Tarih: 03.10.2022 08:07

Çocuklarda böbrek hastalıklarının ihmali böbrek yetmezliğine yol açabilir

Facebook Twitter Linked-in

ŞANLIURFA- 03.10.2022-HİBYA- Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Çocuk Nefroloji Uzmanı Kenan Yılmaz, böbrek yetmezliğinin teşhisi ve tedavisi ile ilgili bilgiler paylaştı.

Kronik böbrek yetmezliğinin her yaş gurubunda olduğu gibi çocuklarda da görülebilen ciddi bir hastalık olduğunun altını çizen Yılmaz, yapılan araştırmalara göre her 1 milyon çocuktan 3’ünde kronik böbrek yetmezliğine rastlanıldığını söyledi.

Yılmaz, çocuklarda kronik böbrek yetmezliğinin oldukça sessiz ilerlediğini belirterek, “Hastalığın teşhisinde, yapılacak basit bir idrar tahlili bile oldukça kıymetli bilgiler verebilir. Genelde; idrarda yanma, ağrı, idrar kaçırma, sık idrara çıkma, idrarda kanama, kan basıncı yüksekliği çocuklarda sıklıkla görmekteyiz. Böbrek hastalıklarının birçoğu aslında erken tanı ve tedaviyle önlenebiliyor.” ifadelerini kullandı.

Böbrek hastalıklarını önlemede su tüketiminin önemine vurgu yapan Yılmaz, “Güneydoğu Anadolu bölgesinin çok sıcak olması nedeniyle hastalarımız özellikle bol sıvı tüketimine dikkat etmeleri önemli hususların başında geliyor. Bir diğeri de gereksiz antibiyotik ve ağrı kesici ilaç kullanımından özellikle sakınmalarını öneriyorum.” dedi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —