-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Pozitif ayrışma sürüyor
Yurt dışı piyasalar gerek sıkı para politikasına yönelik endişeler gerekse Avrupa’daki enerji krizi nedeniyle kırılgan bir görünüm sergilerken içeride ise uzun süredir olduğu gibi çok farklı bir tablo ile karşı karşıyayız.
Yurt dışı piyasalar gerek sıkı para politikasına yönelik endişeler gerekse Avrupa’daki enerji krizi nedeniyle kırılgan bir görünüm sergilerken içeride ise uzun süredir olduğu gibi çok farklı bir tablo ile karşı karşıyayız. Ağustos ayında %20’nin üzerinde değer kazanan BIST-100 endeksinin Eylül ayındaki kazanımı ise şimdiden %6’ya ulaşmış durumda. Yurt dışındaki zayıflık Borsa İstanbul’u limitleyebilecek bir zemin yaratsa da hisse senetlerine yönelimin güçlü olması ve kritik seviyelerin geride bırakılması düzeltme riskine rağmen yukarı yönlü hareket alanının korunmasını sağlıyor.
Makroekonomik veri tarafında ise Ağustos ayında TÜFE %2 olan piyasa beklentisinin altında %1,46 oranında artış gösterdi. Böylece yıllık enflasyon %79,6 seviyesinden %80,2 seviyesine yükselmiş oldu. Genel piyasa beklentisi enflasyonun yılın son çeyreğine kadar %80’in üzerinde kalacağı, son çeyrekte ise özellikle Aralık ayındaki güçlü baz etkisinin desteği ile yılı %70 civarında kapatacağı yönünde. Hatırlanacağı gibi hafta sonu açıklanan OVP’de ise yıl sonu enflasyon tahmini %65 olarak belirtilmişti.
ABD’de ise bugün ISM hizmet endeksi açıklanacak önceki ay 56,7 değerini alan endeksin bir miktar gerilemesi beklense de 55,4 ile büyümeyi daralmadan ayıran 50 seviyesinin belirgin şekilde üzerinde kalacağı tahmin ediliyor. Sıkı para politikalarına ilişkin endişelerin yoğun olduğunu düşünürsek beklentilerden çok daha güçlü olması durumunda verilerin risk iştahını daraltma riski taşıdığını göz önünde bulundurmak gerekir.
TL: Ağustos ayı enflasyon rakamlarına önemli bir tepki vermeyen TL haftaya genel hatlarıyla sakin bir seyir ile başlarken hafta sonu açıklanan OVP’nin de anlamlı etki yaratmadığını gördük. USD/TL kurunun 18,20 seviyesinin üzerine belirgin şekilde yerleştiği içinde bulunduğumuz dönemde enflasyonun ortaya koyduğu tablonun ve giderek derinleşen negatif reel faizin TL açısından şartları zorlaştırmaya devam ettiğini düşünüyoruz. Kaldı ki TCMB yüksek enflasyona rağmen faiz oranlarında artırımı düşünmezken ECB ve Fed’in ise politika faizinde ay içinde 75 baz puanlık artırımlar yapma ihtimali yüksek. Dolayısıyla para politikası tarafında TL’nin güçlü bir destekten yoksun kaldığını söyleyebiliriz.
Borsa İstanbul: Yakaladığı güçlü momentumu bankacılık sektörü öncülüğünde sürdüren BIST-100 endeksi yukarı yönlü eğilimini koruyor. Bu kapsamda Cuma günü ABD istihdam rakamları sonrasında yurt dışından pozitif ayrışan ve kritik teknik seviyeleri rahat şekilde geride bırakan endeks yükselişini yeni haftaya da taşıyarak başladı. Endeksin 3250 ve 3290 dirençlerini de rahat şekilde kırmasını oldukça dikkat çekici buluyoruz. Kazanımların korunması durumda teknik görünüm endeksin önündeki sonraki hedefin 3500 puan olduğuna işaret ediyor.
BIST-30 Ağustos vadeli Viop kontratı
Günü 3869 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 3842, 3811, 3784 ve 3753 destek olarak izlenebilir. 3897, 3928, 3955 ve 3986 ise direnç noktalarını oluşturuyor.
USD/TL Ağustos vadeli Viop kontratı
Günü 18.5903 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 18.4975, 18.423, 18.3115 ve 18.1815 destek olarak izlenebilir. 18.6835, 18.7575, 18.869 ve 18.9995 ise direnç noktalarını oluşturuyor.
Kaynak ÜNLÜ & Co
Hibya Haber Ajansı
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
Yükleniyor


