• BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29

Küresel piyasalar

Dün FED yetkililerinin faizler ve ekonomik görünüm ile ilgili ifadeleri piyasalar tarafından yakından takip edildi.

GÜNCEL 20.01.2023 05:52:15
Küresel piyasalar

Dün piyasalarda neler oldu? Dün FED yetkililerinin faizler ve ekonomik görünüm ile ilgili ifadeleri piyasalar tarafından yakından takip edildi. FED Başkan Yardımcısı Brainard, enflasyondaki aşağı yönlü seyre rağmen hedeflenen değerin üzerinde olduğunu ve sürdürülebilir bir şekilde %2’ye dönmesini sağlamak için para politikasının belirli bir süre daha sıkılaştırıcı olarak kalması gerektiğini belirtti. Bir diğer FED yetkilisi Collins ise faiz oranlarının zirveye yaklamış olabileceğini ve buna göre daha yavaş biçimde sıkılaştırmanın yapılabileceğini düşündüğünü belirtti.

Ayrıca Collins, gelecekte faiz oranlarının %5’in hafif üzerinde kalmasını ve bu seviyelerde belirli bir süre kalabileceğini tahmin ettiğini açıkladı. Makro ekonomik veriler tarafında ise açıklanan haftalık istihdam verileri ve konut başlangıçları verilerini takip ettik. Haftalık işsizlik başvuruları verisi bir önceki seviyesi olan 205 binden 190 bin seviyesine gerilerken beklenti 214 bin seviyesindeydi. Konut başlangıçları aylık bazda %1,4 geriledi ve gerçekleşen rakam son beş ayın en düşük rakamı oldu. Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) Aralık ayı toplantı tutanakları açıklandı. Toplantı tutanaklarına göre bazı konsey üyelerinin politika faizini 75 baz puan artırılmasını isterken çoğunluğun 50 baz puan artışın yeterli olduğu yönünde oy kullanmış. Tutanaklara göre 75 baz puan artışın gerekli olduğunu savunan üyeler, 75 baz puanın altında kalan faiz artışının enflasyonla mücadelede tutarsızlığa neden açabileceğini savundu.

Bu gelişmelere ek olarak, Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan AMB Başkanı Lagarde, faiz artışında yavaşlamak için çok erken olduğunu, enflasyondaki geri çekilme kesinlik kazanmadan sıkılaştırıcı tedbirlerden vazgeçilmeyeceğini ifade etti. S&P 500 ve Dow Jones endeksleri %0,76 değer kaybıyla sırasıyla 3.898,85 ve 33.044,56 seviyelerine gerilerken, Nasdaq endeksi %0,96 düşüş kaydederek 10.852,27 seviyesinden kapandı. Dün Avrupa piyasalarında da satıcılı seyir izlendi. Almanya’da Dax endeksi %1,72 düşüşle 14.920,36 puana sınırlı gerilerken, İngiltere’de FTSE 100 endeksi %1,07 azalışla 7.747,29 puana indi. Fransa’da ise CAC 40 endeksi %1,86 geri çekilerek 6.951,87 seviyesinden kapandı. Faiz beklentilerine hassasiyeti yüksek olan 2 yıllık tahvil faizleri %4,12 seviyesine yükseldi; 10 yıllık tahvil faizleri de %3,40 seviyesine yükseldi. VIX endeksi ise 20,52 seviyesine yükseldi.

Bugün ne bekliyoruz? Bu sabah Çin Merkez Bankası’nın gösterge kredi faiz oranı kararı ve Japonya gıda dışı enflasyon verisi sonrasında Asya piyasalarında genel olarak alıcılı seyir takip ediliyor. Çin Merkez Bankası kredi faiz oranında değişikliğe gitmedi ve 1 yıl vadeli faiz oranını %3,65’te, 5 yıl vadeli faiz oranını %4,30 seviyesinde tuttu. Japonya’da gıda dışı enflasyon Aralık ayında %4 seviyesine yükselirken 41 yılın zirvesi çıkmış oldu. Makro gündem sonrasında, Nikkei endeksinde %0,25, Hang Seng %1,08, Kospi endeksinde ise %0,44 pozitif seyir izlediği görülüyor. ABD vadeliler cephesinde ise, yatay pozitif seyrin izlendiğini takip ediyoruz. Bugün ABD’de mevcut konut satışları ve FED yetkililerinden Williams ve Waller’ın konuşmaları takip edilecek. Gelecek gündemde neler var? Gelecek hafta ABD’de kişisel gelir ve harcamalar, PCE verileri, dayanıklı mal siparişleri ve PMI verileri takip edilecek. Euro Bölgesi’nde de PMI verileri ve tüketici güveninin yanı sıra AMB Başkanı Lagarde’ın açıklamaları yakından takip edilecek.

Dün piyasalarda neler oldu? BIST 100 endeksi yükseliş trendini korumaya devam ediyor. BIST 100 endeksi güne %0,24 azalışla 5.371,28 seviyesinden başladı. Endeks gün içinde 5.348 seviyesini test ederken gelen tepki alımları sonrasında 5.422,37 seviyesinde kapanış gerçekleştirdi. BIST 100 endeksinin toplam işlem hacmi 108 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi %0,92, sanayi endeksi ise %0,28 değer kazandı. Bugün ne bekliyoruz? BIST 100 endeksinde, gelecek hafta başlayacak bilanço açıklamaları öncesinde alıcılı eğilim temkinli devam edebilir. Yurt içinde bugün veri gündemi sakin seyredecek. Gelecek gündemde neler var? Gelecek hafta kapasite kullanım oranı ve reel sektör güven endeksi verileri takip edilecek.

ABD’de işsizlik maaşı başvurularının beklentilerden iyi geldiği günde, küresel tahvillerde dengelenme eğilimi izlendi. Bu kapsamda ABD 10 yıllık tahvil faizi 2 bp artışla %3,39, Almanya 10 yıllık tahvil faizi 3 bp artışla %2,06 seviyesinden işlem gördü. Türkiye Hazine eurobondlarında da satış eğilimi izlenirken, 2033 vadeli eurobond faizi 8 bp artışla %9,16’ya yükseldi. Yurt İçi piyasalarda TCMB politika faizini sabit bırakırken, PPK karar metninde fonlama kanalları başta olmak üzere tüm politika araç setini liralaşma hedefleriyle uyumlu hale getirileceğine yer verilirken, mevcut politika faizinin yeterli düzeyde olduğuna dair ifade metinden çıkarıldı. TL tahvillerde sınırlı değişim izlenirken, BİST Kesin Alım Satım Pazarı işlem hacmi 3,7 milyar TL’ye geriledi. 2 yıl vadeli gösterge tahvil bileşik faizi 3 bp azalışla %10,25, 10 yıl vadeli gösterge tahvil faizi ise 7 bp artışla %10,12 seviyesinden günü tamamladı.

TL likidite tarafında TCMB 10 milyar TL’lik haftalık repo dönüşünü 17 milyar TL olarak yenilerken, APİ ile haftalık repo fonlama tutarı 142 milyar TL’ye geriledi. Aynı gün valörlü swap işlemlerinden 4,04 milyar TL ilave fonlama sağladı. TCMB verilerine göre 13 Ocak ile biten haftada DİBS stoku 6,162 milyar TL artışla 1,931 trilyon TL nominal olurken, aynı hafta YD yerleşiklerin DİBS stoku ise 1,514 milyar TL artışla 18 ,20 milyar TL seviyesine arttı. Böylece YD yerleşiklerin DİBS stoku içindeki payı %0,94 'ye arttı. Diğer yandan, yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatlarında parite etkisinden arındırılmış olarak toplamda 646 milyon $ artış izlenirken, gerçek kişilerde 182 miyon $ azalış ve tüzel kişilerde ise 827 milyon $ artış görüldü.

TBMM Genel Kurulunda, kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören kanun teklifi kabul edilerek yasalaştı. TBMM Genel Kurulunda 175 milletvekilinin imzasıyla verilen Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi ve yasalaştı. 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli personel kapsamında çalışanlar memur kadrosuna geçebilecek. Memur kadrosuna geçmek isteyenler başvurularını kanun yürürlüğe girdikten sonra 30 gün içinde yapacak. Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu bugün ihracatçılar ile bir araya gelerek özel destek paketini açıklayacak.

İhracatçıların özellikle ham madde tedariki için bozdurduğu dövizi geri alırken zarar ettiklerini, alsattan zarar edilmeyecek bir modelin oluşturulmasını TCMB’den talep ettikleri belirtiliyor. Ayrıca ihracatçılar, döviz kurunun sınırlı bantta hareketi dolayısıyla karlarının düştüğünü ileri sürüyorlar. KGF paketi ile finansmana erişimde rahatlayan ihracatçılar, reeskont kredilerinin kullandırımı konusunda da hızlı ve etkili bir çözüm bekliyor. SPK 2023/3 sayılı bülteni yayımlandı. Bültende 1 şirketin ilk halka arzı onaylanırken, 2 şirketin kira sertifikası ve 8 şirketin borçlanma aracı ihracını onayladı. Aynı zamanda Kurul, 5 adet yatırım fonunun katılma payı ihracı ve 2 adet giriş sermayesi yatırım fonunun kuruluşuna izin verdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre yabancılar 13 Ocak haftasında 67,6 milyon dolarlık hisse senedi satın aldı. TCMB’nin haftalık yayımladığı menkul kıymet istatistiklerine göre yurtdışı yerleşik kişiler borsada 9 Aralık haftasından itibaren satış gerçekleştiriyordu.

Tahvil tarafında ise 80,1 milyon dolarlık net alım gerçekleşti. Borsada 339,7 milyon dolarlık alımın gerçekleştiği 2 Aralık haftasından beri yabancılar 6 hafta sonra ilk kez alıcı konumuna geçti. TCMB verilerine göre Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatlarında artış ikinci haftasında. 13 Ocak haftası ve ondan önceki haftada döviz mevduatlarında 6,1 milyar dolarlık artış kaydedildi. Kur korumalı mevduatta yatay seyir izlenirken, Döviz mevduatlarında artış iki haftada 6 milyar doları aştı. TCMB verilerine göre döviz mevduatları 13 Ocak haftasında 3,4 milyar dolar artışla 198,1 milyar dolara çıktı. 13 Ocak haftasında parite etkisi 2,76 milyar dolar olarak hesaplandı. Bu etkiden arındırılmış bakıldığında döviz mevduatlarının 646 milyon dolar arttığı izlendi. Gerçek kişilerin döviz mevduatlarının parite etkisinden arındırıldığında 182 milyon dolar gerilediği, tüzel kişilerin ise 827 milyon dolar arttığı görüldü.

ABD'de Joe Biden liderliğindeki federal hükümet 31,4 trilyon dolar olarak belirlenmiş olan borçlanma tavanına dün ulaştı. Kasım ayında yapılan seçimler sonrası Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğun Cumhuriyetçilere geçmesinin Biden yönetiminin tavanın yükseltilmesi talebini Kongre'den geçirmekte çok zorlanmasına yol açacağı ve önümüzdeki aylarda bir mali krizin ortaya çıkabileceği ifade ediliyor. Mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a, Avrupa Birliği (AB) veri gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle 5,5 milyon euro para cezası verildi. WhatsApp'ın Avrupa'daki merkezinin yer aldığı İrlanda'da bulunan Veri Koruma Komisyonu, şirketin, kullanıcıları kişisel verilerinin kullanılmasına izin vermeye zorladığını açıkladı. Komisyon, WhatsApp'ın bu verileri 'hizmet iyileştirmeleri ve güvenliğin' sağlanmasında kullanılmak üzere istediğini ifade etti.

WhatsApp'ın AB veri gizliliğini ihlal ettiğini belirleyen Komisyon, şirkete 5,5 milyon euro para cezası verdi. Netflix, 2022'nin 4'üncü çeyreğine ait bilançosunu açıkladı. Buna göre, şirketin geçen yılın son çeyreğinde elde ettiği gelir bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,9 artışla 7,9 milyar dolara çıktı. Firmanın geliri, 2021'in aynı döneminde 7,7 milyar dolar olarak kaydedilmişti. Küresel internet televizyon ağı Netflix'in abone sayısı, geçen yılın son çeyreğinde 7,7 milyon artarak piyasa beklentilerini geride bıraktı.

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) Genel Sekreteri Petteri Taalas, Akdeniz bölgesinin her geçen gün daha fazla sıcak ve kurak hale geldiğini belirterek kuraklığın gıda fiyatları, tarım ve hayvancılık üzerinde olumsuz etkilerinin olabileceğini ifade etti. Aynı zamanda küresel nüfus da artıyor. Nüfus, kuraklık ve artan gıda talebi. Bütün bunların olumsuz etkileri olacak ve önümüzdeki yıllarda bu etkiler daha görünür olacak. Bir de devam eden savaşın etkileri söz konusu. T-Mobile US Inc., bilgisayar korsanlarının yaklaşık 37 milyon müşterisinin doğum tarihleri ve fatura adresleri de dahil olmak üzere verilere eriştiğini açıkladı. Bu, mobil iletişim şirketinin iki yıl içinde yaşadığı ikinci büyük güvenlik açığı oldu.

Şirket, sorunu 5 Ocak'ta keşfettiğini ve güvenlik kuvvetleri ve siber güvenlik danışmanlarıyla birlikte çalıştığını belirtti. T-Mobile, bilgisayar korsanlarının 25 Kasım'dan beri verilere eriştiğine inandığını, ancak o zamandan beri kötü niyetli etkinliği durdurabildiğini vurguladı. FTX'in yeni CEO'su John J. Ray III, müşterilerine ve alacaklılarına para iadesi yapmaya çalışırken iflas etmiş kripto para borsasını yeniden canlandırma olasılığını araştırdığını söyledi. Ray, Kasım ayında FTX'i devralmasından bu yana yaptığı ilk röportajda, şirketin ana uluslararası borsası olan FTX.com'u yeniden başlatmayı araştırmak için bir görev gücü kurduğunu söyledi.

Türk Traktör (TTRAK, Sınırlı Negatif): Rekabet Kurulu tarafından, traktör üretim ve pazarlama sektöründe faaliyet gösteren teşebbüslerin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4.maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak, şirketin de içinde bulunduğu sektördeki birçok şirket nezdinde soruşturma açılması için alınan karar kapsamında soruşturma çalışmaları başlatıldı. Ancak bilindiği üzere Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açılması, soruşturmaya konu şirketlerin 4054 sayını Kanun'u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz.

Kontrolmatik (KONTR, Pozitif): BOTAŞ tarafından düzenlenen 2022/1105053 İKN'lu 'Doğubayazıt Kompresör İstasyonu Atık Baca Gazı Isısının Enerji Dönüşümü Projesi' işi ihalesinde vergiler hariç 349.800.000,00 TRY bedelle en iyi teklifi vererek 1. sırada yer adı. İhale sonucunun kesinleşmesi için, İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde, ihaleyi düzenleyen kurumdan ihale komisyon kararı beklenecek olup süreç ile ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Elite Naturel (ELITE, Pozitif): Çıkarılmış sermayenin yükseltilmesi amacıyla; Şirketin 54.000.000,-TL çıkarılmış sermayesinin, 250.000.000 TL'lik kayıtlı sermaye tavanı içerisinde kalmak üzere, %150 oranında iç kaynaklardan artırılarak 135.000.000TL'ye çıkarılmasına, artırılacak 81.000.000 TL'lik sermayenin 46.000.000 TL'lik kısmının hisse senedi ihraç primlerinden, 35.000.000 TL'lik kısmının geçmiş yıl karlarından karşılanmasına, şirket sermayesinin %150 oranında bedelsiz olarak artırılması kapsamında ihraç edilecek, artırılan 81.000.000 TL'lik sermayeyi temsil edilen payların; tüm pay sahiplerine payları oranında dağıtılmasına, sermaye artırımında A Grubu paylar karşılığında 3.000.000 TL nominal değerli A Grubu, B Grubu paylar karşılığında 78.000.000 TL nominal değerli B Gurubu paylar verilmesine katılanların oy birliği ile karar verildi.

Despec Bilgisayar (DESPC, Pozitif): Şirket ile Hikvision'ın bir yan kuruluşu olan ve flash bellek alanında bağımsız ArGe ve üretim kapasitesine sahip 2017 yılında Çin'de kurulan Hangzhou Hikstorage Technology Co. Ltd ile güvenilir depolama ürünleri markası Hiksemi ürünlerinin Türkiye'de satışı konusunda distribütörlük sözleşmesi imzalandı.

Kaynak: Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

CHP'nin Adayı Durmuş Deniz:’Değişim İçin Son Dört Gün’

İnsanlar Kendi Varlıkları ve İç Dünyalarında Ne Yaşarlar?

Doğa ve Evren Varlığını Nasıl sürdürür?

Teknoloji ve İnovasyon Nedir ?

Toplum ve İnsan İlişkileri Nasıldır?

Nasıl Sağlıklı ve Genç Kalınır?

Gelecek Merakımız Nereden Gelir?

İnsan İçin Sanat ve Kültür Neden Önemlidir?

Neden Kimlik Arayışına Gireriz?

Karşı cinsler Arasında Duygusal İyileşme ve Bütünleşme Nasıl Olur?

Eşimize Değer Verme ve Destekleme Hayatın Anlamıdır

İnsanların En Çok Neyi Merak Ettiğini Merak Ediyor musunuz?

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Dünya Silahlanmaya Ne Kadar Harcama Yapıyor?

Kıtalar Kaç Yıldır Hareket Ediyor?

Soğan'ın Gözümüzü Yakmasını Nasıl Önleriz?

Cep Telefonlarının Teknolojik Özellikleri Nasıldır?

Cübbeli Ahmet Hoca’dan Kötü Haber

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Gece Terlemesi Neyin Habercisi?

Çoğumuzun En Titiz Olduğu Şey, Modern Toplumun Görünmeyen Düşmanı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Dünya E-Ticaret Pazarının Büyüklüğü 2023’de 6 Trilyon Doları Geçti

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Yükleniyor

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Muğla Fethiye’de basın açıklamasında bulundu.

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Şampiyon Takım Garip AVM'nin Sponsorluğunda Yarı Finale Gidiyor

Gümüş Okulları Kaymakam Bozdemir’i Kupa İle Ziyaret Etti

Trabzonspor Futbolcularından Epilepsi Farkındalık Kampanyasına Destek

Toplum Destekli Polisten Sporda Ahlak Vurgusu

Sporun Ruh Hali Üzerine Etkileri!

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Sevgilisi konserine gelemedi, şampanya gönderdi

Zeynep Bastık'tan yaz konserleri

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13