• BIST 100

    10871,08%0,16
  • DOLAR

    41,96% 0,20
  • EURO

    48,86% 0,00
  • GRAM ALTIN

    5297,50% -1,19
  • Ç. ALTIN

    8940,57% -2,00

Bakan Akar: ″Şanlı tarihimizde ağustos ayı 'zaferler ayı' olarak bilinir”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Akşehir’de Büyük Taarruz emrinin verildiği 24 Ağustos tarihinde kutlanan Milli Mücadele Günü Zafer Etkinlikleri törenine katıldı.

GÜNCEL 24.08.2022 14:49:53 863
Bakan Akar: ″Şanlı tarihimizde ağustos ayı
Haberi Sesli Oku

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Akşehir’de Büyük Taarruz emrinin verildiği 24 Ağustos tarihinde kutlanan Milli Mücadele Günü Zafer Etkinlikleri törenine katıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi iş birliğinde Akşehir Cumhuriyet Meydanı’nda organize edilen 24 Ağustos Milli Mücadele Günü zafer etkinliklerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem ve Tahir Akyürek, Konya İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan ve Akşehir halkı katıldı.

Bakan Akar, Vali Özkan ve Başkan Altay’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Halk oyunları gösterisi, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği konseri ve F16 savaş uçaklarının selamlama uçuşu katılımcılardan alkış aldı.

Programda konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, bundan 100 yıl önce takvimlerin 24 Ağustos’u gösterdiği günde Büyük Taarruz’un Akşehir’den başladığını belirterek, bugün Batı Cephesi Karargah Müzesi olarak kullanılan binada hareket planları hazırlandığını vurguladı.

Akkaya, “Bu toprakları bizlere vatan kılmak için bin yıldır cepheden cepheye koşarken şehadete erişen vatan evlatlarını ve gazilerimizi şükranla yad ediyorum. 100.yıl etkinliklerimizde bizleri yalnız bırakmayan ve destek veren Bakanımız Hulusi Akar beyefendiye, Gençlik ve Spor bakanımız Muharrem Kasapoğlu’na, Valimiz Vahdettin Özkan’a, Konya milletvekillerimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay beyefendiye şükranlarımı arz ediyorum.” ifadesinde bulundu.

“Akşehir İstiklal Savaşı’mızın en önemli merkezlerinden biri”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının cesaretiyle yükselen Büyük Taarruz ruhunun; bundan tam bir asır önce Akşehir’de hayat bulduğunu ifade ederek sözlerine başladı.

Başkan Altay, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu tarihlerde birçok kez Akşehir’i ziyaret ederek bağımsızlığa giden yolda stratejilerini ve planlarını burada hazırlamıştır. Tam 9 ay 10 gün boyunca Batı Cephesi Karargahı’na ev sahipliği yapan Akşehir; İstiklal Savaşımızın en önemli merkezlerinden biri olmuştur.” diye konuştu.

“Akşehir’de gösterilen güçlü dayanışma ile bugünkü Cumhuriyet’in temelleri atıldı”

Akşehir halkının bu kutlu mücadelede büyük fedakarlık gösterdiğine dikkat çeken Başkan Altay, “Tarihi Arasta Çarşısı’ndaki dükkânlarda silah ve cephaneler üretilmiş, el emeğiyle giysi ihtiyaçları karşılanmış, gönüllü hemşireler cephede yaralanan askerlerimizle yakından ilgilenmiştir. Akşehir’de ecdadımızın göstermiş olduğu bu güçlü dayanışma ruhu, sonunda bizlere kutlu bir zafer olarak dönmüş ve neticesinde bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Büyük Taarruz planlarını düşman kuvvetlerinin dikkatini çekmeden yüksek rütbeli komutanlarımıza aktarmak için Akşehir’de düzenlediği futbol müsabakası da ülkemizin kaderini değiştiren tarihi bir olaydır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bizlere bu toprakları vatan kılan, şanlı tarihimizi zaferlerle taçlandıran ecdadımızı, şükranla ve minnetle yad ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

“Bu şehirde bir kurtuluş hikayesi var”

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Büyük Taarruz’un, topyekun bir milletin azim, cesaret ve dehası ile kazanıldığını belirterek “Akşehir’imiz milli mücadelemizde en önemli rolü üstlenen Batı Cephesi Karargahı ile 9 ay 10 gün burada karargah olarak ev sahipliği yaptı. 9 ay 10 günde aslında bu topraklar yeniden doğdu.” dedi.

Büyük Taarruzun planlanma aşamasında yaşanacak hareketliliği gizlemek için sembolik bir futbol maçı düzenlendiğine değinen Erdem, “Mustafa Kemal Atatürk ve bütün komutanlarımız buraya gelerek bu maçı izlediler ama gece karargahta sabaha kadar savaşın planlarını, Büyük Taarruzun son hareketini hazırladılar. Bu şehirde bir kurtuluş hikayesi var. Bu şehirde zafere giden bir yol var. 100. Yılını kutluyoruz ve 24 Ağustos 1922 günü Akşehir’in gurur günü, Akşehir’in şeref günü.” şeklinde konuştu.

“Burası; ilmin, irfanın, strateji üretmenin merkezidir”

Konya Valisi Vahdettin Özkan, 24 Ağustos tarihinin Türk toplumu için büyük bir bayram olduğuna değinerek, “Akşehir önemli bir yer. Sadece coğrafi değil; üzerinde yaşadığı insanlar itibarıyla de önemli bir mekan. Bu mekandaki yaşayan atalarımız ilimle, irfanla maruf insanlardır. Mizahla, maruf insanlardır. Nasrettin Hoca’lar bunun en önemli örneklerindendir. Burası, ilmin irfanın, strateji üretmenin merkezidir. Akşehir'in Kurtuluş Savaşı’nda da bir tevafukla yine Gazi Mustafa Kemal Paşa ve milli mücadelenin öncülerinin burada bu karargahın stratejilerin üretmesi tarihin bir tekerrürü ve kaderin önemli bir cilvesidir.” ifadesinde bulundu.

“Şanlı tarihimizde ağustos ayı zaferler ayı olarak bilinir”

Bakanı Akar, böylesine anlamlı bir günde Akşehirlilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizlerin şahsında Hazreti Mevlana’nın tefekkürünü, Nasrettin Hoca’nın mizahını ve bilgeliğini miras edinmiş tüm Akşehirli hemşerilerime selamlarımı gönderiyorum. Bir asır önce vatanımızı düşman işgalinden kurtarırken şehadet makamına ulaşan şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi de rahmet ve minnetle yad ediyor, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum.” ifadesini kullandı.

Binlerce yıllık Türk tarihinde ağustos ayının önemli bir yeri olduğuna vurgu yapan Bakan Akar, “1071 Malazgirt, 1473 Otlukbeli, 1514 Çaldıran ve 1526’da Mohaç’ta kazanılan zaferler çok şükür hep ağustos ayında gerçekleşmiştir. Şanlı tarihimizde zaferler ayı olarak bilinen bu ayda kazandığımız zaferlerden biri de Başkomutanlık Meydan Muharebesi’dir. Kahraman ordumuzun 26 Ağustos 1922 sabahı Büyük Taarruzu ile başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına vesile olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, tarihin en büyük ve en parlak destansı zaferlerinden biridir.” diye konuştu.

“Dün can siperane vatanı koruyan Türkler, bugün dünyada söz sahibi”

Bakan Akar, Türk Milleti’nin bir asır önce var olma mücadelesi verirken bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın liderliğinde uluslararası alanda, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan etkin bir güce ulaştığını belirterek, “Aynı şekilde bir asır önce yokluklar içerisinde başlattığı büyük taarruzla ordumuz bugün sahip olduğu imkan ve kabiliyetleriyle dünyanın sayılı ordularından biri haline gelmiştir. O gün kahraman ordumuz, can siperane bir şekilde nasıl vatanımızı koruduysa bugün de aynı ruh, aynı azim, aynı kararlılıkla bölgesel ve küresel güvenlik için Cumhuriyet tarihinin en yoğun ve en etkin faaliyetlerini icra etmektedir. Bu vesileyle Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bu güne kadar bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda bu günlere, bu seviyelere gelmemizde emeği olan, katkı sağlayan bütün devlet büyüklerimizi ve komutanlarımızı minnet ve saygıyla anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından meydandan Batı Cephesi Karargahı Müzesi’ne, Afyonkarahisar’a temsili yürüyüş ve uğurlama töreni gerçekleştirildi.

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Mide Balonu Nedir? Kimlere Uygun, Nasıl Uygulanır ve Ne Beklemeli?

Türkiye Beşik Gibi Sallanıyor: Mersin ve Çanakkale Peş Peşe Sarsıldı

ANAMUR BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ, TROPİKAL VE TARIM FUARI’NDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Başkan Deniz'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Anamur Kaşdişlende Feci Kaza Öğretmen Yaşamını Yitirdi, Bir kişi Ağır Yaralı

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Anamur Tarım ve Tropikal Ürünler Fuarı Coşkuyla Sona Erdi

Müftülerden Gazipaşa Müftüsü Başar'a Taziye Ziyareti

HSK Adayları Seçim Süreci Tartışılıyor

Yüzyılın Konut Projesi Açılıyor

Meteorolojiden Sarı Kod Hava Durumu Uyarısı

İmamoğluna Casusluk Soeruşturması

Siber Suçlarla Mücadelede Büyük Başarı: Son 1 Haftada 189 Şüpheli Yakalandı

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Uzman Ortopedist

EcoCar İle Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Deneyimini Yaşayın

Anamur Tarım ve Tropikal Ürünler Fuarı Böyle Açıldı

Mehmet Türe’den Anamur Tarım Fuarı Açıklaması: “8+2=2 Olmaz!”

Bozyazı İlçe Jandarma Komutanı Akgünden Dereköy Muhtarı Gürel Bolluk’a Anlamlı Plaket

MRS Fuar Yetkilisi Bülent Erkul’dan Genel Fuar Değerlendirmesi

Kaymakam Kemal Duru, Karaağa ve Lale Mahallelerinde Vatandaşlarla Buluştu

Başkan Durmuş Deniz, Muhtarlar ve Din Görevlileriyle 82 Sosyal Tesisleri’nde Buluştu

Kaymakam Kemal Duru’dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

KAÇAK AVCILAR JANDARMADAN KAÇAMADI

Karan Ailesinden Anlamlı Bağış

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Uzman Ortopedist

SGK’dan Yapay Zeka Destekli Sahte Emeklilik Denetimi

Kaliteli Kurabiye Nasıl Anlaşılır? İpuçları ve Öneriler

Araç Kış Bakımı ve Kıştan Önce Yapılması Gerekenler

British Shorthair Fiyatları ve Sahiplendirme Süreci

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

Yükleniyor

Türkiye Beşik Gibi Sallanıyor: Mersin ve Çanakkale Peş Peşe Sarsıldı

Başkan Deniz'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Anamur Tarım ve Tropikal Ürünler Fuarı Coşkuyla Sona Erdi

Müftülerden Gazipaşa Müftüsü Başar'a Taziye Ziyareti

HSK Adayları Seçim Süreci Tartışılıyor

Meteorolojiden Sarı Kod Hava Durumu Uyarısı

İmamoğluna Casusluk Soeruşturması

Siber Suçlarla Mücadelede Büyük Başarı: Son 1 Haftada 189 Şüpheli Yakalandı

Mehmet Türe’den Anamur Tarım Fuarı Açıklaması: “8+2=2 Olmaz!”

MRS Fuar Yetkilisi Bülent Erkul’dan Genel Fuar Değerlendirmesi

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
6.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
14.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.