Tarih: 08.09.2022 08:48

ÇKP’den ileri teknoloji araştırması ve enerji tasarrufu vurgusu

Facebook Twitter Linked-in

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Reformu Kapsamlı Derinleştirme Komisyonu’nun 27. toplantısı dün Beijing’de yapıldı.

ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping toplantıya başkanlık etti.

Xi toplantıda yaptığı konuşmada kritik ve çekirdek teknolojik sıkıntıların çözülmesi için ilgili çalışmalara bütün ülke gücünün katıldığı yeni tip sistemin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Xi, aynı zamanda enerji tasarruf çalışmalarının daha da güçlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Kritik ve çekirdek teknolojik sıkıntıların çözülmesinin önemine vurgu yapan Xi, bu konuda hükümet, piyasa ve toplumun gücünün birleştirilerek ilgili çalışmaların bilimsel bir şekilde düzenlenip, sistemin geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Çin Bilimler Akademisi ve Çin Mühendislik Akademisi’nden akademisyenlerin ülkenin bilimsel teknolojiler ve mühendislik alanlarında üst düzey ünvanlar taşıdıklarına değinen Xi, akademisyenlerin ileri teknolojileri ülkenin kendi güçle geliştirilmesini hızlandırdığını hatırlattı. Akademisyenlerin devletin acil ihtiyaç duyduğu bilimsel araştırma görevlerini bilinçli olarak üstlenerek genç bilimadamlarının yetiştirilmesinde öncülük yapmaları gerektiğini kaydetti.

Enerji tasarrufunun devletin temel bir politikası olduğuna dikkat çeken Xi, bunun ülkenin enerji güvenliğinin korunması, ekolojik medeniyet inşasının hızlandırılması, enerji, su ve toprak kullanım yoğunluğunun azaltılması için önemli bir ulusal çalışma olduğunu belirtti. ÇKP 18. Ulusal Kongresi’nin düzenlenmesinden bu yana döngüsel ekonominin geliştirildiğine işaret eden Xi, toplumun israfa karşı enerjinin tasarrufu ve verimli kullanımı konusunda ilerlemelerin kaydedildiğini dile getirdi. Xi, halkın tasarruf bilincinin güçlendirilerek yeşil ve düşük karbonlu yaşam tarzının teşvik edilmesi, lüks ve aşırı tüketime karşı çıkılması gerektiğini söyledi.

Bunun yanı sıra kırsal bölgelerdeki sağlık sistemi inşasına büyük önem verildiğine işaret eden Xi, altyapı tesis koşullarının iyileştirilmesi ve personel gücünün güçlendirilmesi konularında tedbirlerin alınmasından dolayı kırsal bölgelerdeki sağlık hizmeti gücünün sürekli yükseltildiğini kaydetti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —