Tarih: 20.10.2022 07:25

Martaş Otomotiv, Fortune 500 Türkiye listesinde 340. sıraya yükseldi

Facebook Twitter Linked-in

Otomotiv yedek parça bağımsız yenileme pazarında faaliyet gösteren satış, pazarlama ve dağıtım şirketi Martaş Otomotiv, Fortune Türkiye ve CRIF Türkiye’nin 2022 yılında 15’incisini gerçekleştirdikleri, Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin bulunduğu listede üst sıralara yerleşti.

“Listede daha üst sıralarda yer alacağız”

Martaş Otomotiv Genel Müdürü Erdem Çarıkcı, Fortune 500 Türkiye listesindeki yükselişlerinin kendileri için son derece önemli olduğunun altını çizerek, “Türkiye’nin ilk 500 firması arasında elde ettiğimiz konumu üst sıralara taşıyarak bu alanda ne kadar iddialı olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Tedarik zincirinin yanı sıra insan kaynakları, bilişim ve lojistik alanındaki yatırımlarımız bizi bu başarıya taşıdı.” ifadelerini kullandı.

Elde ettikleri başarıdan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Çarıkcı, “Ford Otosan ile birlikte başlayan orijinal yedek parça tedariki, Exide Akü, ağır vasıta yatırımlarımızla da büyümemizi sürdürüyoruz. İlerleyen dönemlerde listede daha üst sıralarda yer alacağız. Uzun vadede 340. sıradan ilk 200 içerisine geçmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

“Cirosal anlamda yüzde 100 büyüme bekliyoruz”

Çarıkcı, 2022 hedeflerini mevcut ekonomik gelişmeler odağında güncellediklerini vurgulayarak, “Bu yıl özellikle farklı alanlarda çok sayıda yatırıma imza attık. Bu gelişmelerin sektördeki konumumuzu daha da güçlendirdiğini görüyoruz. Bu yıl OES ürün grubu, ağır vasıta ve akü gruplarında yaptığımız, yapacağımız yatırımlarla cirosal anlamda yüzde 100 büyüme bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Yatırım planları kapsamında insan kaynakları odaklı proje ve çalışmaların da olduğuna dikkat çeken Çarıkcı, 2023 yılında da bu konuya odaklanacaklarını belirtti.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —