Tarih: 29.09.2022 13:31

Çin: Japonya ile ikili ilişkilerimiz, yeni çağın gereksinimlerini karşılamalı

Facebook Twitter Linked-in

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin ve Japonya arasında yeni çağın gereksinimlerini karşılayan diplomatik ilişkilerin kurulması, iki ülkenin bu yönde ortak çaba harcamaları gerektiğini açıkladı.

Bugün, Çin ve Japonya arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 50. yıl dönümü. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile Japonya Başbakanı Fumio Kishida, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 50. yıl dönümü vesilesiyle bugün karşılıklı tebrik mesajları gönderdi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, bugün Beijing’de düzenlenen basın toplantısında Çin ve Japonya ikili ilişkilerini değerlendirdi.

Wang Wenbin, 50. yıl dönümünün iki ülke arasında diplomatik ilişki tarihinin önemli bir kilometre taşı olduğuna işaret ederek, geçen 50 yıl içinde iki ülke arasında dört siyasi belge dahil bir dizi önemli görüş birliğine varıldığını, bunların Çin-Japonya ikili ilişkilerinin siyasi ve hukuki zeminini oluşturduğunu belirtti. İki ülkenin çeşitli alanlardaki iş birliğinde büyük ilerleme kaydedildiğine işaret eden Wang, bu iş birliğinin iki ülke dahil tüm dünya ülkelerinin barışı ve istikrarına olumlu katkı sağladığını bildirdi.


Wang Wenbin, önümüzdeki yıllarda iki ülkenin söz konusu dört siyasi belgenin ilkeleri doğrultusunda, barış ile dostluk içinde karşılıklı iş birliğini artırmaları, mevcut anlaşmazlıkları kontrol altına almaları ve yeni çağın gereksinimlerini karşılayan Çin-Japonya ikili ilişkileri kurmak için ortak çaba harcamaları çağrısında bulundu.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —