Tarih: 29.09.2022 05:23

Piyasalarda bugün

Facebook Twitter Linked-in

Ne Oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Kabinede değişiklik) Şurada 8 ay kaldı, 8 ay içinde bu tür bir şeyi yapmak bir defa yani işletmecilik açısından da yöneticilik açısından da sağlıklı bir şey olmasa gerek.

Erdoğan: Temennim odur ki bundan sonraki toplantısında (Merkez Bankası) bunu biraz daha indirmek suretiyle biz yıl sonuna kadar faizimizi tek haneli rakama indirmeliyiz.

Erdoğan: ABD’den beklentimiz, Yunanistan'ı yanlış hesaplara sokmaması ve uluslararası kamuoyunun manipüle edilmesine müsaade etmemesidir.

Chicago Fed Başkanı Evans, çok yüksek, ısrarcı enflasyonun üstesinden gelmek için Fed'in kısa vadeli borçlanma maliyetini ihtiyaç duyulan seviyeye gelecek yılın ilk çeyreğine kadar taşıması gerektiğini söyledi.

Atlanta Fed Başkanı Bostic, faizin yıl sonuna kadar %4,25-4,5 seviyesine yükseltmesini desteklediğini belirterek, “Jeopolitik belirsizlikleri dikkate almalıyız.” açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Biden, Florida'ya yaklaşan ve büyük yıkıma yol açmasından endişe edilen Ian Kasırgasının benzin fiyatlarını arttırmak için bahane olarak kullanılmaması konusunda petrol şirketlerine uyarıda bulundu.

Dünya Bankası Başkanı Malpass, eurodaki zayıflama ve yüksek enflasyonun Avrupa'da resesyon olasılığını artırdığını ifade etti.

İsveç İstihbarat Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, Baltık Denizi'nde Rusya’ya ait Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hattındaki gaz sızıntıları nedeniyle soruşturma başlatıldığı belirtildi.

AB, Rusya'nın Ukrayna'da düzenlediği referandumları tanımadığını açıkladı.

AB: Gaz fiyat sınırı riskler getirebilir.

Ne Olacak?

 

Yurt içinde Ekonomik Güven Endeksi açıklanacak.

Geçen hafta açıklanan faiz kararına ilişkin PPK Toplantı özeti bugün yayımlanacak.

Almanya’da öncü TÜFE verileri, ABD’de ise ikinci çeyrek büyüme verisi ön planda olacak.

Yurt dışındaki ekonomistlerin Perşembe günü İstanbul’da olması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —