• BIST 100

    17090,97%1,53
  • DOLAR

    43,82% -0,01
  • EURO

    51,79% 0,19
  • GRAM ALTIN

    7251,79% 0,97
  • Ç. ALTIN

    11931,66% 0,79

İmamoğlu: ″Melen'i açabilselerdi, şu anda onun da parasını ödemiş olacaktık″

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İSKİ Kadıköy Atık Su ve Yağmur Suyu Yatırımları Temel Atma Töreni”nde konuştu.

GÜNCEL 5.10.2022 13:22:49 622
İmamoğlu: ″Melen
Haberi Sesli Oku

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İSKİ Kadıköy Atık Su ve Yağmur Suyu Yatırımları Temel Atma Töreni”nde konuştu.

İmamoğlu, Göztepe 60. Yıl Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, İBB ve İSKİ’nin çalışmalarına değinerek, güncel konulara dair çarpıcı açıklamalar yaptı. İstanbul’un geçmiş dönemlerde ihmal edilmiş bir şehir olduğunu vurgulayan İmamoğlu, Kartal'dan Üsküdar'a, Pendik'ten Bakırköy'e, Beşiktaş’tan Kadıköy’e kadar denize kıyısı olan ilçelerde önemli alt yapı yatırımları yaptıklarının altını çizdi.

İBB’nin köklü kurumu İSKİ’nin her türlü ekonomik zorluk ve engellemelere rağmen bu çalışmalarda önemli roller üstlendiğine dikkat çeken İmamoğlu, “Cezalandırılma gayretinde olunan İSKİ, kararlılıkla sürecine devam ediyor ve hizmetlerini bir bir yerine getiriyor. Kadıköy ilçemiz, ne yazık ki çok karışık çalışan yağmur suyu ve kanalizasyon altyapısına sahip. Çünkü, uzun yıllardır Kadıköy'e bu anlamda yatırım yapılmamış. Yetersiz bir hidrolik kesite sahip, aynı zamanda tasarım ömrünü tamamlamış ve nitelik açısından da çok sorunlu bir altyapıya sahip bu ilçede -evet üstü çok güzel görünüyor, her şey güzel- ama altyapı bir o kadar hazin. Bu bağlamda derhal bu sürece parmak bastık ve çalışmalarımızı yaptık, yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye metro hattının da Kadıköy için önemli olduğunun altını çizen İmamoğlu, proje için sağladıkları krediye onay verecek imzayı atmayan Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye şunları söyledi:

“Bütün engellemelerine rağmen, ciddi katkılar sunarak, hazır kredisini kullandırtmamak için, o cümlelerine hala ne demek istedi diye anlayamadığım Maliye Bakanı’nın önünde durması ve imzalamamasını ben anlayamadım. ‘Acaba farklı düzlemlerde mi yaşıyoruz’ diye, özellikle son kurduğu cümlelerden sonra düşünmeye başladım. Arkadaşlarıma, onun anlayacağı literatürden cümleleri bana hazırlamalarını istedim. Ve bir dahaki konuşmamda, o ‘heterodoks’ ve benzeri kelimeleri içine katarak, kendisine İstanbul'dan mesaj vermeyi düşünüyorum. Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası'nın bize, ‘Paranız hazır’ diye sunduğu bir krediyi… Sadece imza…  Teminat değiller. Yani bize kefil dahi olmuyorlar. Sadece bir imzayı esirgemenin anlamını, ben, bir türlü bulamıyorum. Biz bunu her halükarda yaparız. Bakın; kredisi yok diye durdurulan Bostancı-Dudullu hattını tıkır tıkır yaptık. Bu yıl sonunda açıyoruz. Bostancı'dan Dudullu'ya, 14 kilometre. Olağanüstü bir metro hattını, yine Kadıköy sınırlarında, Kadıköylülerle buluşturuyoruz. Dolayısıyla, ne yaparlarsa yapsınlar işimize ve yolumuza devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı konuşmasında İstanbul'la ilgili düşüncelerini dile getirdiğini belirten İmamoğlu, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Dile getirdiği düşünce ne? Efendim ben, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ya da Ekrem İmamoğlu olarak, yapılan Sabiha Gökçen bağlantısının, metro hattının bizim tarafımızdan yapıldığını söylemişim. Bir kere benim tweetim orada duruyor. Tweetimde söylediğim şey şu: ‘Bunun parasını biz ödeyeceğiz.’ Niçin ‘Biz ödeyeceğiz’ diyorum? Bazı yatırımlar yapılır, merkezi idare tarafından kuruma teslim edilir ve parası tahsil edilir. Mesela İSKİ bunlardan biri. İSKİ, şu ana kadar Melen'de 1,5 milyar liranın üzerinde merkezi idareye para ödemiş durumda. 6 sene önce, günü ve saati belirlenmiş bir biçimde Melen'i açabilselerdi, şu anda onun da parasını ödemiş olacaktık neredeyse. Hala açamadılar. Gideceğim Melen'e. Nasıl tedbirler alacaklar, bilmiyorum. İçeriye gireceğiz. Durumu göreceğiz. Çalışılmıyor orada. Melen işi muammaya dönüştü. Neredeyse 10 milyar liraya yakın bir yatırım, bedel çöp olma riskiyle karşı karşıya. Dolayısıyla kurumlarımız parayı geri öder. Ben de orada diyorum ki; ‘Kardeşim, bizi davet etmiyorsunuz. Ama bunun parasını Büyükşehir Belediyesi ödeyecek. Maliyetini biz karşılayacağız.”

Bizi davet etmezken, 16 milyonu davet etmiyorsunuz. Parasını size ödeyecek olan kurumu davet etmiyorsunuz. Ekrem İmamoğlu bugün var. Yarın bir başkası var. Dün bir başkası olduğu gibi diyen İmamoğlu, “Bir de 2019 yılında bir karar alıyor Sayın Cumhurbaşkanı, -ne hikmetse- metro hatlarıyla ilgili geri ödemenin pozisyonunu değiştiriyor. Yani geçmişle bugün arasında, tam 36 kat daha fazla bizden kesinti yapılıyor. Bunun anlamı ne? Bu yapılan hattın bedeli, yaklaşık 4,5 milyar lira. Arkadaşlara sordum, ‘Nasıl bir kesinti yapılacak’ diye. 4,5 milyarın bedelini, bizden 3 yıl içinde almayı planlıyorlar bu yapılan son kararla. 3 yılda benden keseceğin parayı bana versen, ben bunu zaten yaparım. Biz 10 yıllık kredi buluyoruz, ona bile imza atmıyorsunuz bizden 3 yılda parayı geri almayı planlıyorsunuz. Onun için bunu hatırlatıyorum. Kendileri de yine bize ‘Efendim bizim yaptığımız işi sahipleniyorlar’ diye oradan bir nevi laf atıyorlar. Bu sene bitmeden 3 raylı sistem açılışımız var. Önümüzdeki yıl içerisinde de açılışlarımız var. Ben, yine burada bütün nezaketimle beraber, halkımızın demokrasiye olan inancı ve tutkusuyla beraber, bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı, ‘Hepimizin Cumhurbaşkanı’dır’ diyerek, ‘Bu fırsatı kaçırmayın Sayın Cumhurbaşkanı. Zaten 7-8 ayınız kaldı. Önümüzdeki günlerdeki açılışlarımıza sizi davet ediyorum. Buyurun gelin. Çünkü, bizim yaptığımız metronun da İSKİ yatırımlarının da sahibi millet; bakanlığın yaptığı yatırımların da sahibi millet. Dolayısıyla ben size yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hele hele bir bakan, bu işten sorumlu bir bakan… Onun da işi, gücü bana laf atıyor. Ama kendi unutmuş, zavallı bir biçimde ‘İstanbul'la ilgili bakan’ pozisyonuna bürünmüş. Ve ‘emek hırsızı’ diye bir tarif yapıyor. Üzücü. Bir de ‘Kendilerinin beceremedikleri işleri biz beceriyoruz’ diyorlar diyen İmamoğlu sözlerine şunları diyerek devam etti:

 “İnsan, bence aynaya baksa, utançtan o aynaya bakamaz. Yere çöker. Utançtan. Niye biliyor musunuz? İstanbul'da durdurulan bütün metroların altında, bugünün bakanının imzası var. Niye diyeceksiniz? Çünkü o dönemin genel sekreter yardımcısı. Yani o yönetimin içindeki bir insandan bahsediyoruz. Tamamının durdurulmasında kendi imzası var. 2015’te bakanlık tarafından başlatılan bu hat da tam 7 yıl sonra bitirildi bu arada. Geciksekse gecikse 3-4 yılda bitirilecek işi, 7 yılda bitirmiş; bize iş bilmekle bilmemek arasındaki kavramları zavallı bir biçimde hatırlatmaya çalışıyor.

Kendisiyle ilgili konuşmayı kendime zul buluyorum. Kısa bir dönem benim de genel sekreter yardımcılığımı yaptı 1,1,5 ay kadar. Yani 18 gün ve sonraki dönemlik bir süre. Ağzını açıp tek kelime söylemeyen, fikrini bile söyleyemeyen, talimat almadan konuşamayan bir arkadaş, benimle ilgili her gün konuşuyor zavallı bir biçimde. Çünkü, talimat öyle. Başkasının sesi olduğunu bildiğim için, o ve onun gibiler; onları dikkate almıyorum. Ve sadece ‘zavallı’ gibi yorumlar yapıyorum. Ancak ‘emek hırsızı’ kelimesine bir başka cevabım var: Yapılmamış bir işe imza atarak, bugünün parasıyla, seçime 2-3 ay kala, 60 milyon liranın ödenmesini sağlamış. Yapılmamış bir iş. Tümden tespitli, tümden ispatlı. Ve sonuca dönük suç duyurumuz yapılmış. Savcılıkta sümen altı ediliyor. Soruşturma dosyasına İçişleri Bakanlığı tarafından el konulmuş bir biçimde. Çünkü niye attı o imzayı biliyor musunuz? Ben tahminimi söyleyeyim mi? Neye imza attığını bile bilmiyor. Talimat geldiği için öyle imza attı. Böyle bir imzayı atmış bir insan, bize emek hırsızlığından bahsediyor. Televizyonlara çıkıp anlattırıyorlar.”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu sözlerini şunları diyerek tamamladı:

“Olsun; onların işi gücü Ekrem İmamoğlu'yla uğraşmak olsun. Yalan ifadelerle suçlamak olsun. Ben yine de halkımıza yüzü dönük bir biçimde hizmet etmeyle ilgili, gece gündüz çalışmaya devam edeceğim. Çünkü, Allah bize yardım etsin, dua ediyorum elbette ama biliyorum ki, bize inancı yüksek insanlarımız var bu şehirde. Allah beni 16 milyon yaşayanıma, hemşehrime mahcup etmesin. Onlara hizmet etmekten onur ve gurur duyuyorum. İsrafa izin vermeyeceğiz. Bir avuç insana, mutlulukla ilgili imzalar atmayacağız. Memleketimiz için, şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz. İBB bütçesiyle bize karşı anlamsız bu tür yarışa girenler ve süreçleriyle ilgili birtakım laflar atanlara ben diyorum ki: Belediyemizin standartlarına ve iş yapma ahlakına ve anlayışına erişin. Ondan sonra konuşun. Sizi ondan sonra dinleyeceğim.”

Etkinlikte, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın da birer konuşma yaptı. “150 Günde 150 Proje” arasında yer alan çalışma kapsamında, Kadıköy’ün sorunlu alanlarına müdahaleler yapılacak. Bağdat, Dr. Faruk Ayanoğlu, Prof. Dr. Haluk Tezonar, Prof. Dr. Hulusi Behçet, Çetin Emeç Bulvarı ve Operatör Cemil Topuzlu caddeleri gibi ana arterler ile diğer cadde ve sokaklarda karışık sistem çalışan ve kullanım ömrünü tamamlamış hatların atık su ve yağmur suyu ayrımı gerçekleştirilecek. Bu sayede Kadıköy’ün önemli bir bölümünde daha atık sular, Kadıköy Atık Su Arıtma Tesisi’ne, yağmur suları ise Marmara Denizi’ne ulaştırılacak. Böylece atık su/yağmur suyu hizmetlerinde sürekliliğin ve işletilebilirliğin şartları yerine getirilmiş olacak. Ayrıca bölgede yaşanan su baskınlarının ve atık sulardan kaynaklanan çevre kirliliğinin de önüne geçilmesi sağlanacak.

İlçede toplam 22,5 kilometre atıksu ve 12,5 kilometre yağmursuyu kanalı imalatı yapılacak. Projenin güncel maliyeti yaklaşık 270 milyon lira.

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Anamur Koordinasyon Merkezi: Bölgesel Hizmetin Yeni Üssü

Bozyazı da Dev Kaçak Sigara Operasyonu: Bozyazı'da 1 Gözaltı

Ramazan’da Kilo Alımının Sebebi İrade Değil, Bozulan Metabolik Ritmi!

Gümüşte "Trump" Rüzgarı: Ticaret Savaşları Değerli Metalleri Zirveye Taşıyor

Mehmet Kına'nın Sanatı İle Keçilerin Sessiz Hikâyesi Taşlarda Can Buldu

Başarır’dan Anamur’da Birlik Mesajı: ‘Bundan Sonra Ben Değil, Biz Varız’

Mustafa Kaya Hocadan Doktor Murat Kemal Gökyar'a

Anamur’da Kritik Randevu: Derinkuyugücü–Anamur Belediyespor Maçına İki Bölgeden Hakem Atandı

Anamur’da Yaşlı Kadını 3 Milyon Lira Dolsndıran Sahte Polisler Tarsus’ta Gerçek Polise Yakalandı

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Anamur’da Dualarla Anıldı: "Fıratlar Yetiştirmeye Devam Ediyoruz"

Rüzgarın Fısıldadığı Kent: Anamuryumda 2500 Yıl Öncesinden Sanal Bir Nostalji

Dolar Endeksi Haftalık Kazançta %1’e Ulaştı

MERSİN SİLİFKE'DE ZEHİR TACİRİNE KELEPÇE: ADLİ SÜREÇ VE İMHANIN DETAYLARI BELLİ OLUYOR!

Kıyı Bölgelerinde Yerel İşletmelerin Dijitalleşmesi

Usta oyuncu Metin Akpınar’a Kızından 6 Milyon Liralık Tazminat Davası

İŞKUR 2026 TYP Personel Alımı Başladı Mı? Okullara Temizlik Görevlisi Başvurusu

Ay'a Büyük Çarpışma Kapıda: 2032 Yılında 60 Metrelik Asteroid Alarmı!

2026 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Oldu? Ödeme Tarihleri ve Zamlı Liste Açıklandı!

Anamur’da Spor Rüzgarı

Anamur'da Haftalık Hava Durumu

Anamur Ekonomisinde 2026 Rüzgarı: Muz, Çilek ve Konut Üçgeninde Son Durum

Kaymakam Kemal Duru'dan Ramazan Ayı Mesajı

Ören Halk Kafe Ramazan Bayramı’nda Açılıyor.

Side Otelleri

Anamur’da Basın ve Esnaf El Ele: Başkan Özkan Poçulu’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

Altın Fiyatlarında Rekor: Gram Altın 7.000 TL Sınırında!

Çiftçiye Dev Müjde: SGK ve Vergi Borcu Şartı Kalktı! Tarımsal Kredide Yeni Dönem

2026 Ekonomi Gündeminde Bugün İçin Borsa İstanbul'da Rekor Seviyeler ve Altın Piyasasında Son Durum

Güncel Hurda Fiyatları İle Bakır Satışında Yeni Dönem: KabloHurdaFiyatlari.com

Kaymakam Kemal Duru, Kükür Mahallelerine Vatandaşın Sesini Yerinde Dinledi

Yükleniyor

Bozyazı da Dev Kaçak Sigara Operasyonu: Bozyazı'da 1 Gözaltı

Anamur’da Yaşlı Kadını 3 Milyon Lira Dolsndıran Sahte Polisler Tarsus’ta Gerçek Polise Yakalandı

MERSİN SİLİFKE'DE ZEHİR TACİRİNE KELEPÇE: ADLİ SÜREÇ VE İMHANIN DETAYLARI BELLİ OLUYOR!

Usta oyuncu Metin Akpınar’a Kızından 6 Milyon Liralık Tazminat Davası

Anamur’da Basın ve Esnaf El Ele: Başkan Özkan Poçulu’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Kemal Duru, Kükür Mahallelerine Vatandaşın Sesini Yerinde Dinledi

Murat Kemal Gökyar için Gazetemizin Yazarı Mustafa Kaya Hoca’dan Bir Nostalji Yazı

TCG Anamur, NATO Görevi İçin Yunanistan Sularında

Doktor Murat Kemal Gökyar Son Yolculuğuna Dualarla Uğurlandı

JANDARMA HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİNİ YAKALADI

​MHP’li Uysal Maden Atık Tesisi Yeniden İncelenmeli

CHP Ormancık ve Sarıağaç’ta Halkın Sesini Dinledi

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Aziz Özen, Anamur Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanlığına Adaylığını Resmen Açıkladı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Anamur’da Kritik Randevu: Derinkuyugücü–Anamur Belediyespor Maçına İki Bölgeden Hakem Atandı

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

İŞKUR 2026 TYP Personel Alımı Başladı Mı? Okullara Temizlik Görevlisi Başvurusu

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.