çin ile yabancı ülkeler arasında 37 üst düzey değişim programı toplantısı düzenlerken, 300’den fazla işbirliği sözleşmesi imzalandı, 3 binden fazla somut işbirliği sonucu elde edildi. Bu bağlamda, Çin-ABD Genç Yapımcı Yarışması, Çin-Rusya Üniversiteler Birliği, Çin ile İngiltere arasında yüz okul değişim programı ve Çin-Güney Afrika Cumhuriyeti Mesleki Eğitim Birliği gibi önemli iş birliği projeleri gerçekleştirildi, böylece Çin ile yabancı ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine dinamizm kazandırıldı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —