Tarih: 13.01.2023 12:15

Araba Nasıl Kiralanmaktadır?

Facebook Twitter Linked-in

 

Araba kiralama aracı olmayan kişilerin ya da uzun yol çekmeyerek bir kısım yolu uçak otobüs aracılığıyla gelip istediği şehirde özel araç ile vakit geçirmek isteyenlerin tercih ettiği bir yöntemdir. Son zamanlarda ekonomik krizin artan araç fiyatlarını da olumsuz olarak yansıması neticesinde araba kiralama işlemleri son derece ekonomik olarak tercih edilmektedir.

 Bir Araba Kiralarken Ne Gibi Şartlar Bulunmaktadır

 Araç kiralamak isteyen kişiler rent a car firmalarına gitmeden önce bazı noktaları bilmeleri gerekmektedir. Bu şartları bilmeden yapılan tatil planı boşa geçebilmektedir. Bunun için güvenilir ve geniş hizmet ağı sunan bir araç kiralama şirketi ile çalışmak son derece mantıklı bir iş olacaktır. Bunun için de araba kirala internet sitesi üzerinden bilgi almak mümkün hale gelmektedir. Araç kiralamak için öncelikli olarak sürücünün yaş sınırı en az 21 olması gerekmekte.

Sigorta şartlarından dolayı ekonomik Bir sınıftaki aracı kiralayabilmek için en az 21 yaşını doldurmuş olmakla birlikte ehliyetlilik süresini de göz önünde bulundurularak bir anlaşma yapılabilmektedir. Ortaya da üst segmentteki araçlar için ise yaş sınırı en az 25 olarak belirlenmiştir. Eğer kiraya konu olacak araç lüks segmentte ve büyük araç ise bu durumda da sürücünün en az 28 yaşında olması şartı aranır.

 Araç Kiralamak İçin Ehliyet Süreleri

Oto kiralama işlemi yapmak için yaş şartları tamamlandıktan Sonra sıra ehliyet sürelerine bakılmaya gelmektedir. Burada da ekonomik ya da orta sınıftaki bir araç kiralamak isteyenler en az 2 yıl boyunca ehliyete aktif bir şekilde kullanması gerekmekte. Kiraya konu olacak araç lüks ise ya da büyük araçlar ise burada da en az ehliyetlilik süresinin 3 yıl olduğu belirlenmiş durumdadır.

Kiralanan araç ise herhangi bir şekilde birden fazla şahıs tarafından da kullanılması durumu oluşabilmektedir. Bu tür durumlarda ise 2 ya da ek sürücü kiralama öncesinde mutlaka araç kiralama şirketine bildirilmiş olması ve kiralama kontratını da bu bilgiyi işlenmiş olması gerekmektedir.

Araba Kiralama İşlemlerinde Kilometre Sınırı Var mıdır?

Araç kiralama işlemlerinde kiralanmış olan aracın ücreti dahil olan kilometre sınırları içerisinde kullanılması gerekmektedir. Sözleşmede belirtilmiş olan kilometrenin açılması halinde ise her aşılan kilometre için 50 kuruş kilometre aşım ücreti uygulanmaktadır. Ancak istisnai bir durum olarak sözleşmede sınırsız kilometre olarak bir ibare bulunuyor ise herhangi bir şekilde ekstra ücret yansıtılmayacaktır. Aracı kiralarken ise ödeme yöntemleri oldukça tartışma konusu olmuştur.

Aracı kiralama işlemlerini tam olarak bitirebilmek için ise kiralama ücretinin tamamını ya da bazı firmalarda ön ödeme koşulu ile kredi kartı banka havalesi ile yapılması gerekmektedir. Araba Kirala internet sitesi üzerinden online olarak bu ödemeleri de gerçekleştirmek mümkündür. Ödemenin tamamı yapıldı ise araç teslim edilirken herhangi bir şekilde ekstra ödeme yapmak durumunda kalınmaz.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —