Tarih: 06.01.2023 12:22

Obezite Cerrahisi

Facebook Twitter Linked-in

Yanlış beslenme nedeni ile vücutta yağ depolanması obezite sorunu da ortaya çıkmaktadır. Hareketsiz yaşam ve hormonal nedenlerden kaynaklanan sorun obezite birçok rahatsızlığı da beraberinde getirmektedir. Obezite genel anlamda şeker hastalığı kalp sorunları kanser ve kısırlık gibi rahatsızlıklara neden olmaktadır.

Tedavi ile neticelenebilen obezite obezite cerrahisi ile kontrol altına alınmalıdır. Güvenilir şekilde obezite cerrahisi Mersin obezite olup olmadığınız için vücut kitle endeksinizi hesaplayıp beslenme ve egzersizle birlikte gerekli medikal tedavinin yapılmasında çalışmalarını sürdürmektedir. Obezite sağlık sorunlarından biride eklem rahatsızlıklarıdır.

40 yaş üzeri olan kişilerde vücut kitle indeksi 35 olan ve üzerinde olanlar için obezite cerrahisi uygulanması uygundur. Uyku apnesi, 2 tip diyabet olanlar kısırlık ve hipertansiyon gibi hastalıklar bulunanlarda uygulanmaktadır. Uzman denetiminde egzersiz ve beslenme tedavi yöntemi uygulanan hastalara alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olan kişilerde obezite cerrahisi uygun görülmektedir.

Tüp Mide Ameliyatı

Zayıflama ameliyatlarından en fazla tercih edilen cerrahi yöntemlerden biri olarak tüp mide ameliyatı tercih edilmektedir. Ayrıca bu ameliyat mide küçültme ameliyatı olarak bilinmektedir. Ameliyatta midenin ince uzun tüple çevrilmesi ile laporaskopik olarak uygulanan yöntemde midenin %80 i alınmaktadır. Bu ameliyat sayesinde hasta aşırı yeme alışkanlıklarını terk edip zayıflamaya başlamaktadır.

Başarılı bir cerrahi girişimle yapılan tüp mide Mersin kliniği zayıflamak isteyenler için güvenilir ve zayıflama için ideal çözüm yollarını hastalara muayene sonrasında önermektedir. Obezite tedavisinde tercih edilen yöntemlerden biri olarak kullanılan mide balonu daha az yemeniz ve kilo verme konusunda destekçiniz olarak yapılmaktadır.

Mideye yutularak tokluk hissi verdiğinden fazla yemek yemeyi önlemesi nedeni ile daha kolay kilo vermek mümkündür. Başarılı şekilde kilo vermenizde mide balonu Mersin kliniği zayıflamanızda yardımcı olmak üzere uzman doktorların müdahalesinde kontrollü şekilde zayıflayabilirsiniz. Kilo vermek isteyenler https://mersinobeziteameliyatı.com/ Sitesinden hizmet alarak ziyaret edebilirler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —