• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00

Piyasadan haberler

AKSEN, ALARK… Aksa Enerji Üretim AŞ (AKSEN) ve Alarko Holding AŞ (ALARK) paylarına dayalı pay vadeli işlem sözleşmeleri, 1 Kasım'da Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) işleme açılacak.

GÜNCEL 10.10.2022 05:53:12
Piyasadan haberler

ISFIN, ALKIM, ULKER, CCOLA,TURSG …Borsamız Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem görmekte olan ISFIN, ALKIM, ULKER, CCOLA ve TURSG pay vadeli işlem sözleşmelerinde yeni vade aylarının işleme açılmamasına karar verilmiştir. Halen işlem görmekte olan Ekim, Kasım, Aralık 2022 vade aylarına ait sözleşmeler, vade sonu tarihlerine kadar işlem görmeye devam edecektir.

AKSEN, ALARK… Aksa Enerji Üretim AŞ (AKSEN) ve Alarko Holding AŞ (ALARK) paylarına dayalı pay vadeli işlem sözleşmeleri, 1 Kasım'da Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) işleme açılacak.

KUYAS…İstanbul, Bahçelievler ilçesindeki Borsakule B Blok projemizin inşaatı ince işlerin de bitmesiyle %100 tamamlanmış olup, faliyet raporunda belirttiğimiz tarihte satışı ve teslimi yapılmış atolyelerde firmalar faaliyete geçmeye başlamıştır. Satışların %60'ı tamamlanmış, piyasa koşulları ve yoğun talep doğrultusunda satış fiyatlarına %15 oranında zam yapılmıştır. Borsakule 2 projemizin avan projeleri tamamlanmış olup ilgili belediyeye verilmiştir. Aralık ayında ön satışa çıkılacaktır.

MRSHL…Şirket 07.10.2022 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile Şirketimizin işletme sermayesi ihtiyacının karşılanması ve finansal durumunun güçlendirilmesi amacıyla, Şirketimiz sermayesinin %92,97'sine dolaylı yoldan sahip olan AKZO NOBEL COATINGS INTERNATIONAL B.V.'nin hakim ortağı olan Akzo Nobel N.V. ile yapılan anlaşmaya istinaden gönderilen 400.000.000 TL (Dört yüz milyon Türk Lirası) tutarındaki borç 07.10.2022 tarihinde Şirketimiz hesaplarına aktarılmıştır.

CONSE…Şirket %100 bağlı ortaklığı Tres Enerji Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ('Tres Enerji') ile Banvit Bandırma Vitamin Yem Sanayii ve Ticaret A.Ş. ('Banvit') arasında daha önce 2015 yılında imzalanmış Kojenerasyon Sistemi İşletme Sözleşmesi tahtında, halihazırda Tres Enerji tarafından Banvit'e ait tesiste işletilmekte olan 8,7 MWe kurulu gücündeki kojenerasyon santralinde kapasite artırımına gidilerek 3,35 MWe gücünde ek bir santral kurulumuna karar verilmiş olup, bu hususta Banvit ile Tres Enerji arasında 07.10.2022 tarihinde bir sözleşme imzalandığı Tres Enerji tarafından Şirketimize bildirilmiştir. Santral kurulumunun 2023 yılının ilk yarısı içerisinde tamamlanacağı öngörülmektedir.

BANVT…Şirket ile Tres Enerji Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş ('Tres Enerji') arasında, yap-işlet modeli çerçevesinde, 2015 yılında imzalanan Kojenerasyon Sistemi İşletme Sözleşmesi kapsamında; Şirketimizin Bandırma'daki tesisinde, enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla, Tres Enerji'nin sağladığı 8.7 MWe kurulu gücündeki kojenerasyon santralinde, kapasite artırımına gidilerek 3.35 MWe gücünde ek bir santral kurulumuna karar verilmiş olup; Şirketimiz ile Tres Enerji arasında 07.10.2022 tarihinde bir sözleşme imzalanmıştır. Santral kurulumunun 2023 yılının ilk yarısı içerisinde tamamlanacağı öngrülmekte olup, bu kapasite artışının Şirketimize herhangi bir ek mali yükümlülüğü bulunmamaktadır.

KRSTL…Şirket, ülkemizin temiz enerji üretimine destek olmak, doğayı korumak, diğer taraftan maliyet tasarrufu ve verimliliğimizi artırmak amacıyla,T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nden komple yeni yatırımlarda kullanılmak üzere, Şirketimiz tarafından, 504 kWp/400 kWe Çatı Güneş Enerji Santrali (GES) projesi yatırımı için toplam 6.443.180 TL'lik 04/10/2022 tarih ve 542129 nolu Yatırım Teşvik Belgesi alınmıştır. Yatırım Teşvik Belgesi, Sakarya İli Sapanca İlçesinde bulunan Üretim Tesisinin 4729 m2 olan çatı alanına 'Çatı GES' projesi kapsamında komple yatırım olarak planlanmıştır.Bölgesel teşvik kapsamındaki söz konusu Yatırım Teşvik Belgesi'nde öngörülen destek unsurları 'KDV İstisnası', 'Vergi İndirimi' ve 'Sigorta Primi İşveren Hissesi' şeklindedir.

BANVT…BRF Foods GmbH ('BRF Foods'), Şirketimizin ana ortağı olan TBQ Foods GmbH'nın paylarının %60'ına sahiptir. BRF Foods paylarının %100 sahibi olan OneFoods Holdings Ltd.; 29 Eylül 2022 tarihinde, sahibi olduğu BRF Foods paylarının tamamını BRF GmbH'ye devrettiğini bugün Şirketimize bildirmiştir. Anılan tüm şirketler, doğrudan veya dolaylı olarak BRF S.A. tarafından kontrol edilmekte olup, BRF Foods hisselerinin devri aynı şirketler grubu içinde tamamlanmıştır. Dolayısıyla söz konusu devir, Şirketimizin yönetim kontrolünde ve nihai ortaklık yapısında herhangi bir değişikliğe neden olmamıştır.

GESAN…09/08/2022 tarihinde Kamu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapmış olduğumuz bildirimde şirketimizin %70 oranında bağlı ortaklığı Europower Enerji ve Otomasyon Tek. San. Tic. A.Ş.'nin, BAŞKENT ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. tarafından 09/08/2022 tarihinde gerçekleştirilen ‘'HAVALI HÜCRE&KÖŞK STANDART ALIMI İŞİ'' konulu ihaleye girdiği ve en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olduğu bildirilmişti. BAŞKENT ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. tarafından 07/10/2022 tarihinde Europower Enerji ve Otomasyon Tek. San. Tic. A.Ş.'ne sözleşme davetinde bulunulmuştur. Sözleşme 13/10/20222 tarihinde taraflar arasında imzalanacaktır. Sözleşme bedeli 3.650.000, -USD'dir. (Üçmilyonaltıyüzellibin, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile sözleşme bedeli 67.835.250, -TL)

HUNER…Şirket 100% iştiraki olan, AQUILA SRL firması, İtalyan proje geliştiriciler ile, İtalya'da toplamda 150MW'a kadar güneş enerjisi projeleri geliştirme anlaşması imzalamıştır. Anlaşma kapsamında geliştirilmekte olan projelerin her biri 10-20 MW arasında olup, ağırlıklı olarak ışıması yüksek olan İtalya'nın güney bölgelerindedir. Anlaşmaya göre, AQUILA SRL firmamız, lisans geliştirme sürecinin başarılı sonuçlandığı projelere sahip özel amaçlı şirketlerin (SPV) %92'ye kadar hisselerinin satın alma opsiyonu (call option) sahibi olmuştur. Lisanslama çalışmaları başarı ile sonuçlandığında, söz konusu güneş enerjisi santrali (GES) lisans sahibi SPV hisseleri, iştirakimiz olan AQUILA SRL tarafından satın alınacak ve akabinde, GES kurulumuna başlanacaktır. Proje finansmanında İtalyan ve Avrupa Bankaları ile çalışılması planlanmaktadı

KARYE…27.09.2021 tarihli KAP açıklamasında belirttiğimiz üzere İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş'nin kurucusu olduğu İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. Greenone Yenilenebilir Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na 5.199.150 adet katılma payı karşılığında 11.216.777 TL ile yatırım yapılmıştı. Fondaki paylarımız oranında;İlk taksit olarak tarafımıza 1.738.478 adet nominal pay karşılığı 8.162.587,09 TL tutarında katılma payı iadesi gerçekleşmiştir. Kalan 3.460.672 adet nominal pay için şirketimize ödeme yapıldığında kamuoyu ve yatırımcılarımız ile ayrıca paylaşılacaktır.

SUMAS…Şirket Pelet üretim kapasitesini artırmak amacı ile pelet üretim hattı almaya karar vermiştir.295.244,00 $ tutarındaki üretim hattı için Yemtar Makina San.ve Tic. A.Ş. Firması ile anlaşma yapılmıştır.Ödemenin ,%50 ‘si peşin, %30' u sevkiyat öncesi, %20' si devreye alındıktan 30 gün sonra yapılacaktır. 147.622,00 $ peşinat 07.10.2022 tarihinde ödenmiştir.Pelet üretim hattının 8 ay içerisinde kurulumunun tamamlanması planlanmaktadır.

DIRIT…27.07.2022 Tarihli açıklama şirket aktif büyüklüğünü arttırmak amacıyla CPM PROJE YÖNETİMİ İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş firması ile satın alma görüşmelerine başlandığı belirtilmiştir. Devam eden satın alma görüşmelerinde,maddi konularda anlaşılamaması nedeniyle satın alma sürecinin sonlandırılmasına karşılıklı olarak karar verilmiştir.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Başkanlık Koltuğunu Durmuş Deniz’den Çilek Devraldı

Anamur’un Temsili Garnizon Komutanı Saydam Oldu

Yasa Dışı Bahis Operasyonuna Jandarma Operasyonu: (5) Gözaltı

Define Arayan Şahıslar Jandarmaya Yakalandı

Haydi Çocuklar Mersin Büyükşehirin Anamur Dragon Parkındaki Çocuk Festivaline

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

Hafta Sonu Altın Fiyatları Değişken Seyretti

Yayla Muzu, Anamur Muzunu 3’e Katladı

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Başkan Deniz “Anamur’un Uluslararası Tanınırlığını Arttıracağız”

Belediye Eski Başkanı Hidayet Kılınç Basın Toplantısında Kendi Dönemini Değerlendirdi

Türkiye'nin İyilik Gemisi Mısır'a Ulaştı, Yardımlar Gazze Yolunda

Cumhurbaşkanlığı Türkiye 59. Bisiklet Turu Antalya-Alanya Turu İle Başlıyor

Aranan Kazakistanlı Dolandırıcı Yakalandı

Gençler En Çok Neyle İlgilenir?

Esnaf Odası Başkanı Özkan Poçulu Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Özdemir Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Komutanlar ve Emniyet Müdüründen Başkana Nezaket Ziyareti

Başkan Deniz'den Dikyader'e Teşekkür Ziyareti

Jandarma'dan Dolandırıcılık Operasyonu: 392 Bin Tl'lik Dolandırıcılık Engellendi

Çöl Tozu Anamur'u İstila Etti: Normal İnsanlarda Bile Nefes Almayı Zorlaştırıyor

Belediye Başkanı Deniz, Mahallelerde Teşekkür Ziyaretlerini Sürdürüyor

Türkiye de Konut fiyatları Ortalama Fiyat 3 Milyon 264 Bin 430 Tl Oldu

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Yükleniyor

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Başkanlık Koltuğunu Durmuş Deniz’den Çilek Devraldı

Anamur’un Temsili Garnizon Komutanı Saydam Oldu

Yasa Dışı Bahis Operasyonuna Jandarma Operasyonu: (5) Gözaltı

Define Arayan Şahıslar Jandarmaya Yakalandı

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16