-
BIST 100
16081,53%-1,27
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,73% -0,40
-
GRAM ALTIN
7254,96% 0,69
-
Ç. ALTIN
11659,19% -0,88
Ayvalık Zeytinlikler Arası Yollar Hasata Hazır
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in büyük önem verdiği konuların başında gelen, zeytin üreticisinin hasat döneminde sıklıkla kullandığı zeytinliklerarası yollar her yıl olduğu gibi bu yıl da hasat dönemine hazır.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in büyük önem verdiği konuların başında gelen, zeytin üreticisinin hasat döneminde sıklıkla kullandığı zeytinliklerarası yollar her yıl olduğu gibi bu yıl da hasat dönemine hazır.
Geçtiğimiz aylarda üç farklı bölgenin belirlendiğini ve gerekli düzenlemelerin yapıldığını hatırlatan Başkan Ergin, tarihin, mimarinin, doğa ve lezzetin diyarı, zeytinin başkenti Ayvalık’ta üreticilerden gelen talepleri değerlendirdiklerini, teknik ekibin yerinde incelemelerde bulunduktan sonra yollarda düzenleme yapıldığını belirtti.
Başkan Ergin, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin iki grayder, bir kepçe ve altı kamyon ile gece gündüz çalışarak, zeytin üreticisinin hasat dönemini sıkıntısız atlatması için çalışmalarını hasat sezonuna yetiştirdiklerini söyledi.
Özellikle kışın yağmurlarla birlikte zeytin üreticisinin sıkıntılı günler geçirdiğine değinen Başkan Ergin, “Yağışla birlikte toprak zemin çamur haline geliyor, zeytin toplamak için gelen işçileri taşıyan araçlar yolları kullanmakta zorlanıyor. Toplayıcı işçiler, başka çareleri olmadığı için çamur içinde yürümekte zorlanıyordu. Ekiplerimiz kış aylarının ağır koşulları bastırmadan çalışmaları kısa sürede tamamlayacak. Zeytinliklerarası yolların hemen hepsi elden geçirilip yenileniyor. Üreticiler topladıkları zeytinleri sıkıntı yaşamadan fabrikalara taşıyabilecek” dedi.
Zeytinliklerarası yollarda, geçtiğimiz yıl 36 kilometrelik yolun tamamlandığını, bu yılki çalışmalarda da 56 kilometrelik yolu hazır hale getirerek, iki yılda çalışmaların toplam 92 kilometreye ulaştığını belirten Başkan Ergin, hasat zamanında ulaşımda sorun yaşayan çiftçinin, üreticinin hasat dönemi yaşanacak olan sıkıntıları Bizim Masa’ aracılığıyla Ayvalık Belediyesi'nin 444 10 66 numaralı telefonuna iletebileceklerini söyledi.
Başkan Ergin, bugüne kadar; Sahilkent, Fethiye mahallelerinde Gaziler Caddesi ve Mimoza yolu, Altınova mahallesinde Kazandere yolu, Küçükköy mahallesinde Tuzla mevkisinde zeytinliklerarası yollarının elden geçirilip yenilendiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
7 Mart Çılgın Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı: Gözler Büyük İkramiyede!
Müftü Deresi Yaşam Vadisi’nde Çalışmalar Haziran’da Başlıyor
Yükleniyor


