Tarih: 30.08.2022 10:59

Bornova’da zaferin 100. yılı coşkuyla kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Bornovalılar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100'üncü yılını zeybek coşkusuyla kutladı.

Bornova Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında; aralarında Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve eşi Ufuk İduğ’un da bulunduğu 400 gönüllü Bornovalı, Bornova Şehir Stadının zeminine 1922 yazarak zeybek oynadı.

Zeybek gösterisinin ardından bando eşliğinde kortej yürüyüşü başladı. Yürüyüşe; Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, eşi Ufuk İduğ, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, İyi Parti Bornova İlçe Başkanı Mustafa Tabak, meclis üyeleri, muhtarlar ve binlerce Bornovalı katıldı.

Başkan İduğ’un balkonlarından ortak olan vatandaşları da selamladığı yürüyüşün ardından Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda Büyük Türkiye Orkestrası’nın ‘Kurtuluştan, Zafere ve Günümüze’ konseri başladı.

Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Bornovalılar, sahnede 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Başkan İduğ ve eşi Ufuk İduğ ile birlikte bayraklarını sallayarak İzmir Marşı’na eşlik etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarının yansıtıldığı görseller eşliğinde her yöreden eserlerin seslendirildiği konserde sahne alan, zeybek ekibinin gösterisi de büyük alkış aldı.

'Sonsuza kadar'

Şehir Stadı’nda Bornovalılarla birlikte zeybek oynayarak 1922 görselinin içinde yer alan Başkan İduğ, “Bornovalılar olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusunu, 100'üncü yılında muhteşem etkinliklerle kutlamanın gururunu yaşıyorum. Millet olarak sonsuza kadar bu coşkuyu yaşayacağız” ifadesinde bulundu.

Resmi törenler

Bornova’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleşen resmi törenler Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla devam etti. 30 Ağustos sabahı yapılan törende Başkan İduğ, Bornova Kaymakamı Fatih Genel ve 57. Topçu Tugayı Kurmay Başkanı Kıdemli Albay Yıldırım Pektaş, Atatürk Anıtına çelenk koydu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Protokol daha sonra Pınarbaşı Polis Şehitliği’ni ziyaret etti. Şehit aileleri ile konuşarak acılarını paylaştı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —