Tarih: 04.10.2022 15:44

CHP Milletvekili Tutdere'den Sincik köylerine ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

ADIYAMAN-04.10.2022-HİBYA- Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’ın Sincik ilçesine bağlı köylerine yaptığı ziyarette vatandaşlarla bir araya geldi.

Pınarbaşı, Subaşı, Taşkale, Çat, Çatbahçe, Çamdere, Söğütlübahçe köyleri ve Mahmutoğlu mahallesini ziyaret eden Tutdere, köylülerin yaşadığı sorunları dinledi.  

Tutdere; Recep İçme Suyu, Adıyaman-Sincik Arıkonak Göleti ve Sulaması ile deprem konutları başta olmak üzere Sinciklilerin dört gözle beklediği yatırımların, hayata geçirilmesi talebini tekrar dile getirdi.

Sincik’te yaşayan yurttaşların adeta kaderine terk edilmiş durumda olduğunu söyleyen Tutdere, “Samsat, Kahta, Sincik, Çelikhan ilçelerimize bağlı 170 yerleşim biriminin içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacını karşılayacak, bölgemiz için hayati öneme sahip Recep İçme Suyu Projesi adeta kaderine terk edilmiştir.” dedi.

Tutdere, Adıyaman- Sincik Arıkonak Göleti ve Sulaması projesinin 2017’de ihaleye çıktığını ve 450 günde bitirileceğinin söylediğini hatırlatarak, “Aradan 5 yıl geçmesine rağmen hala bitirilemedi. AK Parti’ye her dönem en çok desteği veren, bir dönem şampiyon ilan edilen Sincik yatırım konusunda ne yazık ki sonuncu sırada.” ifadelerini kullandı.

Dağlık arazi üzerine kurulu olan Taşkale ve Çat köylerindeki okulların kapalı olduğuna dikkati çeken Tutdere, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ziyaret ettiğimiz köylerimizde artan girdi maliyetleri nedeniyle üretimin durma noktasına geldiğini, gençlerin işsizlik nedeniyle büyükşehirlere göç ettiğini, köyde kalanların ise geçinebilmek için tek umudu gurbette çalışan gençleri. Köylerde yaşayan evlatlarımız taşımalı eğitimden bile mahrum durumdalar. Hemşerilerimize söz verdik. Allah’ın izni ve onların desteğiyle iktidara geldiğimizde Sincik’i ve Sinciklileri hak ettikleri hizmetlerle buluşturacağız.”

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —