• BIST 100

    9627,51%-0,54
  • DOLAR

    32,48% 0,23
  • EURO

    34,58% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2477,79% -0,20
  • Ç. ALTIN

    4144,26% 1,43

Kılıçdaroğlu’dan ‘imar affı’ tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem felaketiyle büyük bir yıkım yaşayan Hatay’da gerçekleştirilen MYK toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL 12.02.2023 14:06:53
Kılıçdaroğlu’dan ‘imar affı’ tepkisi

“Son 10 aya bakın; neredeyse bütün televizyon kanallarında deprem uzmanlarının konuştuğunu görürsünüz, ‘Önlem alın’ diye hocaların yakardığını görürsünüz” diyen Kılıçdaroğlu, “Ne yapıldı? Bol miktarda imar affı çıkarıldı. İnsanların oturdukları konutu, insanlara mezar ettiler. Bir de üstüne para aldılar. Ve bunun adı da devlet yönetimi oluyor. Batsın böyle devlet yönetimi” ifadelerini kullandı. Yaşanan deprem felaketi sonrasında kentsel dönüşüm anlamımda bir kırılma anı yaşandığına vurgu yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Açıkçası bunun adı ‘asrın felaketi’ mi ya da ‘asrın ihmali mi’; bunu elbette sorgulayacağız. Bu konuda konuşacaklarımız var. Mutlaka konuşacağız. Türkiye'nin önünde önemli bir süreç söz konusu. Aklın ve bilimin ışığında, milletimize sağlam ve sağlıklı bir geleceği hazırlamak sorumluluğundayız” dedi.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde, Kahramanmaraş merkezli 2 depremle felaketi yaşayan Hatay’da toplandı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, EXPO’21 çadırında yapılacak toplantı için gelen Kılıçdaroğlu, kurmayları ve aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu büyükşehir belediye başkanlarını sarılarak karşıladı. Kılıçdaroğlu, MYK toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve özetle şunları söyledi:

Kılıçdaroğlu: “Bazı şeyleri açık ve net konuşmak lazım”

“Depremi yaşayan il ve ilçelerimizi dolaşırken makam aracı kullanmadık. Yarım otobüsle dolaştık. Sıcaklıkların eksiklere düştüğü ortamda insanların ailelerini, komşularını beklediğini görünce o dramın bir parçası oluyorsunuz. Milletvekili arkadaşlarımızın yakınları da hayatlarını kaybettiler. Yaşamını yitiren ilçe başkanımız oldu. Bütün yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet dilemek isterim. Bazı şeyleri açık ve net konuşmak lazım. Genel Başkan olduktan sonra en çok telaffuz ettiğim sözcük, liyakatti. Liyakatin devlet yönetiminde ne kadar önemli olduğunu, gittiğim her yerde söyledim. Önce pişersiniz, aşama aşama yükselirsiniz. Devlette liyakati yok ettiğiniz zaman, devlette çürüme başlar. Aşağıdan getirdiğiniz birisi, ülke sorunlarını bilemez ve bir sorunla karşılaştığında o süreci nasıl yürüteceğini de bilemez. ‘Devlette çürüme var’ dediğim zaman, bazıları öfkelendi. Bu felaket bize, devlette çürümenin nelere mal olduğunu gösterdi. Kurtarılması gereken hayatların kurtarılamadığını gördük.”

“Halk, ‘Sorunumu kim dillendirecek’ diye yakama yapışıyorsa, sorunu dillendirmek zorundayım”

“’Bunları bu ortamda dile getirmek doğru değildir’ diyenler oldu. ‘Ssiyaset zamanı mıdır’ diyenler oldu. Yediğiniz ekmeğin fiyatını belirleyen siyasettir. İçtiğiniz sudan tutun, aldığınız ekmeğe kadar her şeyi siyaset belirliyorsa, bir sorun var ve bu sorunu halk yaşıyor ve ‘Sorunumu kim dillendirecek’ diye yakama yapışıyorsa, sorunu dillendirmek zorundayım. Aksi halde ben niye siyaset yapıyorum? Hangi gerekçeyle siyaset yapıyorum ben? Halkın sorununu dillendirmeyeceksin. Derdini dillendirmeyeceksin. O zaman niye siyaset yapıyorsun? Halkın kafasına balyozla vurmak değildir siyaset. O ayrı. Ama siyaset halka hizmettir. Hizmet ediyorsanız halka, gerçek anlamda siyaset yapıyorsunuz demektir. Siz her türlü baskıyı yaparsanız, tehditler savurursanız onun adı siyaset değildir. O, ayrı bir yönetimdir. Siyaset, dünyanın bütün demokrasilerinde halka hizmet yarışıdır. Siyasal partilerin varlık nedeni de budur. ‘En iyi hizmeti ben veririm’ diye ortaya çıkmalarıdır siyaset.”

İmar affı tepkisi: “İnsanların oturdukları konutu, insanlara mezar ettiler, bir de üstüne para aldılar”

“Siyaset, geleceği görebilmektir, geleceği okuyabilmektir. Son 10 aya bakın; neredeyse bütün televizyon kanallarında deprem uzmanlarının konuştuğunu görürsünüz, ‘Önlem alın’ diye hocaların yakardığını görürsünüz. Ne yapıldı? Bol miktarda imar affı çıkarıldı. İnsanların oturdukları konutu, insanlara mezar ettiler. Bir de üstüne para aldılar. Bu mudur siyaset Allah aşkına? Böyle bir siyaset olur mu Allah aşkına; İnsanın evini dayanıklı hale getirmek, o evde insanın rahat oturabilmesini sağlamak, siyasetin konusu değil midir? Ev kaçak, depreme dayanıksız, ‘Oturabilirsin’ diyorsunuz. Üstüne bir de para alıyorsunuz. Yıkılıyor ve kendi mezarı oluyor. Ve bunun adı da devlet yönetimi oluyor. Batsın böyle devlet yönetimi. Böyle bir devlet yönetimi olamaz. Depremde evleri yıkılanlara bakın. Kolonlar kesilmiş, binalar çökmüş. İmar affı çıkarırken, vicdanlarının sesini dinlediler mi? Para için sen kalkıp da hala o kişinin evini başına yıkar mısın ya?”

Üniversitelerde eğitimin çevrimiçi yapılması kararına tepki: “Devlet yönetmeyi bilmiyorlar”

“Bütün bunların dışında; yurtların kapatılmasına, üniversite öğrenimin online yapılmasına karar verildi. Üniversitelerden, öğrencilerden ne istiyorsunuz? O yurtlar, depremzede aileler için çok uygun değildir. 5 yıldızlı otellere bak. Sen devlet yönetiyorsan, depremzedeleri o otellere koy, bütün masraflarını karşıla kardeşim. Devlet yönetmeyi bilmiyorlar.  Eğitimin ne kadar önemli olduğunu, eğitimsiz bir toplumun nerelere sürüklendiğini bunlar bilmiyor. İşin özeti; devletin adaletle yönetilmesi gerektiğini, yönettikleri halka hesap vermek zorunda olduklarını ve bunun da adının demokrasi olduğunu kimsenin unutmaması lazım. Yazıktır günahtır, böyle bir yönetimi hak etmiyoruz. Eğer deprem kuşağında olduğumuzu bildiğimiz halde, o deprem kuşağındaki kentlerde gerekli önlemleri alamıyorsak, siyaset kısır bir anlayışla devleti yönetmeye kalkıyorsa bugün felaketler daima kapımıza gelecektir. 500'ün üzerinde deprem raporu vardır. Bakanlıklar, belediyeler, meslek kuruluşları, üniversiteler yaptı bu çalışmaları. Meclis'te en az 7-8 tane deprem raporu var. Bunlar okuma yazma bilmiyorlar. Alıp bakmıyorlar bile.”

CHP’li belediyelerin yardım miktarlarını açıkladı

“Hep birlikte depremin yaralarını sarmak için belediye başkanlarımız büyük çaba harcıyor. 142 belediyemiz var. 4 bin 577 araç gönderildi deprem bölgelerine. 12 bin 163 personel şu anda deprem bölgelerinde görev yapıyor. Toplam 2 bin 439 tır ve kamyon, 4 uçak, 5 gemi, 2 tren vagonu ile deprem bölgelerine yardım gönderilmiştir. Günlük 200 bin öğün kapasiteli 34 mobil mutfak, 140 bin kapasiteli 14 ikram aracı, 95 bin ekmek kapasiteli 9 mobil fırın faaliyete geçmiştir. 245 tır içme suyu, 1 milyon 24 bin battaniye, 52 bin 360 ısıtıcı soba, 4 bin 726 çadır ve konteyner, 398 jeneratör deprem bölgelerine gönderilmiştir. Belediyelerimiz, özellikle çadır, ısınma ve hijyen desteklerine ağırlık vereceklerdir. Burada, her deprem bölgesinde, bir Genel Başkan Yardımcısının başkanlığında, milletvekili arkadaşlarımız görev yapıyorlar. Arkadaşlarımız deprem bölgelerinden hiç ayrılmadılar. Ankara'daki Deprem Koordinasyon Merkezi’mizle iletişim halinde oldular. Belediye başkanlarımızla iletişim halinde oldular. Neye ihtiyaç varsa süratle duyuruldu. Ve o ihtiyacı gereği, belediye başkanlarımız tarafından yerine getirildi.”

Savaş: “Maalesef 7 bin 60 hemşehrimizi kaybetmiş durumdayız”

Kılıçdaroğlu’nun ardından CHP’li büyükşehir belediye başkanları, deprem felaketi sonrasında Hatay’a ve diğer kentlere yaptıkları yardımlarla ilgili bilgiler verdi. Deprem sonrasında Hatay için seferber olan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Savaş da şu bilgileri paylaştı: 

“Hatay'ın yapı stoku, 343 bin civarında. Ağır hasarlı ve bir miktar yıkılmış bina sayımız, 9 bin iki 234. Yıkılmış enkazımız 2 bin 744. Bu enkaz altından çıkan yaralı sayımız, 17 bin. Ve maalesef 7 bin 60 hemşehrimizi kaybetmiş durumdayız. Dün akşam 5 kişi çıkartıldı. Ama umutlarımız gittikçe tükenmekte. Enkaz altından çıkarılan insan sayımız konusunda arama-kurtarma ekipleri daha çok artık enkaz kaldırma çalışmalarına başlıyor. Definlerin şu ana kadar yüzde 85’ini yapmış durumdayız. Daha önce bize atanan Mersin Büyükşehir Belediyemiz gelmişti, inşallah pazartesiden itibaren temizlik işine başlayacağız. AFAD'ın da programı var. Birlikte çalışacağız. Ben, biraz önce toplantıdaydım orada. Barınma konusunda 1200 konteynerlik yer tespit ettik ve şu anda hayırseverlere verdik. Onlar çalışmalarını yapıyorlar. 3000 civarında çadır kuruldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız iki tane gemi gönderiyor. Yola çıktılar. 1200 kişilik kapasiteli, yatarak insanların gemide kalabileceği, her türlü konforunu sağlandığı gemiler.”

“Tek amacımız; insanlarımızı sağlıklı bir şekilde ilkbahara, yaza çıkartmak”

“Bu soğuk kış şartlarında, öncelikli olarak bizim barınma sorunu çözmemiz lazım. Hepsini çözebilmiş değiliz. Bunun dışında konteyner çadırlar kurulmaya devam ediyor. 41 civarında hem belediyelerimiz hem özel sektör hem kamu kuruluşlarından gelip burada aşevleri kuruldu. Ve bizim yemek konusunda çok sıkıntımız kalmadı efendim. Barınma sorununu da inşallah hep birlikte çözeceğiz. Tek amacımız; şu kritik 1,5 aylık süreçte yaşayan insanlarımızı sağlıklı bir şekilde ilkbahara, yaza çıkartmak. Tabii ki bu arada da Hatay'ın tekrardan inşa edilmesi için de küçük bir grup arkadaşımız çalışmaya başladı. Hatta özel üniversitelerden, devlet üniversitelerden öğretim üyesi arkadaşlarımız gelip, ‘Sizinle birlikte çalışalım, Hatay'ı tekrar ayağa kaldıralım’ diyorlar. Bunlar bizi mutlu ediyor. Çok üzüntü yaşadık hep birlikte ama beni en çok mutlu eden; demek ki Türkiye'de daha insanlık ölmemiş. Ve ikinci gününün akşamından itibaren, gerçekten herkes Hatay'a ve diğer illerimize yardıma başladılar.

“Telekomünikasyon konusundaki sorunlarımızı yüzde 100 çözmüş değiliz”

“Ama bu telekomünikasyon konusundaki sorunlarımızı hala yüzde 100 çözmüş değiliz. Ben bugün AFAD toplantısına giderken, altı kişiyle görüşmek istedim. Ben seslerini duyuyorum, onlar benim sesimi duyamıyor. Toplantıda da iki-üç güne kadar çözüleceği konuşuldu. Şunu ifade etmek istiyorum: Küçük bir kıyamet yaşadık. Bu normal bir deprem falan değildi. Ondan sonra devam ediyor. Dün akşam da bizim hemen bu yakındaki Doğan köyümüzde oldu. Onların hemen arkasından Gülderen'e geçti, Akdeniz'e doğru. Normal depremler devam edip gidiyor. Bütün Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin bize vermiş olduğu destekten dolayı, belediye başkanlarımızın desteğinden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum, acımızı hafiflettiğiniz için Hepimizin tekrardan başı sağ olsun diyorum.”

İmamoğlu: “Seferberlik ilanıyla, hep birlikte bu süreci aşmayı başaracağız”

Sözlerine tüm Türkiye’ye baş sağlığı dileyerek başlayan İmamoğlu da “Kol kola, omuz omuza bu sürecin yaralarının sarılması için, öyle zannediyorum ki kısa orta, uzun vadeli bir seferberlik ilanıyla, hep birlikte bu süreci aşmayı başaracağız. Ama elbette gerçeklerle yüzleşebilirsek” ifadelerini kullandı. Büyükşehir belediye başkanları olarak, Savaş’ın koordinatörlüğünde Hatay’a ve depremden etkilenen diğer illere, ilçelere katkı sunmak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını vurgulayan İmamoğlu, “Hatay'la ilgili Lütfü Savaş Başkanımızın koordinasyonunda etkin bir çalışmayı hep birlikte başaracağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. İmamoğlu, AFAD tarafından Hatay ile eşlenen Hatay özelinde yaptıkları katkıları ve çalışmaları şu sözlerle özetledi:

“Hatay’da 3 koordinasyon merkezimiz olacak”

“2 bin 326 personelimiz var Hatay'da. 997 iş makinamız ve hizmet aracımız var. Bu çalışma ekibimizin konumlandığı üç lokasyonumuz var. Bir tanesi Antakya merkezde. Birazdan sizlerle ziyaret edeceğiz. Yaklaşık 35 bin metrekarelik bir alana yerleştik. Bir diğeri İskenderun'da. İçinde 10 bin metrekare kapalı alan olan bir merkezimiz var. Bir diğeri de Samandağ'da. Üç noktadan koordineli bir biçimde çalışacağız. Ana merkezimiz Antakya'da olacak. Tabii ki bu üç merkezimizin de koordinasyonunu, yine buradaki Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş başkanımız ve ekibiyle, onun koordinasyonunda çalışıyor olacağız. Elbette Hatay'da görevli Genel Başkan Yardımcılarımız, milletvekillerimiz ve diğer belediye başkanlarımızla da aynı masada, hep birlikte, el birliğiyle çalışacağız.”

“İBB ekipleri 516 vatandaşımızı enkazlardan canlı çıkardı”

“Bu ekibimizin 964 kişisi, teçhizatlı arama-kurtarma ekibidir. İlk günden itibaren yoğun bir biçimde çalışma halindedirler. Sadece İstanbul değil, sadece belediyelerimiz değil, diğer ekiplerin arama kurtarma-ekipleri ve dünyanın her yerinden gelen arama-kurtarma ekipleri çok büyük bir emek sarf ettiler. Şu ana kadar İBB ekipleri tarafından enkazlardan canlı çıkarılan insanlarımız, 516 kişi oldu. Tabii aynı zamanda hasar tespitiyle ilgili bir ekibimiz de AFAD'ın görevlendirilmesiyle beraber Gaziantep'e gönderildi. Bu arada İstanbul’un AFAD tarafından Hatay'la eşleştirildiğini de buradan belirtmek isterim. İstanbul'dan buraya yoğun bir yardım akışımız oldu. Şu ana kadar Hamidiye Fabrikamızdan 61 tır pet su sevkimizi gerçekleştirdik. Aynı zamanda Halk Ekmek Fabrikamızdan da 37 tır, içinde 3 milyon 600 bin adet Akdeniz tipi besleyici ekmek, 200 bin adet altın çörek, 61 bin adet paket olarak da bebe bisküvisi bölgeye nakledildi.”

“Her biri 1200’er kişilik olan iki vapurumuz yolda”

“Birçok sevk ettiğimiz teçhizatımız söz konusu. 140 kabin mobil tuvaletten, 42 adet mobil duşa varıncaya kadar mobil şarj istasyonlarını dolaştırıyoruz bölgede. Yoğun ihtiyaç olduğunu biliyoruz. 14 istasyonumuz var. Yine bölgede fayda vermesi, özellikle sevk, idare ve güvenliğe katkı sunması adına, 107 zabıta personelimizi şu anda sevk ediyoruz bölgeye. İhtiyaç halinde Hatay Belediye Başkanımızla konuşarak, bunun sayısını daha da artırabiliriz. Şu anda 13 adet İSTAÇ temizlik aracımız ve 53 personelimiz burada temizlik çalışmalarına başladı. 7 kişiden oluşan bir veteriner ekibimiz de sahada. Her biri 1200’er kişilik olan iki vapurumuz yolda. Bu akşam burada oluyor ve içine insanları yerleştirdiğimizde hem sıcak hem korunaklı hem aynı zamanda içinde reviri olan, çocuk oyun bölümü olan, psikolog ekipleri olan, yaklaşık 2500 kişinin yaşayabileceği çok özel bir süreci hazırladı arkadaşlarımız. Bir tanesi sanıyorum bu gece itibariyle içerisine vatandaşlarımızı almaya başlayacak.”

“İstanbul’da 14 ilçemizle de koordineli çalışıyoruz”

“İstanbul’da 14 ilçemizle de koordineli çalışıyoruz. Onlar, İstanbul'dan 564 tır bu bölgeye yardım sevk etti şu ana kadar. 116 araç iş makinesini yine bölgeye sevk etti. Onların toparladığı tam 506 kişilik arama-kurtarma ekibi de muhtelif şehirlerde katkı sunan çalışmaları sürdürdü. Onlar da bizim temizlik ekibine ilave olarak 6 aracı eklediler. Sahada bunu ilerleyen vakitlerde de artıracağız. Hatay'da ve ilçelerinde hem İBB hem ilçelerimiz tarafından kurulan aş evlerimiz var. İBB olarak da 225 tır bölgeye sevk. Yoğun bir insanımızın katkısıyla oluşan çalışma sürdürüldü. İstanbul'da, 21 bin 317 kişi ve kurum, bağış yaptı. Bunun hazırlanmasın da yaklaşık 14 bin gönüllü insanımız katkı sundu. Bunu da buradan belirtmek isterim. İBB olarak, İstanbul halkı adına bölgede sürdürdüğümüz bu çalışmaların çok daha ihtiyaç duyduğunda artacağını, arama-kurtarma ekiplerinin doğal olarak bir süre sonra geri çekildikten itibaren, burada, başta hijyen, temizlik, sağlık gibi hususlarda -ki öncü sağlık ekibimiz şu anda var- sayısını artırarak ihtiyaçları karşılama yönünde yoğun çalışmalarımız olacak.”

“Bunun adı ‘asrın felaketi’ mi ya da ‘asrın ihmali mi’; bunu elbette sorgulayacağız

“Kentsel dönüşüm anlamımda bir kırılma anı yaşamış durumdayız. Ve açıkçası bunun adı ‘asrın felaketi’ mi ya da ‘asrın ihmali mi’; bunu elbette sorgulayacağız. Bu konuda konuşacaklarımız var. Mutlaka konuşacağız. Türkiye'nin önünde önemli bir süreç söz konusu. Aklın ve bilimin ışığında, milletimize sağlam ve sağlıklı bir geleceği hazırlamak sorumluluğundayız. Bu masada bulunan belediye başkanları da sizin Başkanlığınızda, Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde önemli aktörlerdir bu sürecin hazırlığında. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Tekrar hepimizin başı sağ olsun. Acılarını, acılarımızı paylaşıyoruz. Umut ediyorum hızlıca yaralarımızı sararız.”

Hibya Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

Can Sıkıntısı Neden Olur? Can Sıkıntısını Nasıl Gideririz?

Kayıp İlanı

Kadın Gözü İle Hayattan Kareler

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

İBB’den Çocuklara Özel Eski Masallar

Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu Erasmus projelerine devam ediyor

Hazreti Musa’nın Bir Adamı Öldürme Olayı Nasıl Gelişti?

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)’tan Bayramı Kutlaması

Diyetisyen Didem Yıldız Küçük Bayram Kutlama Mesajı

Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz'i Ziyaret Etti

Türk Polis Teşkilatının 179. Yıl Dönümü Anamur da Anıldı

Erdal Karan'dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

Özgüven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Durmuş Yılmazdan Bayram Mesajı

Turizm Derneği Başkanı Fatih Şen’den Bayram Mesajı

Anamur da Bayanlarımızın Bayram Namazı Kılması İçin Bu Camiler Hazırlandı

Anamur Belediye Meclis Üyesi Aziz Saydam Bayram Mesajı

CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali İlhan Ayhan Bayram Mesajı

Başkan Deniz; “Anamur’u Ortak Akıl İle Yöneteceğiz”

Anamur Ticaret Odası’ndan İftar Yemeği

MHP Anamur İlçe Başkanı Mehmet Yayla’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Kaymakam Bozdemir’in “10 Nisan Polis Günü” Mesajı

Anamur İlçe Emniyet Teşkilatından Kaymakam Bozdemir’e, Polis Haftası Ziyareti

Özdemir'den Ramazan Bayramı Mesajı

Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş Bayram Mesajı

Ak Parti İlçe Başkanı Burak Bulut'tan Ramazan Bayramı Mesajı

Anamur Belediye Meclisi Belediye Başkanı Durmuş Deniz’in Başkanlığında Toplandı

Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Güçük’ten Bayram Kutlaması ve Teşekkür Birarada

ANTSO Başkanı Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Yükleniyor

Can Sıkıntısı Neden Olur? Can Sıkıntısını Nasıl Gideririz?

Kadın Gözü İle Hayattan Kareler

İBB’den Çocuklara Özel Eski Masallar

Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu Erasmus projelerine devam ediyor

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)’tan Bayramı Kutlaması

Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz'i Ziyaret Etti

Türk Polis Teşkilatının 179. Yıl Dönümü Anamur da Anıldı

Erdal Karan'dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

Özgüven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Durmuş Yılmazdan Bayram Mesajı

Turizm Derneği Başkanı Fatih Şen’den Bayram Mesajı

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16