Tarih: 12.03.2023 12:48

Siyasilerden İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıl dönümü mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter’dan yaptığı paylaşım şöyle:

“İstiklal ve istikbal mücadelemizin sembolü İstiklal Marşı'mızın kabulünün 102. yıl dönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere; istiklal uğruna kanıyla, canıyla, kalemiyle mücadele vermiş tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik,  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal! İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102’nci yılındayız. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a Allah’tan rahmet diliyor, şükranla anıyoruz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadelemizin kahramanlarını saygıyla anıyoruz. O zor günlerde verilen büyük mücadele her zaman bizlere yol göstermeye devam ediyor.” ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak.” İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102. yıl dönümü vesilesiyle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin mesajı şöyle:

'İstiklal Marşımızın Kabulü’nün 102. yıl dönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum.'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Bağımsızlık mücadelemizin en önemli sembolü İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102'nci yıl dönümünde, Milli Mücadele kahramanlarımızı ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygı ve rahmetle anıyorum. “Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın.' ifadesini kullandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, mesajında şunları söyledi:

“Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kalbi ömrü boyunca bu millet için attı. Kalemi yüreği gibi güçlüydü. Büyük şair ve fikir adamımız Mehmet Akif'i, İstiklal Marşı'mızın kabulünün 102. yıl dönümünde kabri başında dualarla andık. Rahmet, minnet ve saygıyla.”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, mesajında “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım. Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.” İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyorum. Nur içinde yat büyük şair!' ifadelerine yer verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Twitter’dan yayımladığı mesajı şöyle:

“İstiklal Marşımızın kabul yıl dönümünde mili şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmetle, minnetle anıyorum.”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin söz bayrağı, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü kutlu olsun. Bu vesileyle Mehmet Akif Ersoy’u ve bu toprakları emanet eden tüm kahramanları rahmetle anıyoruz. Milletimizin istiklali ve istikbali için ayrışmanın/kutuplaşmanın son bulmasını diliyoruz.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yaptığı paylaşımda, “İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yılını kutluyor, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyorum.” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları aktardı:

“Hürriyet mücadelesini 'ya İstiklal ya ölüm' sözüyle başlatan, Demokrasi mücadelesini 'egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir' sözüyle anlatan Milletimize, İstiklali için ilham olmuş sözlerin, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü bugün.”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yaptığı paylaşımda, “100 sene önce İngiliz-Fransız ve Yunan orduları, Rum ve Ermeni çeteleri ile desteklenen işgale karşı direnen Türk Milleti bugün 13 milyon sığınmacı/kaçak, uyuşturucu çeteleri, mafya, IŞID tarafından gerçekleştirilen örtülü işgale karşı İstiklal Marşımızın ruhu ile direnecektir.” ifadelerini kullandı.


Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —