Tarih: 30.09.2022 13:11

“Çin, diğer ülkelerle bilimsel ve teknolojik inovasyon işbirliğini güçlendirecek”

Facebook Twitter Linked-in

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çin’in daha dışa açık bir tutumla diğer ülkelerle bilimsel ve teknolojik inovasyon alanındaki işbirliğini güçlendirmeye hazır olduğunu belirtti.

Çin, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından dün yayımlanan 2022 Küresel İnovasyon Endeksi’nde geçen yıla göre bir sıra yükselerek, 11. sırada yer aldı.

Sözcü Mao Ning, “Çin’in sıralamadaki yeri 2012 yılında 34 iken, bu yıl 11’e yükseldi. Bu, Çin’in fikri mülkiyet haklarını koruma alanındaki başarısını da yansıtıyor. Bilimsel ve teknolojik inovasyona büyük önem veren Çin, küresel inovasyon ağlarına aktif şekilde katılırken, fikri mülkiyetin korunmasına da önem veriyor. Çin, uluslararası bilimsel ve teknolojik inovasyon alanındaki işbirliğini çok yönlü olarak artırıyor.” diye konuştu.

Mao Ning, 2012-2021 yılları arasında Çin’in Ar-Ge yatırımlarının 1 trilyon 30 milyar yuandan 2 trilyon 790 milyar yuana ulaştığını kaydetti.

Çin’in fikri mülkiyet koruma alanında küresel sorunların çözülmesine önemli katkıda bulunduğuna da dikkat çeken sözcü, Endüstriyel Tasarımların Uluslararası Tesciline ilişkin Lahey Anlaşması dâhil birçok anlaşmanın mayıs ayında Çin’de resmen yürürlüğe girdiğini, böylece Çin’in, fikri mülkiyet hakları alanındaki başlıca uluslararası sözleşmelere taraf olduğunu dile getirdi.

Mao Ning, Çin’in küresel fikri mülkiyet hakları yönetişimine aktif olarak katılmaya, küresel fikri mülkiyet haklarının dengeli, kapsayıcı ve sürdürülebilir gelişmesine daha büyük katkılar yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —