Tarih: 21.11.2022 10:54

Başkan Yavaş, genç girişimcilerle bir araya geldi

Facebook Twitter Linked-in

ABB Başkanı Mansur Yavaş da atölyelerde yarışan gençlerle bir araya gelerek projeler hakkında bilgiler aldı.

Ankara Teknoloji Köprüsü Kuluçka Merkezi’nde düzenlenen “Digital Culture Ideathon: Fikir Atölyesi”nde 11 takım Dijital Kültürel Girişimcilik İş Modeli ve sunum eğitiminin yanı sıra birebir mentorluk destekleriyle fikirlerini geliştirerek kültürel endüstri temalı oyunlar üretti.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden katılan gençler, 36 saat boyunca kültür endüstrileri temalı NFT, oyun, sinema ve animasyon ürünü tasarlamak için mücadele etti.

Etkinlik sonunda jüri değerlendirilmesi ile seçilen 3 ekip dereceye girerken Ankara Teknoloji Köprüsü’nde ofis ödülleri ve fikirlerinin gelişiminde motivasyon sağlayacak para ödülleri almaya hak kazandı.

Başkan Yavaş, etkinlikte üretilen oyunlar hakkında takımlardan bilgiler alırken, dijital ve teknoloji sektöründe istihdam sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen gençlere önerilerde bulundu.

Gençlerin ortaya çıkardığı ürünlerin dünya çapında yayılmasının Türkiye’ye çok büyük faydası olacağını söyleyen Başkan Yavaş, “Ankara’da üretebileceğimiz sanayi, siteler gibi veya organize sanayilerimizdeki tüm endüstriyel ürünlerin kat kat üzerinde sizin yaratabileceğiniz katma değerler. Bunun farkındayız ve biz daha fazla teşvik etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Etkinliğe katılan gençler şunları söyledi:

-Çağatay Çakmak: “Öğretmenlik mesleğini bıraktım ve girişimcilik ekosistemine dâhil oldum. Geliştirdiğimiz uygulama Dijital Fikir Atölyesi’ne uygun bir ürün ve onu daha fazla geliştirmeyi düşünüyoruz. ABB’ye de çok teşekkür ediyoruz.”

- Yiğit Alparslan: “Bursa’dan geliyorum. ABB gerçekten çok güzel bir etkinlik yapıyor. Gençlere destek olması beni cezbeden bir şey Ankara’ya bu yüzden gelmek istiyorum. Diğer belediyelere de örnek olması lazım. Genç belediyecilik dediğimiz kavram bu. Mekan seçimi çok uygun hem kendimizi hem girişimciliğimizi hem de yaratıcılığımızı geliştirmek adına güzel dizayn edilmiş bir mekan.”

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —