Bayır’dan süt üreticisine 1 TL’lik ek destek

Bayır’dan süt üreticisine 1 TL’lik ek destek

Çanakkale Bölgesi’nin en büyük süt ürünleri üreticisi Bayır, süt üreticilerini desteklemek amacıyla “Süt Davası” kampanyası başlattı.

Çanakkale Bölgesi’nin en büyük süt ürünleri üreticisi Bayır, süt üreticilerini desteklemek amacıyla “Süt Davası” kampanyası başlattı. Bu kapsamda Bayır, Süt Konseyi’nin 8,5 TL’lik litre başı çiğ inek sütü fiyatı ve Çanakkale yöresindeki 8 destekleme primi ile gelinen 9,2 TL tutara ek olarak, satın aldığı litre başına ödeyeceği ek 1 TL ile süt üreticisinin yem ve diğer sabit giderlerine destek olacak.

 

Süt ve süt ürünlerinin beslenme zincirinin en önemli protein ve kalsiyum kaynaklarından biri olarak sadece ticari bir ürün değil, stratejik ve milli bir mesele olduğuna dikkat çeken Bayır Süt Ürünleri ve Teknolojileri Girişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erman Büyükgaga, süt ürünleri markalarını, süt üreticilerine +1 TL yem desteği vermeye çağırırken, tüm tüketicileri de #sütdavası etiketi ile paylaşımlar yapmaya ve kampanyaya destek olmaya davet etti.

 

Erman Büyükgaga, “Süt Davası’nın, devlet ve vatandaştan market zincirlerine, yem üreticilerinden, tarım finansmanı kuruluşlarına, süt ürünleri markalarından, besi çiftliklerine tüm süt endüstrisinin ele ele vererek, birbirimize karşı taraf olarak değil, birbirimizin yanında durarak, iyi niyetle, sorumluluk duygusu ve yerli malı haftalarının pozitif enerjisi içerisinde, “gıdamızı ve milli gastronomi değerlerimizi koruma kampanyası” niteliğinde bir toplumsal dayanışmanın adı olmasını istiyoruz.” dedi.   

 

Bayır Süt’ten kampanyaya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

 

Süt Ürünleri Üreticilerimizin ve Değerli Kamuoyunun Dikkatine

 

Ülkemiz, bir süredir süt üretiminde fiyat krizi yaşıyor. Dünyada 9. büyük süt üreticisi olan Türkiye’nin tüm süt üreticileri; yem, işgücü, enerji gibi çeşitli girdi maliyetlerindeki artışlar nedeniyle ayakta durmakta zorlandıkları bir dönemden geçiyor. 

 

Süt ve süt ürünleri, beslenme zincirimizin en önemli protein ve kalsiyum kaynaklarından biri olarak sadece ticari bir ürün değil, stratejik ve milli bir meseledir.

 

Ancak, sütün tek kaynağı olan süt danaları aylardır gözlerimizin önünde, artık bu faaliyeti devam ettirmenin hiçbir ekonomik katma değeri kalmadığını düşünen süt üreticilerinin ‘zarar kes’ politikası ile kesime gönderiliyor. Bugün gelinen noktada, ülkemizdeki süt danası stoğunu hızlı şekilde kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyayız.

 

Süt fiyatı krizinin geldiği bu aşamada; tüm süt ürünleri üreticileri olarak olgun, vizyoner ve topluma karşı sorumlu bir tüccar gibi davranmak zorundayız. Bu sorunun çözümünde ne Süt Konseyi’ni ne de devletimizi konunun merkezine koymaya, bu sorunu bir politika sorunu noktasına getirmeye ihtiyaç olmadığını da görüyoruz. Çünkü hepimiz aynı gemideyiz.

 

Süt ürünleri üreticileri ve markaları olarak, maliyet ve piyasa fiyatı arasındaki dengesizliği görmeli, sürdürülemez olan bu maliyet avantajını kar saymamalı, ürün kalitemizin ve üretim sürdürülebilirliğimizin temel taşı olan süt üreticilerini, üretimlerine karlı olarak devam etmeleri için acilen desteklemeliyiz. Bu açıdan Bayır markası olarak sorumluluk üstleniyor, çuvaldızı önce kendimize batırıyoruz.

 

Bu sorunu süt üreticileri, süt ürünleri markaları ve tüketici olarak el birliği ile çözebiliriz. Türkiye’nin milli gastronomi değerleri olan ayranı, kaymağı, süzmeden tazeye Türk yoğurdunu, Ezine peynirini, mis gibi kokan Türk tereyağını üretmek için gerek şart olan; en kalitelisinin de ilimiz Çanakkale ve Balıkesir yörelerinde üretilen sütümüzü, milli bir dava olarak görmek ve desteklemek zamanıdır.

 

Süt, en çok Çanakkale, Konya, Balıkesir, Aydın gibi illerde üretiliyor olabilir ancak en çok tüketildiği iller İstanbul, Ankara ve İzmir’dir. Süt davası, en az Çanakkale ve Balıkesir insanı kadar, bu üç büyük ilde yaşayan vatandaşların da davası olmalıdır. 

 

Çünkü süt yoksa, Ezine peyniri yok, Türk mutfağının en nadide değerleri olan taze yoğurt, süzme yoğurt, kaymak yok demektir. Kaliteli yoğurt yoksa; lezzetli mantı, İskender, bakla yok, kaliteli kaymak yoksa, ekmek kadayıfı yok, Türk kahvaltısı yok demektir. Süt yoksa, ayran yok; ayran yoksa, dürüm döner eksik demektir. Süt yoksa lor peyniri yok, Türk mutfağının en özgün tatları olan tepsi böreği, su böreği yok demektir.

 

Bayır olarak, kalbinde yer aldığımız Çanakkale, süt üretimi açısından toplam ulusal süt üretiminde yaklaşık 3 paya sahip olmasına karşın, üretilen sütün büyük bölümü, yağ oranı en yüksek olan A sınıfı süttür.  Çanakkale’nin sütü, kalite çıtasını belirlediği peynir ve yoğurt gibi ürünlerde de çok büyük öneme sahiptir.

 

Bu nedenle Bayır olarak, “Süt Davası” farkındalık kampanyasını başlatmak istedik. Çünkü içinde bulunduğumuz durum, Konya, Balıkesir, İzmir, Çanakkale, Aydın gibi inek sütü üretiminde ön sırada gelen iller için bir ekonomik refah davası, çocuklarımız için bir sağlıklı ve yeterli beslenme davası, Türk mutfağı ve gastronomi turizmi için de bir varoluş davasıdır. 

 

11 Ekim 2022 tarihinde açıklanan litre başı süt alım tavsiye fiyatında yapılan artış için Süt Konseyi’nin iyi niyetli adımına, Bayır olarak biz de katkıda bulunma kararı aldık. Girdi maliyetlerinin süt üreticileri üzerindeki baskısı hafifleyene dek tüm sektör oyuncularını bu girdi desteği modelimize katılmaya, tüm kamuoyunu da kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz. 

 

Süt Davası eylem planımız çerçevesinde şu 3 önemli ve çok gerekli adımı atacağız:

 

  1. Bayır olarak bugünden itibaren, bu zor dönemi aşana kadar tüm süt tedarikçilerimize, maliyetlerinde 50 ila 70 oranla en büyük girdi kalemi olan yem konusunda destek vereceğiz. Süt Konseyi’nin açıkladığı 8,5 TL’lik  iyileştirilmiş litre fiyatı ve Çanakkale yöresindeki 8 destekleme primi ile gelinen 9,2 TL tutara ek olarak, satın aldığımız her bir litre başına ek 1 TL tutarla, üreticilerimizin yem ve diğer sabit giderlerine destek olacağız. 


Anahtar Kelimeler:

Akdeniz Bölgesi Az Bulutlu Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde

17. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali Başlıyor

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Kanmaz’dan Anamur Belediyesine Ziyaret

Gümüş 'ten Leman Dergisine Sert Tepki

Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nden Kaymakam Kemal Duru’ya Ziyaret

Kızılaydan Orman Yangınlarına Müdahale Eden Ekibe Lojistik Destek

Mersin Valisi Atilla Toros’tan Yangın Uyarısı

Mersinde Hayırsever Vatandaş Şehir Hasttanesi Önünde Karpuz İkramı

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

Akdeniz Bölgesi Az Bulutlu Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde

17. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali Başlıyor

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Kanmaz’dan Anamur Belediyesine Ziyaret

Anamur Sahillerinde Temizlik Seferberliği Başladı

Muz Üreticilerinden Güçlü Çağrı: Yerli Muz İçin Lobi Oluşturulsun

Kaymakam Duru Muhtarlarla Yaptığı Toplantıda Yangını Gündeme Aldı

AGC'den Yeni Emniyet Müdürü Mehmet Diyaaddin Özer'e Hoşgeldin Ziyareti

Anamur’da 100 Milyon TL’lik Tefecilik Operasyonu

Yalnızlığın Gecesi"

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Kayıp İlanı

Hızlı Takipçi Artışı İçin Bot Çözümü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Gümüş 'ten Leman Dergisine Sert Tepki

Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nden Kaymakam Kemal Duru’ya Ziyaret

Kızılaydan Orman Yangınlarına Müdahale Eden Ekibe Lojistik Destek

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Anamur ve Bozyazılı Muz Üreticilerinden Ortak Çağrı: "Yerli Muz İçin Lobi Oluşturulmalı"

Anamur’da Sokak Hayvanları İçin Veteriner Müdürlüğü Kuruluyor

Anamur'da Gençlik Spor Şenliği Heyecanı

Anamur’da Güvenlik Kameraları Artıyor

Mersin Valisi Atilla Toros’tan Yangın Uyarısı

Çamalan’da Yangın Nöbeti

Mersinde Hayırsever Vatandaş Şehir Hasttanesi Önünde Karpuz İkramı

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Sevilla Zirvesi'nde Yoksulluk ve İklim Krizi: Sevilla Taahhüdü Açıklandı

Brent Petrol 66 Dolara Yükseldi: Akaryakıtta Yeni Zam ve İndirim Beklentisi

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.