-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Türkiye’de 20.Yılını Kutlayan Bat’den Bir İlk
BAT, Türkiye filosunda ilk tam elektrikli ticari araç Ford E-Transit’i kullanmaya başladı
BAT, Türkiye filosunda ilk tam elektrikli ticari araç Ford E-Transit’i kullanmaya başladı
“Daha İyi Bir Gelecek” stratejisi doğrultusunda sürdürülebilirliğe odaklanan BAT Türkiye çalışmalarına bir yenisini ekleyerek Türkiye’nin ilk tam elektrikli ticari aracı Ford E-Transit’i filosuna kattı.
Distribütörleriyle birlikte yaklaşık 3 bin 500 araçlık filosu bulunan BAT, tüm filosunu elektrikli araca çevirmeyi ve hayata geçirdiği diğer sürdürülebilirlik uygulamalarıyla 2030 yılında karbon ayak izini sıfırlamayı hedefliyor.
BAT Türkiye, Kafkaslar ve Kuzey Kıbrıs Genel Müdürü Alper Yüce, “Daha İyi Bir Gelecek” stratejimizin odak alanlarından biri sürdürülebilirlik. Bu doğrultuda BAT Türkiye olarak kendimize önemli hedefler belirleyerek sektörümüzde pek çok ilke imza atıyoruz. Filomuza kattığımız ilk elektrikli araçla da yine bir ilke imza attık, önümüzdeki dönemde tüm filomuzu elektrikli araca dönüştürmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.
“Tüm üretim tesislerinde 100 yenilenebilir enerji kullanmayı hedefliyoruz”
Hem globalde hem de Türkiye’de sürdürülebilirlik konusunda çok önemli adımlar attıklarını hatırlatan Alper Yüce, BAT Türkiye olarak tüm üretim tesislerinde 100 yenilenebilir enerji kullanımına geçmenin öncelikli konuları arasında yer aldığını söyledi. Alper Yüce, konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı:
“BAT Samsun fabrikamızda tükettiğimiz elektrik için yenilenebilir kaynakları kullanarak üretim tesisinde satın aldığımız elektrik ihtiyacından kaynaklanan karbon ayak izimizi sıfıra indirdik. ‘Sürdürülebilir Su Yönetimi Serfikası - AWS Sertifikası’ ve ‘I-REC Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası’na sahibiz. Samsun’daki fabrikamız için elektriğimizi güneş enerjisinden elde etmeye yönelik çalışmalarımızı 2023 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Tüm distribütörlerimizi de bu konuda teşvik ediyoruz. Antep, Afyon, Balıkesir, Bandırma, Edremit, Mersin ve Zonguldak distribütör depolarında halihazırda güneş enerjisi panelleri kuruldu. 29 distribütör depomuzda bu geçiş için çalışmalar sürüyor.
Diğer yandan iklim değişikliğinin etkilerinin en çok hissedileceği tarım alanında çiftçilerin bilinçlendirilmesi, eğitilmesi ve sürekliliği olan kaynakların yaratılması için çalışmalarımızı daha kapsamlı hale getireceğiz. Türkiye’de 20. yılımızı kutladığımız bu sene ve önümüzdeki senelerde “Ağaçlandırma” odaklanacağımız ve çalışmalar gerçekleştireceğimiz konuların başında geliyor. ”
“BM’nin ‘Hedef: Sıfır Emisyon’ kampanyasını destekliyoruz”
Global çapta Birleşmiş Milletler (BM) tarafından desteklenen “Hedef: Sıfır Emisyon” küresel kampanyasını desteklediklerini ifade eden Yüce, “BAT global olarak Financial Times’ın açıkladığı ‘Avrupa İklim Liderleri’ listesinde iki defa üst üste yer alan ve Londra Borsası'na kote olan piyasa değeri en büyük 100 şirketin dahil olduğu Financial Times Stock Exchange (FTSE) 100 Endeksi'nde, ESG (Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim) notu en yüksek üç şirketten biri olmayı sürdürüyoruz. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde (DJSI) ise bu yıl 20’inci kez yer almayı başardık. DJSI'de de en yüksek puanlı tütün şirketi olarak, 24 kategoriden 11'inde sektör lideriyiz. Tüm bu başarılar, sürdürülebilirlik konusundaki vizyon ve kararlılığımızın en somut sonuçları...” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
Yükleniyor


