• BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,10
  • EURO

    51,99% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7042,65% -1,05
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16

Biyolojik savaş ″ustası″ ABD, Fort Detrick'in karanlık yüzünü aydınlatmalı

Çin’in Kuzey Kore (Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti) halkının ABD saldırıları direnişine yardımını konu alan “Yalu Nehri” adlı televizyon dizisi, son günlerde Çinli seyircilerden büyük ilgi görüyor. 

GÜNCEL 24.02.2023 08:31:13 979
Biyolojik savaş ″ustası″ ABD, Fort Detrick
Haberi Sesli Oku

Çin’in Kuzey Kore (Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti) halkının ABD saldırıları direnişine yardımını konu alan “Yalu Nehri” adlı televizyon dizisi, son günlerde Çinli seyircilerden büyük ilgi görüyor.

Dizinin 35’inci bölümünde, ABD ordusunun Kore Savaşı döneminde savaş alanındaki başarısızlığının üstünü örtmek için Çin ve Kuzey Kore’ye düzenlediği bakteri saldırısı anlatıldı.

Aslında işin daha da şaşırtıcı yanı, bakteri savaşının, bugünlerde dünya kamuoyunun sıcak gündem maddelerinden biri olan ABD ordusuna ait Fort Detrick Biyoloji Laboratuvarı’yla sıkı sıkıya bağlantılı olmasıydı.

'İkinci Dünya Savaşı’nda Japon işgalcilerin vahşetini devraldı'

İkinci Dünya Savaşı’nda Çin’i işgal eden Japon ordusunun 731. Birlik, çok sayıda Çinliyi katletti. ABD ordusuna ait Fort Detrick Biyoloji Laboratuvarı da Japonya’nın bu “şeytan” ordusunun 'mirası'nı devraldı.

731. Birlik, Çin’in kuzeydoğu kesiminde masum siviller ve Japon işgaline direnen savaşçılar üzerinde sayısız vahşi deney gerçekleştirmiş, 1940-1942 arasında Çin’in birçok bölgesinde büyük ölçekli bakteri savaşları gerçekleştirmiş ve Çin halkının büyük can ve mal kaybına uğramasına yol açmıştı.

Ancak ABD, 731. Birlik’e bağlı askerlerin savaş suçlusu olarak ilan edilmemesini sağlayarak, bunun karşılığında 731. Birlik’in insanlı deneyleri, bakteri deneyleri ve biyolojik silah araştırmalarına dair verileri ele geçirerek biyolojik silahlar geliştirdi. 

ABD ordusu, 1952 yılının başlarında veba ve kolera virüsü taşıyan pire, karınca ve sineklerin bulunduğu bombalar kullanarak, Kuzey Kore ve Çin’in kuzeydoğusuna bakteri savaşı açtı. 

ABD’nin amacı, Çin Halk Gönüllüler Ordusu’nun gücünü zayıflatmaktı. Dönemin uluslararası bilim komiteleri, Kuzey Kore’de ve Çin’in kuzeydoğusundaki bakteri savaşları üzerinde yaptıkları araştırmalar sonucunda, ABD ordusunun kullandığı yöntemlerin, Japon işgalcilerin Çin'deki bakteri savaşları temelinde geliştirildiğini doğruladı. 

Çarpıcı olan ise ABD’nin söz konusu bakteri savaşının öncüsü ise Maryland eyaletinde yer alan Fort Detrick Biyoloji Laboratuvarı'ydı.

ABD, Fort Detrick’teki araştırmalardan elde ettiği sonuçlara dayanarak, diğer ülkelerin halklarına karşı sayısız insanlık dışı suç işledi. 

'Acımasızlıkların arkasında aynı isim: Fort Detrick'

ABD’li gazeteci John Powell, kaleme aldığı kitapta, “Fort Detrick’te görev yapan biyolojik savaş uzmanlarımız, Japon meslektaşlarından çok şey öğrendi. Uzmanlar, bu bilgilerin çok değerli olduğunu fark etti. Ancak ABD’nin sonraki dönemlerde geliştirdiği biyolojik silahların da İkinci Dünya Savaşı’nda Japon ordusunun geliştirdiği silahlarla benzerliğinin çok az kişi farkında.” ifadelerini kullandı.

ABD ordusu, Vietnam Savaşı’nda da “Agent Orange” adlı bir kimyasal silah kullandı. Yaklaşık 5 milyon Vietnamlının zarar gördüğü bu kimyasal silahın yarattığı hastalık sekelleri günümüzde dahi Vietnam halkının sağlığı için tehdit oluşturuyor. 

Söz konusu kimyasal silah da Fort Detrick’in öncülüğünde geliştirildi.  

'Biyolojik silahların savunucusu ABD'

Biyolojik silahların insanlık ve doğal çevre için büyük bir tehdit oluşturduğu gerçeğinden hareketle 183 ülke ve bölge, tüm bakteriyel (biyolojik) silahların yok edilmesini öngören 'Biyolojik Silahlar Sözleşmesi'ne imza attı. Ancak Washington, 'ulusal güvenlik' bahanesiyle sözleşmenin denetim mekanizmasına ilişkin müzakereleri engellemeye çalışıyor. 

Sadece ABD, bu müzakerelerin önüne taş koymaya çalışıyor. Peki ABD, bununla ne amaçlıyor? 

Rusya ve bazı ülkelerin istihbarat teşkilatları, ABD'nin dünya çapında 200’den fazla biyolojik laboratuvar kurduğuna dikkat çekerek, bu laboratuvarlarda biyolojik silah geliştirilme olasılığının dışlanamayacağını belirtiyor. 

'2019’daki gizemli hastalıkların Fort Detrick ile bağı'

2019 yılının temmuz ve ağustos aylarında, Fort Detrick’te iki virüs sızıntısı meydana geldi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, gelişmeleri değerlendirdikten sonra laboratuvarın kapatılması kararını aldı. Bundan kısa süre sonra da Maryland eyaletinde 'gizemli pnömoni' vakaları ortaya çıktı. Ardından da ülkede çok sayıda COVID-19 semptomu içeren 'nezle' salgını meydana geldi.

ABD yönetimi, bunun üzerine, laboratuvarda sızıntı yaşanması ve laboratuvarın kapatılmasıyla ilgili haber ve bildirimleri süratle sildi.

Gün geçtikçe daha fazla kişi, COVID-19 virüsünün Fort Detrick ile yakından ilişkili olduğundan şüpheleniyor. 

ABD basınında da son günlerde Fort Detrick'te insanların güvenliğini ciddi şekilde tehdit eden çok sayıda virüsün depolandığı ve laboratuvarda yönetim zaafının çok fazla olduğu konusunda haberler yer aldı. 

ABD ordusu ile İkinci Dünya Savaşı’nda Çin’i işgal eden Japon ordusunun 731. Birlik’i arasındaki karanlık ilişki göz önünde bulundurulduğunda, ABD'nin yurt içinde ve yurt dışındaki biyolojik silah geliştirme faaliyetlerinin karanlık yüzünün aydınlatılmasının tüm dünyayı yakından ilgilendirdiği görülebilir.

ABD yönetimi, 25 milyondan fazla internet kullanıcısının Fort Detrick’e yönelik soruşturma başlatılması talebine derhal yanıt vermeli.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

CHP Ormancık ve Sarıağaç’ta Halkın Sesini Dinledi

Mersin Roman Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Ölüdeniz’de Butik ve Lüks Konaklama: Kassandra Ölüdeniz

Gençlikte Yapılan Bu Hata Geleceği Karartıyor

Avrupa Piyasalarında Rekor Haftası: Borsalar Güçlü Yükselişle Açıldı

Yayladağı'nda 30 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Anamur Muzunda Hasat Heyecanı

Pınar Gören’den Meslek Örgütlerinde Temsil Vurgusu

Ön muhasebe programı

Gönül Telleri Anamur’da Titredi, Sosyal Medya Sallandı

Anamur'da Korkutan Ev Yangını: 2 Kişi Dumandan Etkilendi

Anamur’un Yükselen Değeri Ankara Life ile Ayrıcalıklı Bir Yaşama Merhaba Deyin

Evcil Hayvan Sahiplenmenin En İyi Yolu

Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ta Sel Riski

Anamur Cumhuriyet Savcılığı Koordinesinde, Jandarmadan Zehir Tacirlerine Geçit Yok

Anamur Belediye Meclisi’nde Duygulu Başlangıç: 6 Şubat Deprem Şehitleri Anıldı

ANAMUR İÇİN KRİTİK HAVA DURUMU: ARDIŞIK SİSTEMLER GELİYOR

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Bozyazı da 60 Dereceye Çıkan Yeraltı Suyu Çevreyi Hareketlendirdi

Hatay’da Faciayı İtfaiye Ekiplerinin Zamanında Müdahalesi Önledi

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Piyasalarda Perşembe Hareketliliği: Dolar ve Euro Güne Nasıl Başladı?

Altın Piyasasında 5 Şubat 2026 Hareketliliği: Gram Altın 7.000 TL Sınırını Zorluyor, Ons Altın Küresel Belirsizliklerle Rekor Seviyelerde!

Jandarmadan Uyuşturucu Şebekelerine Geniş Katılımlı Narkopan Operasyonu

Çocuğunuzun Instagram Takıntısıyla Başa Çıkmanın En İyi 5 Yolu

Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş’ten Gazetemize Veda Ziyareti

Dolar/TL’de Yatay Seyir: Piyasalar Verilere Odaklandı

BIST 100 Endeksi Küresel Rüzgarlarla Dalgalanıyor

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamurda Yüksekten Düşen Vatandaş Ağır Yaralandı

Yükleniyor

Yayladağı'nda 30 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Anamur'da Korkutan Ev Yangını: 2 Kişi Dumandan Etkilendi

Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ta Sel Riski

Anamur Cumhuriyet Savcılığı Koordinesinde, Jandarmadan Zehir Tacirlerine Geçit Yok

Anamur Belediye Meclisi’nde Duygulu Başlangıç: 6 Şubat Deprem Şehitleri Anıldı

ANAMUR İÇİN KRİTİK HAVA DURUMU: ARDIŞIK SİSTEMLER GELİYOR

Jandarmadan Uyuşturucu Şebekelerine Geniş Katılımlı Narkopan Operasyonu

Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş’ten Gazetemize Veda Ziyareti

Anamurda Yüksekten Düşen Vatandaş Ağır Yaralandı

MERSİN'DE YASADIŞI BAHİS ÇETESİNE JANDARMA DARBESİ: 8 TUTUKLAMA

CHP Ormancık ve Sarıağaç’ta Halkın Sesini Dinledi

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Aziz Özen, Anamur Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanlığına Adaylığını Resmen Açıkladı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.