-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,08% 0,04
-
EURO
51,03% -0,33
-
GRAM ALTIN
7316,20% -0,52
-
Ç. ALTIN
11826,62% -0,32
Chongqing’de orman yangınıyla mücadelede zafer: Çin gücünü gösterdi
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying kısa süre önce twitter hesabında paylaştığı yazıda, Çin’in güneybatısındaki Chongqing kentinde orman yangınıyla mücadelede kazanılan zaferden büyük gurur duyduğunu belirtti.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying kısa süre önce twitter hesabında paylaştığı yazıda, Çin’in güneybatısındaki Chongqing kentinde orman yangınıyla mücadelede kazanılan zaferden büyük gurur duyduğunu belirtti. Sözcü Hua, “Nice zorlukların üstesinden gelindikten sonra, Çin milleti daha cesaretleniyor ve dayanışma içinde oluyor.” ifadesini kullandı.
Nitekim, sözcü Hua Chunying’in paylaştığı yazıda yer alan fotoğrafta itfaiyeciler ve gönüllülerin başlarındaki baretlere takılan lambalar mavi renkli dev bir ejderi andırıyor. Bu “ejder” dev orman yangınının çılgın alevlerinin ilerlemesini engelliyor. Sözcü Hua’nın yazısına yorum yazan çok sayıda internet kullanıcısı “dayanışmanın gücü, tüm zorlukların üstesinden geldi”, “kahramanlara üstün saygı sunuyoruz” şeklinde görüşler dile getirdi.
Chongqing kentinde kısa süre önce büyük bir orman yangını meydana geldi. Bu durum, yerel halkın can ve mal güvenliğine büyük tehdit oluşturdu. İtfaiyeciler, silahlı polisler, Çin Halk Kurtuluş Ordusu askerleri, sağlık personeli derhal yangınla mücadelenin ön cephesine gitti. Bu ekiplere Chongqing’de çeşitli çevrelerden gönüllüler yoğun destek sağladı. Bazı gönüllüler, arazi motorsikletleriyle itfaiyecilere malzeme taşıdı, bazı gönüllüler testere ile tampon bölgesi açtı, bazı gönüllüler de yardım malzemelerinin dağıtımını koordine etti.
Korkunç orman yangını karşısında, sıradan Çin vatandaşları, tek yürek halinde ortak hareket ederek sadece iki hafta içinde büyük yangını söndürdü ve herhangi bir can kaybı yaşanmasını ve önemli altyapı tesislerinin zarar görmesini önledi.
Son yıllarda dünya genelinde aşırı kuraklılık ve sıcak iklim yaşanıyor, çok sayıda ülkede sıkça orman yangını meydana geliyor. Ancak orman yangını, üstesinden gelinebilen bir doğal afet. Asıl korkunç olan bazı ülkelerin yönetimlerinin orman yangınlarına karşı etkisiz tedbirler alması. Örneğin ABD, orman yangınlarının sıkça meydana geldiği bir ülke. Ancak uluslararası toplum, bu ülkede yangınla mücadele kaynaklarının sadece zenginler için kullanıldığını, “parayı veren düdüğü çalar” şeklindeki soğuk “kuralı”, afet sonrası mal fiyatlarının fahiş şekilde yükselmesini ve afet sonrası suç olaylarının artmasını her geçen gün daha net görüyor.
Avustralya’da Temmuz 2019’da da büyük bir orman yangını meydana gelmişti. Yangın alevlerinin ülkenin başlıca kentlerine yayılmaya başladığı acil dönemde, dönemin Avustralya Başbakanı Scott Morrison tatil yapıyordu. Avustralyalı internet kullanıcıları, yangına karşı sorumsuz bir tavır sergileyen Morrison’u sert dille kınadı.
Çin hükümeti, orman yangını karşısında, Çin halkının can güvenliğini en ön planda tutup, toplumun tüm güçlerini seferber ederek, en kısa sürede yangını söndürürken, bazı batılı ülkelerin yönetimleri ise kötü performans gösterip, büyük can ve mal kaybına yol açtı ve halkın hükümete olan güvenini de “yaktı”.
Çin halkının zorlukların üstesinden gelinmesinde gösterdiği seferberlik kabiliyeti, kararlılık ve zorluklara boyun eğmeme ruhu, Çin'in günümüzde her çeşit meydan okumaların ve risklerin üstesinden gelebilmesi için güçlü bir zemin oluşturdu.
Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
7 Mart Çılgın Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı: Gözler Büyük İkramiyede!
Müftü Deresi Yaşam Vadisi’nde Çalışmalar Haziran’da Başlıyor
Bu İftarda Manevi Ruh Gönüllere Dokundu
Yemek Yardımı Düzenlemesinde Lokanta ve Küçük İşletmeler İçin Eşitlik Çağrısı
3-D Oyun Konsolu Hakkında Bilmeniz gerekenler
Kadınlar Toplumsal Gelişimin Temel Taşıdır
Son Nesilden Yeni Doğuş Senaryosu
Başkan Mehmet Gümüş’ten Gençlere Çağrı: Gerçek Hayat Ekranın Dışında
KÖRFEZ ALEVLER İÇİNDE: "EPIC FURY" VE BÜYÜK HESAPLAŞMA
Yeşilay Haftasında Bozyazı’da Gençlere Farkındalık Semineri Teknoloji Bağımlılığı Uyarısı
Bozyazı'da Uyuşturucu İmalathanesine Jandarma Darbesi
ABD İran İsrail Çatışması Küresel Ekonomi İçin Gerçek Bir Stres Testi
Bel Fıtığında Tedavi Yöntemi Kişiye Özel Belirlenmeli
Anamurlu Miniklerden Yürek Isıtan “İyilik Kolisi” Hareketi
Mersin İl Jandarma Komutanlığı’ndan Uyuşturucu Operasyonu: 5 Şüpheli Yakalandı
Türkiye’nin En İyi 10 Saç Ekim Merkezi - 2026 Güncel Liste
Ortadoğu’da Savaş Endişesi Avrupa Borsalarını Sarstı: Satış Dalgası Derinleşiyor
Yükleniyor


