Tarih: 01.12.2022 14:38

Öne çıkan şirket haberleri

Facebook Twitter Linked-in

Çin piyasa düzenleyicisi, Tesla'nın Çin'deki toplam 435.132 adet Çin yapımı Model 3 ve Model Y otomobilini yazılım hataları nedeniyle geri çağıracağını açıkladı. Piyasa Düzenleyici Devlet İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD'li otomobil üreticisi 142.277 Model 3 otomobili ve 292.855 Model Y'yi geri çağıracak çünkü bu otomobillerin bazılarındaki tepe lambaları yazılım hataları nedeniyle çalışmayabilir. Düzenleyici, Tesla'nın sorunları çözmek için araçlardaki yazılımı kablosuz teknolojiler aracılığıyla uzaktan güncelleyeceğini de kaydetti.

Wall Street Journal'ın haberine göre, Netflix Inc, dünya genelinde on binlerce kullanıcının gelecek yılın başlarından itibaren içerik ön izlemesine izin vermeyi planlıyor. Şirketin mevcut 2.000'den fazla aboneden oluşan ön izleyici tabanını aştığı belirtildi. Gazetenin konuya aşina kaynaklara dayandırdığı habere göre, Netflix'in bir yılı aşkın bir süre önce başlayan Ön izleme Kulübü, üyelerine bazı şovları veya filmleri platformda geniş çapta görünmeden önce izleme ve inceleme olanağı tanıyor. Bu hamle, yatırımcıların ve analistlerin akış şirketlerinin karlılığına daha fazla odaklandığı bir zamanda, Netflix'in kaliteli içerik sağlama çabalarının temelini oluşturuyor.

Tesla, ilk olarak 2017'nin sonlarında Class 8 traktör konseptini tanıttı ve üretimin 2019'da başlaması bekleniyordu ancak o zamandan beri üretim versiyonu birkaç kez ertelendi. Semi'nin üretileceği Giga Nevada'daki bugünkü etkinlikte, ilk elektrikli komyanların, Kaliforniya'daki Frito-Lay fabrikalarında ve içecek tesislerinde kullanacak olan Pepsi'ye teslim edileceği bildirildi.

Pfizer ve Valneva, Lyme hastalığı aşısı VLA15'in, bir faz 2 denemesinde aşılamadan altı ay sonra antikor seviyelerinin taban çizgisinin üzerinde kaldığını söyledi. Şirketler, her ikisinde de VLA15 ile üç doz (0-2-6 ay) veya iki doz (0-6 ay) aşılama programının tamamlanmasından altı ay sonra, VLA15-221 olarak adlandırılan çalışmadan elde edilen antikor kalıcılık verilerini bildirdi.

Ford Motor, 2030 yılına kadar Avrupa'da elektriğe geçme çabasıyla, Kuzey İngiltere'deki motor fabrikasında elektrikli araç güç ünitesi kapasitesini %70 artırmak için ek 149 milyon pound (180 milyon $) yatırım yapacağını açıkladı.

Bir şirket kaynağının Perşembe günü Reuters'e verdiği demeçte, Volkswagen ve pil yan kuruluşu PowerCo SE, otomobil üreticisinin Kuzey Amerika'daki ilk pil hücresi fabrikası için bir yer aramaya başladı. Kaynak, şirketin Avrupa dışındaki ilk gigafactory'si olacak fabrika için Kanada'nın 'mantıklı bir seçenek' olduğunu söyledi. Hareket, Volkswagen ile mineral zengini Kanada arasında Ağustos ayında imzalanan ve lityum, nikel ve kobalta erişimi güvence altına alma çabalarını yoğunlaştırmayı kabul ettikleri mutabakat zaptı'nın genişletilmesi olarak tanımlandı.

Johnson & Johnson bugün yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere ek Başkanlık görevini üstlenmek üzere İcra Kurulu Başkanı Joaquin Duato'yu seçtiğini söyledi. Duato, kısa bir geçiş döneminin ardından icra başkanı olarak görevinden ayrılacak olan Alex Gorsky'nin yerini alacak. Gorsky J&J kariyerine otuz yılı aşkın bir süre önce 1988'de Janssen Pharmaceuticals'da satış temsilcisi olarak başladı ve yaklaşık on yıldır şirketin başındaydı. Görev süresi boyunca, J&J'nin piyasa değeri yaklaşık 180 milyar dolardan 460 milyar doların üzerine çıktı.

Senato Ticaret Komitesi Başkanı Maria Cantwell Salı günü,  Boeing 737 MAX 7 ve MAX 10 sertifikasyon son tarihini uzatacak ve mevcut uçakların güvenlik iyileştirmeleriyle donatılmasını gerektirecek bir taslak teklif yayınladı. Cantwell Salı günü Reuters'e verdiği demeçte, son tarihi kaldıracak yasama dili üzerinde anlaşmaya varmak için çalışırken FAA'dan ek bilgi istediğini söyledi. 'Güvenlik odak noktası olmalı, randevu değil' dedi. Boeing, Kongre’den Endonezya ve Etiyopya'da 346 kişinin ölümüne neden olan ve uçağın 20 ay süreyle yerde kalmasına yol açan iki ölümcül 737 MAX kazasının ardından modern kokpit uyarıları için yeni bir güvenlik standardı getiren kararı 27 Aralık’tan sonrasına uzatmasını istiyor. Ancak Kongre bu taslağın son tarihini 27 Aralık olarak belirlemişti. FAA'ya daha önce bildirilmemiş 23 Kasım tarihli bir mektupta Cantwell, Boeing 737 MAX filosunun sertifikasyonu ve 5 Aralık'a kadar 'mürettebat uyarı gerekliliklerine uygunluğu' hakkında ek bilgi istedi. 27 Aralık'tan sonra, tüm uçakların FAA tarafından onaylanması için modern kokpit uyarı sistemlerine sahip olması gerekiyor, bu da iki yeni MAX uçağının geleceğini tehlikeye atabilir.

Kaynak: IKON Menkul
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —