Tarih: 03.10.2022 10:45

Çeşitli ülkelerden Çin’e 73. yıldönümü kutlamaları

Facebook Twitter Linked-in

Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 73. yıldönümü dolayısıyla çeşitli ülkelerden önemli isimler Çin halkına bayram tebrikleri gönderip Çin’le dostluk mesajlarını paylaştı.

Eski Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte yaptığı açıklamada Çin halkıyla birlikte Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 73. yıldönümünü kutlamaktan sevinç duyduğunu söyledi. Duterte Çin’in son yıllarda parlak başarılar elde ettiğini ve çeşitli zorlukların üstesinden geldiğini vurguladı.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 73. yıldönümünü kutlayan Günay Afrika Cumhuriyeti Ulusal Parlamentosu Polis Komisyonu Başkanı Peterson, Çin ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasındaki dostluk ve ekonomik ve ticari temasların sevinç verici olduğunu belirterek Çin halkına güzel dileklerini sundu ve iki ülke arasındaki dostluğun sonsuza kadar sürmesini diledi.

Kuveyt Enformasyon, Kültür ve Gençlik İşleri Bakanı Abdulrahman Al-Mutairi, Çin ile Kuveyt arasındaki ilişkilerin uzun bir geçmişe dayandığını ifade etti. Çin Komünist Partisi 20. Ulusal Kongresi’ne başarı dileklerini gönderen Abdulrahman, tüm Çinli dostların mutlu bir milli bayram geçirmelerini diledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —