• BIST 100

    10189,02%1,08
  • DOLAR

    39,84% 0,28
  • EURO

    46,99% -0,06
  • GRAM ALTIN

    4292,83% 0,42
  • Ç. ALTIN

    6823,45% -0,43

AK Parti Sözcüsü Çelik: ″Osmanlı Devleti'de, Türkiye Cumhuriyeti'de bizimdir″

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK sonrası açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL 12.09.2022 16:38:56 698
AK Parti Sözcüsü Çelik: ″Osmanlı Devleti
Haberi Sesli Oku

AK Parti Sözcüsü Çelik'in açıklaması şöyle:

'İç güvenlik ve iç siyaset ile ilgili gelişmeler, tabi Türkiye’nin dış güveliği ve iç güvenliği bir bütündür. Türkiye’nin içerisinde huzur ve güven ortamını sağlamakta gösterdiği başarı açık bir konudur. Aynı zamanda dış güvenlik konusunda da çok önemli adımlar, yeni mesafeler katedilerek elde ediliyor. Tüm bunları kapsamlı bir şekilde MKYK’da değerlendiriyoruz.

Bugün tarihimiz açısında acı bir günün yıl dönümü. 12 Eylül Darbesi’nin yıl dönümü. 12 Eylül Darbesi, nesilleri yok eden, Türkiye’nin kazanımlarını bertaraf eden, berhava eden milli egemenliğine, Türkiye’ye yapılmış suikast girişimlerinin dönüm noktalarından bir tanesiydi.

27 mayısta başlayan süreç, 15 Temmuz'a kadar bu çizgide geldi. Bunların hepsi vatanseverlik adına yapıldığı söylendi. Ama her zaman söylediğimiz gibi milli egemenliği ortadan kaldıran hiçbir girişim, sebebi ne olursa olsun asla bir vatanseverlikle izah edilemez. Milli egemenlik düşmanlı, millet düşmanlığı, devlet düşmanlığıdır.

Acı hatıra 15 Temmuz’da milletimizin büyük bir direniş sergilemesiyle başka bir boyuta ulaştı. Her zaman darbelerin bertarafında demokrasiye sahip çıkan milletimiz, 15 Temmuz gecesi şehitler, gaziler vererek, demokrasisine ve devletine büyük bir fedakarlıkla sahip çıktı.

Türkiye’nin demokrasisi olgunlaşmış bir demokrasidir. Güçlü bir cumhuriyetiniz var. Darbenin ve darbeciliğin vatan hainliğinden hiçbir farkı yoktur.

İzmir’in düşman işgalinden kurtarılmasının yıl dönümünde belediye başkanının yaptığı konuşma ile ilgili olarak, önümüze şöyle bir tablo geliyor. Maalesef Türkiye’de kimlik krizi tetiklemeye çalışanların kullandığı enstrümanlarından birisi, Osmanlı Devleti ve Türkiye cumhuriyetini kavga ettirmek. Halbuki, Osmanlı Devleti de bizimdir Türkiye Cumhuriyeti de bizimdir.

Doğru olan yaklaşım şudur, güzel İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde, işgalcilere o zamanki mezalimi gerçekleştirilen Yunan güçlerine söylenmeyen sözün, tarihimize söylenmesidir. Orası tarih platformu değil. Orası, işgalden kurutuluşunun yıl dönümünün kutlandığı bir zamandı. Dolayısıyla, işgalcilere karşı olan duruşumuzu anlatılması gerekirken bunun içeriye yönelik bir tartışma haline çevrilmesi, son derece sakıncalıdır. Son derece şuursuzluktur. Ardından atılan adımlar da bu şuursuzluğun devamı olarak önümüze gelmiştir.

Bazı siyasetçi arkadaşlarımız, bu bağlamda söylenen sözlerin, Atatürk’ün sözleriyle benzerliğini ifade ederek biz cevap vermeye çalışıyorlar. Atatürk’ün söylediği sözlerin bağlamından koparılarak bu şekilde konumlandırılması tabii ki bir istismar siyasetidir.

Nihayetinde Atatürk ve silah arkadaşları, ülkemizin işgal edilmesine karşı en büyük mücadeleyi vermiş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar gelen o büyük safhaları tek tek zaferle sonuçlandırarak bir sonuca ulaştırmış büyük bir mücadelenin kahramanlarıdır.

Aynı zamanda kurucu Cumhurbaşkanımız, devlet başkanımızdır. Tüm bu tabloya bakıldığı zaman, şunun hiçbir zaman unutulmaması gerekir ki, bizim herhangi bir ilimizdeki bir pide fırını kadar yaşı olmayan devletlerin bile kendilerine bir geçmiş üretmek için, ne kadar gayret sarf ettiğini bazı ziyaretlerimizde görüyoruz.

Siz, Türkiye Cumhuriyeti’ni sanki iç kökü olmayan bir devletmiş gibi göstermeye çalışırsanız, Atatürk’ü, büyük devlet adamları silsilemizin bir son halkası, Cumhuriyetimizin kurucusu olarak nitelendirmek yerine, geçmişteki devlet adamlarıyla kavga ettirecek bir şekilde ya da onlarla zıtlık üretecek bir şekilde anlatmaya çalışırsanız, bu devlet geleneğimiz açısından da devlet geleneğimizin kökleri açısından da yanlış bir yaklaşım içerisine girer. Türkiye Cumhuriyeti de bizimdir, Osmanlı Devleti de bizimdir.

Bu kavga, yetersiz zihinlerin, Türkiye’de kimlik kavgası üretmek ve bu kimlik kavgasından siyasi kriz çıkarmak için kullandıkları elverişli bir enstürman olarak yıllarca Türkiye’ye kötülük yapmıştır.

Tartışmalı olayları, kişilikleri bırakalım tarihçiler değerlendirsin. Biz siyaset adamları olarak, siyasetin içerisine sokulmaya çalışılan bu kimlik krizine karşı duyarlılığımızı koruyorum. Geçmişimizle bugünümüzü, bugünümüzle yarınımızı kavga ettirmeyelim.

İskeçe müftüsü Mustafa Trampa’yı tebrik ediyoruz. Kendisi camide yapılan bir seçimle son derece demokratik bir seçimle iş başına geldi. Kendisini tebrik ediyoruz. Avrupa’nın göbeğinde olgun bir demokrasi örneği olarak kayda geçmiştir. Umarız ki, Yunanistan yönetimi Türk azınlığın oradaki bu iradesine gereken saygıyı gösterir. Şimdiye kadar yaptıkları ihlalleri devam ettirmezler.

Diyarbakır annelerine selamlarımızı iletiyoruz. Onların büyük direnişi, evlatlarına kavuşmak için ortaya koyduğu vicdanlı bekleyişi bin 105’inci gününe girdi. Dünya tarihinde, önemli bir şekilde anılacak bir vicdan nöbeti, teröre karşı bir duruştur. Kendilerini buradan bir kez daha selamlıyoruz.

Terörle mücadele konusunda gerek iç güvenlik gerek dış güvenlik açısından güçlü adımlar atmaya devam ediyoruz. Fakat maalesef terörle mücadelede, teröristlerle uğraştığımız kadar  müttefiklerimizin ortaya koyduğu bazı ilkesizliklerle de uğraşmak zorunda kalıyoruz. ABD Merkez Kuvvetleri  Komutanlığı’nın, teröristler için taziye mesajı yayımlaması, bu ilkesizliklerin başında geliyor.

Suriye’deki PYD’nin PKK’nın ta kendisi olduğunu net bir şekilde herkes tarafından biliniyor. Artık oradaki kol olmaktan çıkıp, bizzat PKK’nın tüm unsurlarıyla varlık gösterdiği bir el haline gelmiştir. Türkiye’nin terörle mücadelesine dönük bu saygısızlıkları şiddetli bir şekilde kınıyoruz.

Cumhurbaşkanımız, yakın zamanda önemli bir balkan turu gerçekleştirdi. Özellikle Ukrayna krizinden sonra balkanlardaki tansiyonun kademeli olarak yükseldiğini, orada da bir takım vekalet çatışmalarının gündeme getirilmeye çalışıldığını görüyorduk.

Cumhurbaşkanımız, hem Bosna Hersek’in içerisindeki Müslüman, Hırvat, Sırp, Boşnak unsurlarla hem de Sırbistan, Hırvatistan yönetimiyle son derece güçlü görüşmeler yaparak buradaki tansiyonun düşmesine katkıda bulunan en önemli ziyaretlerden birisini gerçekleştirmiş oldu.

Yunanistan’ın yükselmeye çalıştığı tahriklerin farkındayız. Bunları ciddi bir şekilde takip ediyoruz. En son bir Ro-Ro gemisine saldırmaları kaza ya da istenmeyen bir saldırganlık gibi değerlendirilecek bir konu değildir.

Her zaman söylediğimiz, bu şekildeki tacizlere, fiili durum yaratma arayışlarına son vermeleridir. Burası çıkmaz sokaktır, Yunanistan’ın lehine bir şey çıkmayacaktır. Sorunların masada çözülmesi için Türk diplomasisi yeterli kapasiteye ve çözüm üretme planlarına, yol haritasına sahiptir. Dolayısıyla Yunanistan’ın masadan kaçmayı bırakıp, sahada bu tür haydutluklardan uzak durması gerekir. Büyün sorunların çözüm yeri masadadır. 'Dünya 5’ten büyüktür' ilkesini bir reform olarak hayata geçmesinin ne kadar değerli olduğu net bir şekilde görülüyor.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla herkesin gözünün üzerinde olduğu bir konu da yurtlar meselesiydi. Şimdiye kadar yurt kapasitemiz 825 bini geçti. Tüm bu tablo, bu konudaki başarıdaki, hassasiyeti göstermektedir. Cumhurbaşkanımızın, öğrencilerimizin dışarıda kalmaması, yurt imkanlarından faydalanması için azami gayretin gösterilmesi şeklindeki iradesi, bizi 825 binlik bir yurt kapasitesine ulaştırdı.'

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Kızılaydan Orman Yangınlarına Müdahale Eden Ekibe Lojistik Destek

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Anamur ve Bozyazılı Muz Üreticilerinden Ortak Çağrı: "Yerli Muz İçin Lobi Oluşturulmalı"

Anamur’da Sokak Hayvanları İçin Veteriner Müdürlüğü Kuruluyor

Anamur'da Gençlik Spor Şenliği Heyecanı

Anamur’da Güvenlik Kameraları Artıyor

Mersin Valisi Atilla Toros’tan Yangın Uyarısı

Çamalan’da Yangın Nöbeti

Mersinde Hayırsever Vatandaş Şehir Hasttanesi Önünde Karpuz İkramı

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Sevilla Zirvesi'nde Yoksulluk ve İklim Krizi: Sevilla Taahhüdü Açıklandı

Brent Petrol 66 Dolara Yükseldi: Akaryakıtta Yeni Zam ve İndirim Beklentisi

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 32. Genel Kurulu’nda

İç mimarla çalışmak size ne kazandırır İstanbul’daki projelerden gerçek örnekler

BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI

Anamur, Aydıncık ve Bozyazı’da Sıcaklık 39 Dereceyi Aştı, Vatandaşlara Kritik Yangın Uyarısı

Yerli Otomobil TOGG T10X’e Kur Zammı: Fiyatlar %8 Arttı

Otomobil, Çöp Kamyonuna Çarptı 1 İşçi Öldü, 4 Yaralı

Dereköyü Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Genel Kurulda Güven Tazeledi

Anamur ve Bozyazı’da Orman Yangını Riski En Üst Seviyeye Çıktı

Yeni Ekonomi Paketi Açıklandı: Memur ve Emekliye Ek Zam Sinyali.

ABD'de Yapay Zeka Yasası Onaylandı:

Kızılay'dan Bozyazı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Öztaş’a Teşekkür Ziyareti

ABD Senatosu’ndan İran Operasyonlarına Tepki: Kongreyi Bilgilendirmeme Krizi

Kızılay’dan Bozyazı Müftüsü’ne Anlamlı Ziyaret

İran IAEA İle İşbirliğini Askıya Aldı

İran'dan Katar’daki ABD Üssüne Füze Saldırısı

Yükleniyor

Kızılaydan Orman Yangınlarına Müdahale Eden Ekibe Lojistik Destek

Mersin Valisi Atilla Toros’tan Yangın Uyarısı

Mersinde Hayırsever Vatandaş Şehir Hasttanesi Önünde Karpuz İkramı

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 32. Genel Kurulu’nda

BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI

Anamur, Aydıncık ve Bozyazı’da Sıcaklık 39 Dereceyi Aştı, Vatandaşlara Kritik Yangın Uyarısı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.