Tarih: 17.10.2022 07:43

Başkan Yüksel: “Hiçbir komşumuz mağdur olmayacak”

Facebook Twitter Linked-in

Kartal Belediyesi’nin Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısının üçüncü oturumunda Uğur Mumcu mahallesinin imar plan notları oy birliğiyle kabul edildi.

Kartal Belediye Meclis Başkan Vekili Özlem Bulut’un başkanlığında gerçekleşen oturumda, Uğur Mumcu mahallesindeki dönüşümü sağlamak amacıyla imar plan notu değişikliğine gidildi.

İmar plan notlarının askıya çıkma sürecinden sonra, Uğur Mumcu mahallesinde, riskli binaların dönüşümün hızlanması beklenirken, bölgedeki kentsel dönüşüm şartlarının vatandaşların lehine iyileşmesiyle, binlerce insanı deprem riskine karşı korumak amaçlanıyor.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Uğur Mumcu mahallesinin imar plan notları değişikliğinin hayırlı olmasını dileyerek, şunları kaydetti:

“Kartal Belediyesi olarak, İstanbul’daki deprem riskini çok önemsiyoruz demiştik. Bunu yaparken, kentin daha yaşanabilir ve daha refah olması da bizler için çok önemliydi. İmar plan notlarının değişimiyle inanıyoruz ki, bu bölgede riskli yapıların dönüşüm süreci hızlanacak.”

Planların Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle geçmesinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Başkan Yüksel, “Hiçbir komşumuz bu süreç içinde mağdur olmayacak. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —