Tarih: 01.09.2022 09:38

BM Güvenlik Konseyi’nden Çin’in Afrika konulu başkanlık bildirisine onay

Facebook Twitter Linked-in

BM Güvenlik Konseyi’nde dün düzenlenen oturumda, Çin’in hazırladığı Afrika’da kapasite inşasının güçlendirilmesi konulu başkanlık bildirisi oybirliğiyle onaylandı.

Bildiri, Çin tarafının önerisiyle 8 Ağustos’ta düzenlenen Afrika barışı ve güvenliği konulu açık oturum zemininde, Afrika’da kapasite inşası hakkında sistematik tutum ve önerileri ortaya koydu.

Afrika kapasitesi düşüncesi ve eylem planlarının yer aldığı başkanlık bildirisinde, salgınla mücadele gibi şu an yapılması gereken acil konuların yanı sıra, toplumsal ve ekonomik gelişmeye yönelik uzun vadeli politikalara yer verildi. Bildiride ayrıca Afrika ülkelerinin esas olarak ortaklaşa ilgilendikleri sorunlara çözümler ele alındı.

Bildiride Afrika ülkeleri ve Afrika Birliği’nin çatışmaları önleme, barışı koruma, ekonomik gelişme gibi alanlarda kaydedilen ilerlemeler takdirle değerlendirildi. Uluslararası toplumun Afrika ülkelerinin kapasite inşasına yoğun destek sağlaması gerektiğine işaret edilen bildiride, Afrika ülkelerinin egemenliğine saygı gösterilmesi çağrısında bulunuldu.  

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —