Tarih: 27.12.2022 08:01

Çin, COVID-19'un önem seviyesini indirdi

Facebook Twitter Linked-in

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, COVID-19’la ilgili yeni politikaları açıkladı.

Komisyon tarafından dün yayımlanan bildiriye göre COVID-19, A sınıfı bulaşıcı hastalık yerine B sınıfı bulaşıcı hastalık olarak belirlendi ve buna göre gerekli önlemler alınacak.

Çin’de COVID-19 için “yeni korona virüs zatürresi” tanımlaması da “yeni korona virüs enfeksiyonu” olarak yeniden adlandırıldı.

COVID-19 enfeksiyonu, Çin Halk Cumhuriyeti Sınır Sağlık ve Karantina Yasası’nda belirlenen karantinaya tabi tutulan bulaşıcı hastalıklar listesinden çıkarılacak

COVID-19 bulaşmış kişilere yönelik karantina önlemleri kaldırılacak ve yakın temasta bulunanlar tespit edilmeyecek. Bunun yanı sıra yüksek ve düşük riskli alanlar belirlenmeyecek.

COVID-19 vakaları sınıflandırılmış tedavi görecek ve tıbbi bakım politikalarında zamanında ayarlamalar yapılacak. COVID-19 testi, kişisel talebe göre yapılacak. Ülke salgınla ilgili bilgileri yayınlama sıklığını ayarlayacak.

Çin’e gelen yolcuları ve ithal kargoyu hedef alan bulaşıcı hastalık kontrol ve karantina önlemleri kaldırılacak.

Çin’in, COVID-19 önleme ve kontrol çabaları, sağlığı korumaya ve ağır vakaları önlemeye odaklanacak. Halkın yaşamını ve sağlığını azami derecede korumaya ve salgının ekonomik ve toplumsal gelişmeler üzerindeki etkilerini en aza indirmeye yönelik tedbirler alınacak.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —