Tarih: 25.09.2022 14:12

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de

Facebook Twitter Linked-in

Kılıçdaroğlu, törendeki konuşmasında, kentsel dönüşümde bir güvencenin olması gerektiğini bildirdi.

''Evi yıkılacak olan hak sahibinin 'Evet benim evim yıkılıyor, ama ben güven içerisinde daha güzel bir konuta sahip olacağım' demesi lazım.'' ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu,  geçmişte bunun acılarının yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:

''İstanbul Fikirtepe, Türkiye'de kolay unutulacak bir olay değil. Bizim belediye başkanlarımız sorun yaşanmasına izin vermedi. Sizin muhatabınız doğrudan belediye, müteahhitle muhatap olmayacaksınız. Belediye yapacak, garantörü belediye olacak. Güven bu işin temel noktalarından biridir. Güven içerisinde evleriniz zamanında başlayacak, bitecek. İzmir milletvekili olduğum için gurur duyuyorum. Sizlere hizmet etmek, sizlerin sorunlarını parlamentoda dile getirmek benim görevlerimden biri. Burada tapuda bazı sorunların yaşandığını biliyoruz. Grup Başkanvekilimiz Engin Altay'dan sorunu çözmesini istedim. Sorun parlamentoda görüşülürken İzmirliler de o görüşmeleri izlesin istiyoruz. Bu sorunu çözeceğiz. Bu güzel evlerde huzur içerisinde oturmanızı diliyorum.''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de İzmir’in insanca ve doğayla uyumlu dönüşümünde yepyeni bir sayfa daha açtıklarını dile getirdi.

İzmir’in en güzel mahallelerinden birini kuracaklarını vurgulayan Soyer, ''İzmir’in yaşlı yapı stoku şehrimizin en temel sorunlarından biri. Bunu çok iyi biliyoruz. Yarım yüzyılı aşan bir sürede oluşmuş bu plansızlığı düzenlemek hiç kolay değil. Biz bu sorunu çözmek, her İzmirlinin hak ettiği güvenli ve sağlıklı konutlara kavuşmasını sağlamak için 6 bölgede, 248 hektarlık alanda çalışmalarımıza başladık. Gaziemir, Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli Güzeltepe ve Örnekköy’de İzmir’in dönüşümünü adım adım gerçekleştiriyoruz.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardında, 7 bloktan oluşan, 275 konut ve 15 işyerinin bulunduğu, yaklaşık 151 milyon liralık bedelle, 39 bin metrekare alanda yapılacak ilk etabın temeli atıldı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —