Tarih: 04.02.2023 11:41

Çin, ulusal orman varlığına 2,4 milyon hektarlık bir alanı ekleyecek

Facebook Twitter Linked-in

Çin Ulusal Ormanlar ve Meralar İdaresi sorumlularından Zhang Liming, ulusal orman koruma alanlarını 14’üncü Beş Yıllık Plan döneminde 2,4 milyon hektar kadar daha artırılacağını söyledi. Zhang Liming, düzenlenen bir basın konferansında, ülkenin, mevcut orman ürünü stoklarının hacmini Beş Yıllık Planın kapsadığı sürede, 70 milyon metreküpten fazla büyütmeyi öngördüğünü açıkladı.

Ülke, tahta/ahşap talebine yanıt getirmek üzere, 2012’de bir ormanlaştırma projesi başlattığından beri 6,2 milyon hektardan fazla alan ağaçlandırıldı. Çin, dünyanın birinci ahşap ithalatçısı ve ikinci ahşap tüketicisidir.  

İlgili projenin kapsadığı bölgelerde, son on yıl içinde orman ürünü stok hacmi 270 milyon metreküp arttı. Ayrıca ulusal orman alanları yaklaşık 150 milyon metreküp ahşap üretti. Orman varlığı 3,6 milyonu aşkın sayıda istihdam sağladığı gibi 150 milyar yuandan (yaklaşık 22,3 milyar dolardan) fazla girdi üretti. Ahşap üretiminden kaynaklanan bu girdi, 2 bin 700'ü aşkın sayıda dönüştürme işletmesinin yaratılmasına yol açtı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —