• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,23
  • EURO

    34,78% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2422,50% -0,41
  • Ç. ALTIN

    4003,65% -1,71

AK Parti Sözcüsü Çelik: ″Osmanlı Devleti'de, Türkiye Cumhuriyeti'de bizimdir″

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK sonrası açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL 12.09.2022 16:38:56
AK Parti Sözcüsü Çelik: ″Osmanlı Devleti

AK Parti Sözcüsü Çelik'in açıklaması şöyle:

'İç güvenlik ve iç siyaset ile ilgili gelişmeler, tabi Türkiye’nin dış güveliği ve iç güvenliği bir bütündür. Türkiye’nin içerisinde huzur ve güven ortamını sağlamakta gösterdiği başarı açık bir konudur. Aynı zamanda dış güvenlik konusunda da çok önemli adımlar, yeni mesafeler katedilerek elde ediliyor. Tüm bunları kapsamlı bir şekilde MKYK’da değerlendiriyoruz.

Bugün tarihimiz açısında acı bir günün yıl dönümü. 12 Eylül Darbesi’nin yıl dönümü. 12 Eylül Darbesi, nesilleri yok eden, Türkiye’nin kazanımlarını bertaraf eden, berhava eden milli egemenliğine, Türkiye’ye yapılmış suikast girişimlerinin dönüm noktalarından bir tanesiydi.

27 mayısta başlayan süreç, 15 Temmuz'a kadar bu çizgide geldi. Bunların hepsi vatanseverlik adına yapıldığı söylendi. Ama her zaman söylediğimiz gibi milli egemenliği ortadan kaldıran hiçbir girişim, sebebi ne olursa olsun asla bir vatanseverlikle izah edilemez. Milli egemenlik düşmanlı, millet düşmanlığı, devlet düşmanlığıdır.

Acı hatıra 15 Temmuz’da milletimizin büyük bir direniş sergilemesiyle başka bir boyuta ulaştı. Her zaman darbelerin bertarafında demokrasiye sahip çıkan milletimiz, 15 Temmuz gecesi şehitler, gaziler vererek, demokrasisine ve devletine büyük bir fedakarlıkla sahip çıktı.

Türkiye’nin demokrasisi olgunlaşmış bir demokrasidir. Güçlü bir cumhuriyetiniz var. Darbenin ve darbeciliğin vatan hainliğinden hiçbir farkı yoktur.

İzmir’in düşman işgalinden kurtarılmasının yıl dönümünde belediye başkanının yaptığı konuşma ile ilgili olarak, önümüze şöyle bir tablo geliyor. Maalesef Türkiye’de kimlik krizi tetiklemeye çalışanların kullandığı enstrümanlarından birisi, Osmanlı Devleti ve Türkiye cumhuriyetini kavga ettirmek. Halbuki, Osmanlı Devleti de bizimdir Türkiye Cumhuriyeti de bizimdir.

Doğru olan yaklaşım şudur, güzel İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde, işgalcilere o zamanki mezalimi gerçekleştirilen Yunan güçlerine söylenmeyen sözün, tarihimize söylenmesidir. Orası tarih platformu değil. Orası, işgalden kurutuluşunun yıl dönümünün kutlandığı bir zamandı. Dolayısıyla, işgalcilere karşı olan duruşumuzu anlatılması gerekirken bunun içeriye yönelik bir tartışma haline çevrilmesi, son derece sakıncalıdır. Son derece şuursuzluktur. Ardından atılan adımlar da bu şuursuzluğun devamı olarak önümüze gelmiştir.

Bazı siyasetçi arkadaşlarımız, bu bağlamda söylenen sözlerin, Atatürk’ün sözleriyle benzerliğini ifade ederek biz cevap vermeye çalışıyorlar. Atatürk’ün söylediği sözlerin bağlamından koparılarak bu şekilde konumlandırılması tabii ki bir istismar siyasetidir.

Nihayetinde Atatürk ve silah arkadaşları, ülkemizin işgal edilmesine karşı en büyük mücadeleyi vermiş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar gelen o büyük safhaları tek tek zaferle sonuçlandırarak bir sonuca ulaştırmış büyük bir mücadelenin kahramanlarıdır.

Aynı zamanda kurucu Cumhurbaşkanımız, devlet başkanımızdır. Tüm bu tabloya bakıldığı zaman, şunun hiçbir zaman unutulmaması gerekir ki, bizim herhangi bir ilimizdeki bir pide fırını kadar yaşı olmayan devletlerin bile kendilerine bir geçmiş üretmek için, ne kadar gayret sarf ettiğini bazı ziyaretlerimizde görüyoruz.

Siz, Türkiye Cumhuriyeti’ni sanki iç kökü olmayan bir devletmiş gibi göstermeye çalışırsanız, Atatürk’ü, büyük devlet adamları silsilemizin bir son halkası, Cumhuriyetimizin kurucusu olarak nitelendirmek yerine, geçmişteki devlet adamlarıyla kavga ettirecek bir şekilde ya da onlarla zıtlık üretecek bir şekilde anlatmaya çalışırsanız, bu devlet geleneğimiz açısından da devlet geleneğimizin kökleri açısından da yanlış bir yaklaşım içerisine girer. Türkiye Cumhuriyeti de bizimdir, Osmanlı Devleti de bizimdir.

Bu kavga, yetersiz zihinlerin, Türkiye’de kimlik kavgası üretmek ve bu kimlik kavgasından siyasi kriz çıkarmak için kullandıkları elverişli bir enstürman olarak yıllarca Türkiye’ye kötülük yapmıştır.

Tartışmalı olayları, kişilikleri bırakalım tarihçiler değerlendirsin. Biz siyaset adamları olarak, siyasetin içerisine sokulmaya çalışılan bu kimlik krizine karşı duyarlılığımızı koruyorum. Geçmişimizle bugünümüzü, bugünümüzle yarınımızı kavga ettirmeyelim.

İskeçe müftüsü Mustafa Trampa’yı tebrik ediyoruz. Kendisi camide yapılan bir seçimle son derece demokratik bir seçimle iş başına geldi. Kendisini tebrik ediyoruz. Avrupa’nın göbeğinde olgun bir demokrasi örneği olarak kayda geçmiştir. Umarız ki, Yunanistan yönetimi Türk azınlığın oradaki bu iradesine gereken saygıyı gösterir. Şimdiye kadar yaptıkları ihlalleri devam ettirmezler.

Diyarbakır annelerine selamlarımızı iletiyoruz. Onların büyük direnişi, evlatlarına kavuşmak için ortaya koyduğu vicdanlı bekleyişi bin 105’inci gününe girdi. Dünya tarihinde, önemli bir şekilde anılacak bir vicdan nöbeti, teröre karşı bir duruştur. Kendilerini buradan bir kez daha selamlıyoruz.

Terörle mücadele konusunda gerek iç güvenlik gerek dış güvenlik açısından güçlü adımlar atmaya devam ediyoruz. Fakat maalesef terörle mücadelede, teröristlerle uğraştığımız kadar  müttefiklerimizin ortaya koyduğu bazı ilkesizliklerle de uğraşmak zorunda kalıyoruz. ABD Merkez Kuvvetleri  Komutanlığı’nın, teröristler için taziye mesajı yayımlaması, bu ilkesizliklerin başında geliyor.

Suriye’deki PYD’nin PKK’nın ta kendisi olduğunu net bir şekilde herkes tarafından biliniyor. Artık oradaki kol olmaktan çıkıp, bizzat PKK’nın tüm unsurlarıyla varlık gösterdiği bir el haline gelmiştir. Türkiye’nin terörle mücadelesine dönük bu saygısızlıkları şiddetli bir şekilde kınıyoruz.

Cumhurbaşkanımız, yakın zamanda önemli bir balkan turu gerçekleştirdi. Özellikle Ukrayna krizinden sonra balkanlardaki tansiyonun kademeli olarak yükseldiğini, orada da bir takım vekalet çatışmalarının gündeme getirilmeye çalışıldığını görüyorduk.

Cumhurbaşkanımız, hem Bosna Hersek’in içerisindeki Müslüman, Hırvat, Sırp, Boşnak unsurlarla hem de Sırbistan, Hırvatistan yönetimiyle son derece güçlü görüşmeler yaparak buradaki tansiyonun düşmesine katkıda bulunan en önemli ziyaretlerden birisini gerçekleştirmiş oldu.

Yunanistan’ın yükselmeye çalıştığı tahriklerin farkındayız. Bunları ciddi bir şekilde takip ediyoruz. En son bir Ro-Ro gemisine saldırmaları kaza ya da istenmeyen bir saldırganlık gibi değerlendirilecek bir konu değildir.

Her zaman söylediğimiz, bu şekildeki tacizlere, fiili durum yaratma arayışlarına son vermeleridir. Burası çıkmaz sokaktır, Yunanistan’ın lehine bir şey çıkmayacaktır. Sorunların masada çözülmesi için Türk diplomasisi yeterli kapasiteye ve çözüm üretme planlarına, yol haritasına sahiptir. Dolayısıyla Yunanistan’ın masadan kaçmayı bırakıp, sahada bu tür haydutluklardan uzak durması gerekir. Büyün sorunların çözüm yeri masadadır. 'Dünya 5’ten büyüktür' ilkesini bir reform olarak hayata geçmesinin ne kadar değerli olduğu net bir şekilde görülüyor.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla herkesin gözünün üzerinde olduğu bir konu da yurtlar meselesiydi. Şimdiye kadar yurt kapasitemiz 825 bini geçti. Tüm bu tablo, bu konudaki başarıdaki, hassasiyeti göstermektedir. Cumhurbaşkanımızın, öğrencilerimizin dışarıda kalmaması, yurt imkanlarından faydalanması için azami gayretin gösterilmesi şeklindeki iradesi, bizi 825 binlik bir yurt kapasitesine ulaştırdı.'

Hibya Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Trafik Sigortası Primlerinde Zam Oranları Yüzde 3 ile Sınırlandırılacak

Doların Seyrini Savaş Senaryosu Belirliyor

Fosil Yakıtlı Araçlar Yerini Elektrikli Otomobillere Devrediyor

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Başkanlık Koltuğunu Durmuş Deniz’den Çilek Devraldı

Anamur’un Temsili Garnizon Komutanı Saydam Oldu

Yasa Dışı Bahis Operasyonuna Jandarma Operasyonu: (5) Gözaltı

Define Arayan Şahıslar Jandarmaya Yakalandı

Haydi Çocuklar Mersin Büyükşehirin Anamur Dragon Parkındaki Çocuk Festivaline

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

Hafta Sonu Altın Fiyatları Değişken Seyretti

Yayla Muzu, Anamur Muzunu 3’e Katladı

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Başkan Deniz “Anamur’un Uluslararası Tanınırlığını Arttıracağız”

Belediye Eski Başkanı Hidayet Kılınç Basın Toplantısında Kendi Dönemini Değerlendirdi

Türkiye'nin İyilik Gemisi Mısır'a Ulaştı, Yardımlar Gazze Yolunda

Cumhurbaşkanlığı Türkiye 59. Bisiklet Turu Antalya-Alanya Turu İle Başlıyor

Aranan Kazakistanlı Dolandırıcı Yakalandı

Gençler En Çok Neyle İlgilenir?

Esnaf Odası Başkanı Özkan Poçulu Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Özdemir Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Komutanlar ve Emniyet Müdüründen Başkana Nezaket Ziyareti

Başkan Deniz'den Dikyader'e Teşekkür Ziyareti

Yükleniyor

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Başkanlık Koltuğunu Durmuş Deniz’den Çilek Devraldı

Anamur’un Temsili Garnizon Komutanı Saydam Oldu

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16