Tarih: 17.08.2022 10:41

Fatih’te Sosyal Araştırma Ekibi'nden 38 bin 500 haneye ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Fatih Belediyesi Sosyal Araştırma Ekibi, sekiz ayda 38 bin 500 haneyi  sosyolog, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan 15 kişilik ekip ile ziyaret edip, vatandaşları dinleyerek talep ve şikayetlerini raporladı.

Fatih Belediyesi bünyesinde kurulan, sosyolog, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan 15 kişilik Sosyal Araştırma Ekibi, sekiz ayda 38 bin 500 haneyi ziyaret etti.

Fatih ilçesinde yaşayan insanların beklentilerini ve taleplerini anlayabilmek, analiz edebilmek ve belediye hizmet ve projelerine yansıtabilmek amacıyla kurulan Sosyal Araştırma Ekibi tarafından alınan veriler, belediyenin karar alma mekanizmalarında da kullanılıyor. Alınan notların anlık Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın görüntüleme ekranına da düşüyor. Bazı taleplerin birçok projenin başlamasına ilham olduğu belirtildi.

Başkan Turan, “ Çalışmalarımızı, projelerimizi özellikle çocuk, genç, kadın ve yaşlılardan gelen taleplere göre şekillendiriyoruz. Mesela yaşlı vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine en çok talep gelen bölgeye yine yaşlı vatandaşlarımıza yönelik ‘Yadigar Kafe ve sosyal tesislerini’ yapma kararı aldık.” diyerek, sosyal araştırma ekibi çalışmasının başarılı bir yönetişim modeli olduğunu söyledi.

Başkan Turan: “ Amacımız vatandaşlarımızın talep, beklentilerine hızlıca cevap vermek”

Sosyal Araştırma Ekibini kurma amaçlarının sürdürülebilir bir yönetişim modelini uygulamak olduğunu belirten Başkan Turan projeyle ilgili, “ 15 Kişilik ekibimiz kapı kapı dolaşıyor. Özellikle çocuk, genç, kadın ve yaşlı vatandaşlarımızın taleplerini çok önemsiyoruz. Onların taleplerine yönelik de çalışmalarımızı şekillendiriyoruz, planlıyoruz. Gençler için ideathon, anneler için bahçe ve anne çocuk merkezi, uluslararası santranç turnuvası ve birçok hizmet vatandaşlarımızdan gelen talepler sonucu gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızdan da çok iyi dönüşler alıyoruz.” ifadesini kullandı.

“Yapacağımız projeleri de soruyoruz”

‘Fatih Belediyesi Katılımcı Belediyecilik Modeli’ adı altında modellenen proje ile orada yaşayan vatandaşlara talep ve şikayetlerini sorduklarına değinen Başkan Turan,  “Yaşlılarla ilgili yoğun talep gelen bölgeye ‘Yadigar Kafe’ yapıyoruz. Yaşlı vatandaşlarımız orada ücretsiz ikramlar olacak, vakitlerini daha değerli geçirmeleri sağlanacak. Satranç turnuvasında 12 defa şampiyon olmuş bir sporcumuzun talebi üzerine Uluslararası Satranç Turnuvası’nı Fatih’te gerçekleştirdik. Yine bazı vatandaşlarımız sosyal tesislerimize doğal ürünlerin konulmasını istedi. Biz de Geyve’deki kooperatifle görüşme sağlandı ve orada kadınların ürettikleri organik ürünlerin sosyal tesislerimizde kullanılmasına karar verdik.” dedi.

“Öğrencilere sahada çalışma imkanı sunuluyor”

Başkan Turan, “Birçok belediye tarafından örnek alınan bu projemizi değerli kılan bir konu daha var. Üniversitelerin İMEP “İşletmelerde Mesleki Eğitim Programı” kapsamında belediyelere yönlendirdikleri sosyolog gençlere alanda çalışma imkanı sunuluyor.  Bursa Teknik Üniversitesi Sosyoloji ve Şehir Bölge Planlama Öğrencileri 5 ay boyunca bizzat projede görev aldı.  Her yıl, farklı farklı üniversiteler farklı öğrencilerle işbirliğimiz devam edecek.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —