Tarih: 01.10.2022 07:05

Bornova 3'üncü Kitap Günleri başladı

Facebook Twitter Linked-in

Bornova Belediyesi tarafından 50 yayınevi ve 250 yazarın katılımıyla düzenlenen Bornova 3’üncü Kitap Günleri, Büyükpark’ta başladı.

Bornova Kitap Günleri’nin açılışı, CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır’ın katılımıyla gerçekleşti.

Beşli Çete adlı kitabının imza gününde İzmirliler ile buluşan Başarır, ilk kitabını Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ için imzaladı.

“Herkes yazar olamaz”

Başarır, kendisinin bir yazar olmadığı, iddianame olarak nitelendirdiği kitabını yazmayı bir görev bildiğini ifade ederek, “Bu ülkede milletvekili, bakan hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz ancak herkes bir sanatçı, bir yazar olamaz. Ben bu kitabı ülkeme ve halkımıza duyduğum sorumlulukla yazdım. O yüzden sanata ve sanatçıya saygı duyup, sahip çıkacağız, tüm yazarlara inat destek olacağız.” diye konuştu.

“Kitap okuma alışkanlığı kazandırıyoruz”

Pandemiye rağmen kitap günlerini her yıl gerçekleştirdiklerini belirten Başkan İduğ, “Amacımız daha fazla insanı kitap okumaya teşvik etmekti. Böylesi etkinliklerle insanlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. Tüm İzmirlileri Bornova’ya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Kitaplığı açıldı

3. Bornova Kitap Günleri kapsamında CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın öncülüğünde faaliyetlerini sürdüren Saha Grubu ve Ege Beşiktaşlı İş İnsanları Derneği’nin katkıları ile Bornova Belediyesi Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’nde kurulan Süleyman Seba Cumhuriyet Kitaplığı’nın açılışı da yapıldı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —