• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,85% 0,02
  • EURO

    43,45% 0,30
  • GRAM ALTIN

    4058,33% 1,45
  • Ç. ALTIN

    6550,35% 0,00

“Can Şengün ile Sıkı Fıkı"nın Yeni Bölümünde Sıla Programa Damga Vurdu!

“Bağlanmak Güzel Bir Şey Çünkü Temelinde Sahip Çıkmak Vardır”

MAGAZİN 28.12.2022 11:19:21 1492
“Can Şengün ile Sıkı Fıkı"nın Yeni Bölümünde Sıla   Programa Damga Vurdu!
Haberi Sesli Oku

“Bağlanmak Güzel Bir Şey Çünkü Temelinde Sahip Çıkmak Vardır”

Müzik dünyasında bilgisi, deneyimi ve gerçekleştirdiği projeleriyle öne çıkan Can Şengün’ün birbirinden değerli sanatçıları ağırlayıp izleyicilerine Zorlu PSM touché’de unutulmaz anlar yaşattığı “Can Şengün ile Sıkı Fıkı” adlı programının bu haftaki konuğu başarılı müzisyen ve söz yazarı Sıla oldu. Can Şengün’ün oryantal dansların ve yılbaşına özel sürprizlerinin olduğu programının yeni bölümüne konuk olan Sıla, yazma süreçlerinden kariyer hikayelerine, özel hayatından yeni projelerine kadar her konuyu tüm samimiyetiyle ele aldı. 

“Yetenek kişiyi seçer, çağırınca gelmez”

Bu hafta “Mazideki Yeni Yıllar” adlı yılbaşı konseptiyle programında başarılı müzisyen ve söz yazarı Sıla’yı ağırlayan Can Şengün, “Fevkalade bir üreticisin, inanılmaz şarkılar yazıyorsun ve ne zaman dinlesek “bu Sıla’nın elinden çıkmış bir şarkı” diyebiliyoruz. Bu müzik aşkın nereden geliyor, paylaşmak ister misin?” sorusunu yanıtlayan Sıla, “İçten geliyor sanıyorum çünkü çok küçük yaşlarda başlayan bir şey bu. Bence herkesin kendini ifade ettiği özgür bir alan var ve ben de sanırım şarkı yazarak kendimi ifade ediyorum. Şarkı sözü yazmayı seviyorum ve sadece şarkı söyleyen bir müzisyen olmak istemezdim. Biliyorsunuz, sahnede bu işi bir kez yapan herkesi yakalayan bir ateştir. Yetenek kişiyi seçer, çağırınca gelmez yani sonradan olma bir şey değildir. Dolayısıyla sizi seçiyor ve bir noktada şunu diyorsunuz; “Bu işi profesyonel olarak yapabilir miyim, altından kalkabilir miyim, bir hayat uğraşı olarak görebilir miyim ya da başka şeylerle uğraşırken hobi olarak üreterek bu yangını söndürebilir miyim? Aslında bu bir seçim ve ben ilkini seçtim.” yanıtını vererek dinleyicileri adeta büyüledi.

“Bağlanmak güzel bir his, İlker’e bağlandım mesela”

Mazide kalan sevilen şarkıları seslendiren Sıla, yılbaşı programına özel olarak Zeki Müren’in her yılbaşı yaptığı televizyon konuşmalarını salondaki izleyicilerle peş peşe izledikten sonra “Engerek” şarkısının hikayesini de izleyicileriyle paylaştı. Saksafon sesinden hoşlanmayan Sıla, Can Şengün’ün sürpriz yapıp saksafonla çalınmış parçaları ard arda dinletmesinin üzerine; “Kimse kusuruma bakmasın, sevenlerden ve çalanlardan da özür diliyorum ama saksafon sesinden hoşlanmıyorum, bence romantik de değil. Fakat sevgili Erol Evgin ile söylediğimiz ve İskender Paydaş’ın düzenlediği “Ateşle Oynama” şarkımda biliyorsunuz saksafon kullanıldı ve itiraf etmek gerekirse çile içinde söylemiştim. Ancak Erol abiye sevgim ve saygım sonsuz olduğundan gıkımı dahi çıkarmadım.” Yanıtıyla Can Şengün ve konukları kahkahalara boğdu. Programın sevilen bölümü “Duygu Tombalası”ndan bir duygu çekip, kendi hayatından bir hikaye anlatması beklenen ve ‘Bağlanmak’ duygusunu çeken Sıla; “Bağlanmak diye bir duygum var elbette, İlker’e bağlandım mesela… net. Müziğe, edebiyata bağlandım. Bağlanmak çok güzel bir şey çünkü sahip çıkmak vardır temelinde. Sahip çıktığınız şeyler özel şeylerdir ve sahip çıkmak mesela çok iyi gelir. Bir yerlerde var olan yahut kaybettiğiniz aidiyet duygusunu da çağırır. Ben aidiyet duygusuyla çok geç tanıştım mesela. Belki bunda ailemden erken yaşta ayrılmamın da etkisi var. Bağlanmak güzeldir yani ama bağımlı olmak iyi değildir.” yanıtını vererek izleyenleri oldukça etkiledi.

Sürpriz kırmızı sabahlık izleyicileri büyüledi

Yılbaşı programına özel olarak oryantal dans sürpriziyle büyüleyici bir dans performansı sergilenen programda Sıla, mazideki şarkıların yanı sıra “Saki”, “Muhbir” ve “Vur Kadehi Ustam” gibi sevilen şarkılarını da seslendirdi. Yeni şarkısı “Kalksın Uyuyanlar”ın bir aşk hikayesi olmadığını paylaştıktan sonra başarılı müzisyenler Alp Ersönmez, Cengiz Ercümer, Burak Erkul, Tolga Şanlı ve Semih Çelikel eşliğinde şarkıyı söyleyen Sıla, yakında Alp Ersönmez ve Burak Erkul ile yeni bir single çalışmasını da dinleyicilerle paylaşacaklarını duyurdu. Sıla hayranlarının sahneye davet edilip, Sıla hakkında bilinmesi zor soruların sorulduğu bir diğer yarışma bölümünde soruları doğru yanıtlayan izleyenlere ise çeşitli hediyeler verildi. En son şık kutusuyla sahneye gelen ve bir izleyicisine vermek istediğini söylediği kırmızı sabahlık hakkında konuşan Sıla; “Son albümümün adı biliyorsunuz “Şarkıcı” ve o parça için bir şiir kaleme aldım. Klipte de siyah bir sabahlık giyiyorum. Ben de o sabahlıklardan kırmızı olanı konuklardan birine yılbaşı armağanı olarak vermek istedim. Tam bir şarkıcı sabahlığıdır ve nostaljik bir hediye olsun istedim” yanıtını verdi. 

Muhteşem “La Vie En Rose” performansı

Can Şengün’ün Andrea Bocelli ile aynı sahneyi paylaşma hikayesini sormasının üzerine Sıla; “Bir gün mutfakta yemek yapıyorum, bir yandan da arkadaşlarımla sohbet ediyorum ve arkada Andrea Bocelli çalıyor. Dedim ki tanrının bir sesi olsa herhalde Andrea Bocelli olurdu. Tabii Andrea Bocelli’nin bir konserine gitmek istiyorum ama böyle İtalya’da, Toscana’da gerçekleşen büyük bir konserine gitmek istiyorum. Ancak bilet bulabilmek mümkün değildi ne zaman girip baksam tükenmiş oluyordu. Aradan belki 10-15 gün geçti turne yolundayız ve o zamanki menajerimden bir telefon geldi. Bana dedi ki; ‘Andrea Bocelli ile şarkı söylemek ister misin? Konsere geliyor ve gittiği ülkelerin yerel müzisyenleriyle birlikte şarkı söylüyor’ dedi. Ben tabii seçmelere girdim, güçlü adaylar da vardı bu arada ve seçmeleri ben kazanmış oldum. Böylece birlikte o akşamı gerçekleştirdik ve “La Vie En Rose” şarkısını seslendirmiş olduk. Çok mutlu oldum kendisi de çok naif biri zaten.” yanıtını verdi. Ardından Sıla’nın frankofon geçmişinden bahseden Can Şengün, Sıla’dan Fransızca “La Vie En Rose” şarkısını söylemesini istedi. Kusursuz bir aksan ve büyüleyici bir sesle “La Vie En Rose”u söyleyen Sıla, izleyicileri mest ederek dakikalarca ayakta alkışlandı. 

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Balık: Mavi Suların Sessiz Misafiri

Deniz: Sonsuzluğun ve Huzurun Adı

Deniz: Sonsuzluğun ve Huzurun Adı

Gemi: Mavi Yolculuğun Sessiz Kahramanı

Kaptan: Dalgalara Meydan Okuyan Ruh

Lezzetin Peşinde: Anamur’dan Bir Tabak Mutluluk

Uçuş: Gökyüzüne Açılan Özgürlük Kapısı

Gizem Perdesi: Görünenin Ötesinde Bir Dünya

Hasretin Sessiz Çığlığı: Özlemle Geçen Zaman

Aşkın Kalbinde: Bir Bakışla Başlayan Hikaye

Rüya Gibi Bir Yolculuk: Zihnin Derinliklerinde Bir Keşif

Akdeniz’in Saklı Cenneti

Zaman Makinesiyle Giden Kızın Hikayesi

Gülmenin Bilimsel Faydaları

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 5 Yiyecek

Teknoloji ve Sağlığın Kesiştiği Nokta

Çocuklar İçin Masal Gecesi Etkinliği

Doğada Bir Gün: Macera Dolu Yolculuk

Uyku Düzeni Ruh Sağlığını Nasıl Etkiler?

· Anamur’da Gizemli Bir Mağara Hikayesi

Aşılar Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ay Masalı: Bir Kediyle Yolculuk

Issız Adada Uyandığında İlk Ne Yaparsın?

Güneşe Aşık Bir Çocuğun Masalı

2025’in Trend Sağlık Alışkanlıkları

Anamur’un En Eğlenceli Festivalleri

Kalp Sağlığı İçin 10 Altın Kural

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

AGF Heyetinden Anamur Kaymakamına Ziyaret

Yükleniyor

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

Muhtar Bolluk’un Hizmetlerini Dinleyen Kaymakam Dereköyün Fahri Hemşerisi Oldu

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun Anamur Gezisine Anamur AGC Ev Sahipliği Yapacak

Traktörle Çarpışan Motosiklet 3 Can Aldı

Tere’den Gençlere Barış Manço Çağırısı

Emre’ye Askerlik Kınası

Anamur’da Aile Yılı Kapsamında Anneler Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Anamur’dan Filistin’e Tam Destek

Kaymakam Bozdemir'den Anlamlı Anneler Günü Mesajı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

Ünal’ın “AN” Kitabı Final Okulları’nda Öğrencilerle Buluşuyor

Deniz’den Belediye Başkanlığını Devralan Deniz Okullara Sahne İstedi

Denizden Çocuklara Kutlama Mesajı

Mithat Ünal, AN Kitabının Okullardaki İmza Günlerine İmam Hatip Lisesinden Başladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.